Tην προέλαση του στο ελληνικό πρωτάθλημα συνέχισε ο Παναθηναϊκός, αφού πέρασε αλώβητος και από την Πάτρα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, χωρίς να δυσκολευτούν επικράτησαν του Απόλλωνα με 70-59 πετυχαίνοντας την 6η τους εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Καλύτερος για τους «πράσινους» ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Με τον Παναγιώτη Λιαδέλλη να βρίσκει τους διαδρόμους και να έχει 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο οι Πατρινοί κατάφεραν να συντηρούν το προβάδισμα κλείνοντας την πρώτη περίοδο, προηγούμενοι με 24-22.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός παρέδωσε μαθήματα άψογης αμυντικής λειτουργίας και πάτησε γκάζι… Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Απόλλωνα πέτυχαν μόλις τρεις πόντους στο δεκάλεπτο την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» με επιθετικό πλουραλισμό ξέφευγαν στο σκορ φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 37-27 έχοντας για κορυφαίο τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς ο οποίος πέτυχε στο πρώτο μέρος 14 πόντους.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς σε αντίθεση με τον Απόλλων που είχε χαθεί στη μετριότητα. Τα δύο βασικά ατού των «μελανόλευκων» (Χαρίσης και Λιαδέλλης) ήταν σε πολύ μέτρια μέρα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα με την τρίτη περίοδο να κλείνει 52-41 υπέρ των «πράσινων».

Στην τελευταία περίοδο ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Χαρίση. Ο γκάρντ των Πατρινών σημείωσε 9 από τους 15 συνολικά πόντους προσπαθώντας να «σπρώξει» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ωστόσο οι «πράσινοι» με την εμπειρία τους δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και με τον Πάτρικ Φέμερλινγκ για πρωταγωνιστή διατήρησαν τη διαφορά, φτάνοντας άνετα στη νίκη και στο τελικό 59-70.

Tα δεκάλεπτα: 24-22, 27-37, 41-52, 59-70.

Απόλλων Πατρών: Μπάρλος 6, Αργυρόπουλος 6, Γεωργαλής 3, Πέττας 4, Λιαδέλης 13, Τσάκιτς 5, Ντέιβις 4, Χαρίσης 15 (3), Μόρις 3 (1).

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 3 (1), Λάκοβιτς 12 (1), Μπατίστ 6, Φέμερλινγκ 11, Χατζηβρέττας 2, Μπάξτερ, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 18


*Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον πρόεδρο της ΚΑΕ Απόλλων Πατρών, Νίκο Καραπάνο, για την πρόσφορα του στο ελληνικό μπάσκετ.

Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube