Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στην ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της "Ένωσης" να έχουν ρίξει δίχτυα σε όλη την Ευρώπη. Τέσσερις Σλοβάκους και δύο Τσέχους διεθνείς θα «τσεκάρει» ο Λορένσο Σέρα Φερέρ το προσεχές Σάββατο και την επόμενη Τετάρτη σε αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2008. Ο Ισπανός τεχνικός εκτός από τους ξένους, θα έχει την δυνατότητα να δει και τους "πιτσιρικάδες" της ομάδας στο φιλικό της Πέμπτης. Έρχεται τη Δευτέρα για να δοκιμαστεί ξανά ο Μαλίντι, διαψεύσεις για Κόκε.

Έλειπαν οι διεθνείς, ήρθαν οι νέοι

Χωρίς τους διεθνείς (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου, Τόζερ), αλλά παρουσία τεσσάρων παικτών από την ομάδα των Νέων πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι Παυλής, Βαρσαμάς, Καραγιάννης και Πάνου γυμνάστηκαν με τους επαγγελματίες, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί φιλικό με την ομάδα των Νέων (15.30) στο προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων και θα είναι κλειστό για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους. Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα αποφόρτισης, ο Βασίλης Πλιάτσικας και ο Νίκος Γεωργέας ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Γκουστάβο Μαντούκα πρόγραμμα επανένταξης. Ο Περπαρίμ Χετεμάι, ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Παναγιώτης Λαγός ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.

Ποιους βλέπουν

Η "SportDay" αποκαλύπτει τους παίκτες που θα παρακολουθήσουν ο Λορένσο Σέρα Φερέρ με τον Ντέμη Νικολαΐδη το προσεχές Σάββατο στην αναμέτρηση της Κύπρου απέναντι στη Σλοβακία, για τα προκριματικά του EURO 2008. Οι δύο άνδρες θα μεταβούν στη Μεγαλόνησο για το «Fun Weekend» που διοργανώνει η ΑΕΚ στη Λευκωσία και θα είναι-εκτός απροόπτου-στις κερκίδες του «ΓΣΠ», έχοντας το βλέμμα τους όχι μόνον στον Στάθη Αλωνεύτη (τον οποίο άλλωστε γνωρίζουν καλά), αλλά και σε τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης» έχει ζητήσει άδεια εισόδου και για το ματς της 28ης Μαρτίου μεταξύ της Τσεχίας και της Κύπρου στο «Νίσι» (επίσης για τα προκριματικά).

Οι περιπτώσεις που υπό προϋποθέσεις θα μπουν στη μεταγραφική λίστα του 54χρονου προπονητή είναι:

- Στάνισλαβ Σεστάκ: Ο 24χρονος φορ της Ζίλινα μετράει 10 γκολ σε 17 ματς στο σλοβακικό πρωτάθλημα, ενώ τις προηγούμενες δύο σεζόν είχε σκοράρει συνολικά 30 φορές.

- Γιάν Κοζάκ: Ο 26χρονος κεντρικός χαφ της Αρμέντια μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Την προηγούμενη σεζόν είχε πάει δανεικός στη Γουέστ Μπρόμιτς και φέτος έχει 23 ματς και 3 γκολ.

- Ντούσαν Σβέντο: Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Σλάβια Πράγας είναι βασικό στέλεχος της εθνικής του ομάδας από το καλοκαίρι. Φέτος έχει 19 συμμετοχές και 1 γκολ στο τσεχικό πρωτάθλημα.

- Ιγκόρ Σοφτσάκ: Ο 23χρονος κεντρικός (ή και αριστερός) χαφ και ανήκει στη Ρουζομπερόκ και φέτος έχει 25 συμμετοχές και 4 γκολ.

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που μπορούν να απασχολήσουν από την εθνική ομάδα της Τσεχίας, είναι ο Μάρεκ Ματεγιόφσκι, 25χρονος μεσοεπιθετικός της Μπόλεσλαβ, που φέτος έχει 18 συμμετοχές και ο Ντάνιελ Πουντίλ, 21χρονος αριστερός μέσος της Σλόβαν Λίμπερετς, που έχει 15 συμμετοχές και 1 γκολ. Αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο στην εθνική Τσεχίας στις 7 Φεβρουαρίου στο φιλικό με το Βέλγιο.

Διάψευση για Κόκε

Κατηγορηματικά διέψευσε ο μάνατζερ του Σέρχιο Κόκε τα δημοσιεύματα περί προσέγγισης του πελάτη του από την ΑΕΚ. «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κόκε αυτή τη στιγμή. Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι χθες (σ.σ.: προχθές) και σήμερα (σ.σ.: χθες), μου τηλεφώνησαν και από τη Θεσσαλονίκη, προφανώς επειδή ανησύχησαν με όσα διάβασαν. Τους ξεκαθάρισα ότι δεν ισχύει τίποτα. Φιλολογικό ενδιαφέρον υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τότε δεν ήταν κάτι σημαντικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισπανού φορ, Μανουέλ Φερέρ και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που μου τηλεφώνησαν από τον Αρη για να με ρωτήσουν αν ξέρω κάτι, προφανώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Για να μη δημιουργηθεί θέμα χωρίς να υπάρχει, θα σας πω ξανά ότι αν η ΑΕΚ θέλει τον παίκτη, θα πρέπει να μιλήσει με τους παράγοντες του Αρη και με μένα. Δεν το έχει κάνει, όμως, μέχρι στιγμής. Κι αυτό είναι λογικό, γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Αν υπήρχε, να είστε σίγουροι ότι θα το ήξερα».

Αχιλλέας Κώτσογλου - Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπιανκόν: «Ξεκάθαρο πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς - Τραγικά όσα είδαμε από διαιτητή και VAR»

Μεντιλίμπαρ: «Και 25 λεπτά να είχαμε, πάλι καθυστερήσεις θα έκανε η Κηφισιά»

Με Ουάρντα, αλλά χωρίς δύο με Ατρόμητο η ΑΕΛ

Τα highlights από την γκέλα του Ολυμπιακού ενάντια στην Κηφισιά

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Κηφισιά

Τσορμπατζόγλου: «Πρέπει να βγει νικητής από το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για την 11άδα»

Συγκλονιστικός Τεττέη, ξέσπασε σε λυγμούς σε ζωντανή σύνδεση μετά το τελευταίο του ματς με την Κηφισιά

Δεσύλλας: «Πρέπει να είναι βελτιωμένος και να αποφύγει τα λάθη ο Παναθηναϊκός - Η πιθανή 11άδα για Τούμπα»

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει τρομερή αύρα και πολύ μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΟΦΗ - Οι σκέψεις του Νίκολιτς για την 11άδα»

Χριστόγλου: «Κωμωδία, ρεσιτάλ από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς»