Τέτοιον θρίαμβο δεν το περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του Αρη. Ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ σάρωσε την ΑΕΚ με 89-64 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1 και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πάνω από τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα από το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου και ύστερα και όσο περνούσε η ώρα, άυξαναν συνεχώς τη διαφορά, έχοντας τις κατάλληλες επιθετικές λύσεις και παίζοντας καταπληκτική άμυνα πάνω στα επιθετικά ατού του «δικεφάλου». Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στην Λάρισα με 82-65. Δείτε τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Στην πρώτη περίοδο γινόταν ντέρμπι και φαινόταν πως καμία ομάδα δε θα έπαιρνε κάποιο σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Αμφότερες, είχαν προβλημα στο σκοράρισμα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +2 για τους παίκτες του Αντρέα Ματσόν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν «στροφές» και κατάφεραν να αποκτήσουν σιγά σιγά ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, αποκτώντας ένα +9, με «σούπερ» τον Αλεξ Σκέιλς, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος τον τελευταίο καιρό. Τελικά, οι λύσεις της τελευταίας στιγμής για τον «δικέφαλο» έφεραν τη μείωση του σκορ στο –5, με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μόνο ο Αρης φάνηκε να υπάρχει στο παρκέ. Ο Σκέιλς συνέχισε το κρεσέντο του από όλες τις πλευρές και το σερί 9-0 των φιλοξενούμενων έφερε το ματς στο +14, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +15, οπότε φαινόταν πως το ματς είχε κριθεί. Ειδικά, αν σκεφτεί κανένας πως στην τέταρτη περίοδο, η άμυνα που επέλεξε ο Αντρέα Ματσόν «εγκλώβισε» και τους Κόμματο και Σκοτ, που κρατούσαν τα προσχήματα επιθετικά για την «Ενωση», με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο +22. Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν μια τυπική διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα απεδειξε περίτρανα τη διαφορά δυναμικότητας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 30-35, 38-53, 64-89

ΑΕΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Γκαγκαλούδης 9 (2), Σ. Νικολαϊδης, Πρ. Νικολαϊδης 10 (3), Φέλτον 4, Μαγκουνής 5 (1), Κόμματος 13 (1), Γκργκούρεβιτς 6, Παπανικολάου, Πέρκοβιτς 7, Σκοτ 10

ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 6, Σιγάλας, Τσαλδάρης, Σεραπίνας 4, Σκέιλς 20 (4), Καλαϊτζίδης 7 (1), Ηλιάδης 13 (1), Ουίλκινσον 6, Φλέτσερ 6, Παντελιάδης, Μάσεϊ 15, Γιαννούλης 12


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός