Ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τη δική του συμβολή σε αυτή και τα ψυχολογικά οφέλη που είχε για τον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο Πιέρ Εμπέντε παραλαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 24ης αγωνιστικής, σημειώνοντας ωστόσο πως «…πρέπει να ξεχάσουμε το ντέρμπι. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη». «Με ενθουσιάζει αυτή η ομάδα», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο «PAO News» και προσθέτει: «Υπάρχει ταλέντο και μεγάλο πάθος». «Είναι ο μόνος προπονητής που έχει καταλάβει τι παίκτες έχει αυτή η ομάδα και πώς μπορεί να παίξει», το σχόλιο για τον Βίκτορ Μουνιόθ. Εκτός δράσης για 4-5 μήνες ο Τσίγκας, που υπεβλήθη σε επέμβαση στο γόνατο.
«Μας έδωσε ώθηση η νίκη»
Ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τη δική του συμβολή σε αυτή και τα ψυχολογικά οφέλη που είχε για τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Πιέρ Εμπέντε παραλαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 24ης αγωνιστικής, ωστόσο επισήμανε πως ο αγώνας αυτός ανήκει στο παρελθόν και πλέον η προσοχή όλων πρέπει να είναι στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Εργοτέλη.
«Νομίζω ότι αυτή η νίκη μάς ανέβασε και ψυχολογικά και βαθμολογικά, γιατί ήμασταν πίσω στο πρωτάθλημα. Πλέον θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί βοήθησα την ομάδα, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να κερδίσω τον τίτλο του MVP», δήλωσε ο «Πέτρος» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξεχάσουμε το ντέρμπι. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη νίκη, αλλά πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη. Αυτό το ματς είναι διαφορετικό από το ντέρμπι, καθώς σε τέτοιου είδους παιχνίδια τα πράγματα είναι κάποιες φορές πιο δύσκολα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, γιατί έχουμε ακόμα έξι παιχνίδια μέχρι το τέλος και πρέπει να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση».
Αναφερόμενος στη βράβευσή του, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας τόνισε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου. Είναι πολύ μεγάλη αυτή η χαρά», ενώ δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν στην καριέρα του. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Αγγελόπουλο που με έφερε στην Ελλάδα και τον Σπύρο Λιβαθηνό που με έφερε στο μεγάλο σωματείο που λέγεται Παναθηναϊκός. Είπα στον κύριο Λιβαθηνό ότι είμαι ευτυχισμένος με τη δουλειά που κάνω, γιατί με βοήθησε να φτάσω μέχρι εδώ, κάτι που δεν ήταν εύκολο». Όσο για την καθιέρωσή του κάτω από τα δοκάρια μετά τη δύσκολη πρώτη σεζόν στο «τριφύλλι», είπε: «Το ότι είμαι σε καλή κατάσταση και πήρα θέση βασικού, οφείλεται στην πολλή δουλειά, γιατί και πέρυσι ήμουν εδώ, αλλά ουσιαστικά κανείς δεν το ήξερε. Εχασα ένα χρόνο χωρίς να με δει κανένας στον αγωνιστικό χώρο, αλλά φέτος ήμουν έτοιμος για όλα. Ηξερα ότι αν θα παίξω, θα κάνω τα πάντα για να καθιερωθώ και πλέον είμαι πολύ ευχαριστημένος από ό,τι πέτυχα ως εδώ».
Κληθείς να σχολιάσει τη φάση της τριπλής απόκρουσής του στο ντέρμπι των «αιωνίων», ο Πιέρ Εμπέντε είπε: «Όταν παίζω, δεν βλέπω τίποτα. Κάνω απλώς τη δουλειά μου. Αλλά σίγουρα ο κόσμος που την είδε, θα ξέρει καλύτερα. Ο τερματοφύλακας είναι μόνος του στο γήπεδο, αφού αν δεν έχει ευκαιρίες ο αντίπαλος, δεν φαίνεται πολύ. Αν το ματς είναι δύσκολο, τότε κάνει αισθητή την παρουσία του και εκεί κρίνεται».
Το βραβείο στον Πιέρ Εμπέντε παρέδωσε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Σπύρος Μαραγκός, λέγοντάς του: «Πιέρ, το βραβείο αυτό ανήκει σε σένα. Πράγματι, ήταν πολύ καλό το παιχνίδι που διάλεξες να είσαι ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, γιατί η ομάδα πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια».
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το βραβείο του MVP καταλήγει σε χέρια τερματοφύλακα και έκτη σε χέρια παίκτη του Παναθηναϊκού, αφού είχαν προηγηθεί οι Ιβανσιτς (5η και 6η αγωνιστική), Βίκτορ (9η και 12η), Νίνης (16η και 22η), Τζιόλης (11η) και Γκονζάλες (14η).
Περασμένα… ξεχασμένα
Το θέμα που προέκυψε με το πριμ νίκης επί του Ολυμπιακού στις τάξεις του Παναθηναϊκού θεωρείται λήξαν, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι παίκτες στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές και πλέον στο προσκήνιο περνά η αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον Εργοτέλη. Οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν έχει μιλήσει ακόμη στους παίκτες του για τον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο αναμένεται να τους ζητήσει να μείνουν συγκεντρωμένοι, φοβούμενος τυχόν χαλάρωση μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρχουν πολλές αλλαγές, σε σχέση με αυτή που παρέταξε στο ντέρμπι, αφού οι ποδοσφαιριστές του είχαν αρκετό καιρό να ξεκουραστούν μετά το ματς της περασμένης Κυριακής, που ολοκλήρωσε έναν αγωνιστικό Γολγοθά διάρκειας περίπου δύο μηνών.
Στη χθεσινή προπόνηση, μετά το καθιερωμένο ζεσταμα και κάποιες ασκήσεις τακτικής, οι παίκτες έπαιξαν διπλό (11 εναντίον 10). Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0, με γκολ των Μάντζιου, Παπαδόπουλου. Στην ίδια ομάδα τερματοφύλακας ήταν ο Γκαλίνοβιτς, δεξιά ο Νίλσον και αριστερά ο Κώτσιος και στο κέντρο της άμυνας οι Μόρις, Μπίσκαν. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Αντριτς, Λεοντίου, αριστερό χαφ ο Θεοδωρίδης και δεξιά ο Ρομέρο, και στην επίθεση οι δύο σκόρερ. Οι δέκα αντίπαλοι ήταν οι Εμπέντε, Βύντρα (δεξιά), Δάρλας (αριστερά), Γκούμας, Αντονσον (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Τζιόλης, Μπόβιο (αμυντικά χαφ), Νίνης (δεξιά), Ιβανσιτς (αριστερά) και ο Σαλπιγγίδης στην επίθεση.
Παρατηρήσεις για το επεισόδιο
Το καλό κλίμα μεταξύ των παικτών είναι απαραίτητο για την εύρρυθμη λειτουργία μιας ομάδας και ο Βίκτορ Μουνιόθ στάθηκε στην αψιμαχία που είχαν ο Αντρέας Ιβανσιτς και ο Σρτζαν Αντριτς κατά τη διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης. Ο 49χρονος προπονητής αναφερόμενος σ' αυτό το θέμα, είπε: «Θέλω πάθος στην προπόνηση, αλλά αυτά τα πράγματα δεν μου αρέσει να συμβαίνουν. Είναι θετικό που έληξε με τον καλύτερο τρόπο και οι δύο παίκτες έδωσαν τα χέρια».
Εκτός 4-5 μήνες ο Τσίγκας
Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στον χόνδρο υποβλήθηκε χθες στην Μπολόνια ο Θανάσης Τσίγκας και η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις υπολογίζεται σε 4-5 μήνες, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου. Το ζητούμενο πλέον για τον φορ των «πρασίνων» είναι να επιστρέψει δυνατός στα γήπεδα και ει δυνατόν να χάσει το μικρότερο διάστημα από την προετοιμασία της ομάδας εν όψει της επόμενης περιόδου. Ο άτυχος άσος θα επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα ή αύριο με τον γιατρό του Παναθηναϊκού Γιώργο Βησσαράκη, με τον οποίο και ταξίδεψε στη γειτονική χώρα.
*Στην προπόνηση της Παρασκευής ο Αντονι Σέριτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Βίκτορ Σάντσεθ υποβλήθηκε σε θεραπεία.
Καπουράνης: «Ποντάρω σε αυτή την ομάδα»
Αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού δήλωσε στην εκπομπή «PAO News» ο Γιώργος Καπουράνης, ο οποίος ήταν μέχρι την περασμένη Κυριακή ο τελευταίος σκόρερ σε νίκη των «πρασίνων» επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας (την περίοδο 1995-96). «Θα πόνταρα στην ομάδα αυτή. Νίνης, Λεοντίου, Δάρλας, Τζιόλης, Μάντζιος, δεν μπορείς να μην επενδύσεις σε αυτά τα παιδιά. Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης. Λένε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει άμυνα. Εγώ βλέπω ότι ο Εμπέντε είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ο Γκούμας ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, ο Μόρις που για εμένα δεν υπάρχει πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής. Κι αν κάνει κάποια λάθη, τα κάνει επειδή είναι πολύ εκρηκτικός και πολύ γρήγορος. Εχει μέλλον αυτή η ομάδα», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο δικό του γκολ σε σχέση με αυτό του Παπαδόπουλου, είπε: «Το δικό μου γκολ ήταν πιο δύσκολο και πιο τυχερό. Προσπαθώ να κάνω κοντρόλ πρώτα με το αριστερό, μετά με το δεξί. Βρίσκει στο καλάμι και με το δεξί μπαίνει το γκολ». Για τις κινήσεις των τελευταίων ετών σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάρει πολλούς παίκτες κι έχει αλλάξει επτά προπονητές. Αυτό ήταν μειονέκτημα. Είναι λαχείο οι μεταγραφές. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που κάνει ο κ. Βαρδινογιάννης, ας δούμε τα λεφτά που έχει ρίξει και νομίζω ότι είναι ο πρώτος που θέλει να πάει καλά η ομάδα. Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και νομίζω ότι θα φτιάξει πολύ γρήγορα καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός». Οσο για τον Νίνη, ο Καπουράνης τόνισε: «Βλέπω ότι είναι ένα πολύ ώριμο παιδί. Δεν τον ξέρω, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ, αλλά βλέποντας τον τρόπο που παίζει και πώς μιλάει, το μέλλον τού ανήκει».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης