Η απουσία της αγωνιστικής δράσης φέρνει στην επικαιρότητα της ΑΕΚ μεταγραφικά σενάρια, εφικτά και μη. Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Μαροκινού με γαλλικό διαβατήριο δεξιού μπακ-χαφ της Νανσί, Μικαέλ Κρετιέν, ο οποίος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο, έχει αρκετά υψηλό κόστος και πολλούς… μνηστήρες. Απίθανο το σενάριο περί ενδιαφέροντος για τον Μαρσέλο Σάλας, που έφερε στην επιφάνεια ο Τύπος της Χιλής. Ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Δέλλα, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα. «Κολλημένος» στην Αλβανία ο Μαλίντι, ο οποίος δεν μπορεί να βγάλει βίζα για να έρθει στην Αθήνα και να δοκιμαστεί από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα για τους «κιτρινόμαυρους».

Παρακολουθείται ο Κρετιέν

Ιδιαίτερα καλές είναι οι συστάσεις για τον Μικαέλ Κρετιέν, τον Μαροκινό (με γαλλικό διαβατήριο) δεξιό μπακ-χαφ της Νανσί, ο οποίος, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ. Τα ξένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για προχωρημένες επαφές και για πιθανή συμφωνία της ΑΕΚ με τη Νανσί για τη μεταγραφή του Κρετιέν, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος παίκτης είναι ένας από αυτούς που παρακολουθεί η ΑΕΚ, χωρίς έως τώρα να έχει χτυπήσει την πόρτα του γαλλικού συλλόγου ή του ίδιου του διεθνούς (με το Μαρόκο) άσου.

Η περίπτωση του Κρετιέν πάντως μόνο εύκολη δεν είναι, αφού φέτος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η τιμή του να έχει ανέβει αρκετά (λέγεται πως κυμαίνεται μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων ευρώ). Συν τοις άλλοις, έχει συμβόλαιο έως το 2010 και η ομάδα του δεν έχει ανάγκη να τον πουλήσει, ενώ φήμες αναφέρουν πως τόσο η Μονακό όσο και η Άντερλεχτ επιθυμούν διακαώς την απόκτησή του και δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να καταθέσουν πρόταση στη Νανσί.

Ο Κρετιέν ανήκει από τα πέντε του χρόνια στις ακαδημίες της Νανσί και αγωνίζεται ως βασικός στην πρώτη ομάδα από το 2002. Πρόπερσι, όταν η Νανσί κατέκτησε το Λιγκ Καπ και πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, είχε 32 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ φέτος μετράει 27 ματς και 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 8 ματς στο UEFA και 1 στο Λιγκ Καπ. Αν και έχει κληθεί πολλάκις στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας, αυτός προτίμησε το εθνόσημο του Μαρόκου, με το οποίο έχει ήδη μία συμμετοχή (στο φιλικό με την Τυνησία στις 7 Φεβρουαρίου). Ο Κρετιέν, που είναι κάτοχος κοινοτικού (γαλλικού διαβατηρίου), έχει συμβόλαιο έως το 2010.

Η ταυτότητα του Κρετιέν

Όνομα: Μικαέλ Κρετιέν
Ημερομηνία γέννησης: 10/7/1984
Ύψος: 1,79μ.

Οι συμμετοχές του στο γαλλικό πρωτάθλημα

2002/03: 21 συμμετοχές, 1 γκολ
2003/04: 34, 4
2004/05: 35, 1
2005/06: 32, 1
2006/07: 27, 2

Απίθανο σενάριο

Ίσως έφταιγε η μέρα. Χθεσινό (πρωταπριλιάτικο) δημοσίευμα του Τύπου της Χιλής έκανε λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μαρσέλο Σάλας. Ο 33χρονος επιθετικός είναι χωρίς ομάδα το τελευταίο τετράμηνο και σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση τον Ιούνιο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Tercera» αναφέρει: «Το αμερικανικό και το ελληνικό πρωτάθλημα στοχεύουν στον Μαρσέλο Σάλας. Το μεγάλο σύμβολο του χιλιανού ποδοσφαίρου εξετάζει μια δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό. Ωστόσο, προτεραιότητα του "Φονιά" είναι να επιστρέψει τον Ιούνιο στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Τώρα προπονείται και προετοιμάζει την επιστροφή του στα γήπεδα. Μολονότι προτεραιότητα του Σάλας είναι να επιστρέψει στην Ουνιβερσιδάδ τον Ιούνιο, όταν η ομάδα θα περάσει στους νέους ιδιοκτήτες, του ανοίγουν ξανά οι πόρτες του εξωτερικού με δελεαστικές προτάσεις. "Τις εξετάζει. Μία από αυτές την εξετάζει εξαιτίας του ποσού που του προσφέρουν", λέει μια πηγή. Και οι νέες προοπτικές για τον Σάλας προέρχονται από το πρωτάθλημα των ΗΠΑ και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τις ΗΠΑ τον θέλουν οι Νιου Γιορκ Ρέντμπουλς, και από την Ευρώπη έχει βολιδοσκοπηθεί από την ΑΕΚ. "Είναι δύο σημαντικές προσφορές, αν και προτεραιότητά του παραμένει η Ουνιβερσιδάδ", εξηγεί η πηγή. Ωστόσο, η δελεαστική πρόταση των Ρέντμπουλς τον βάζει σε σκέψεις. "Το συμβόλαιο που του προσφέρουν είναι για ένα χρόνο και το σκέφτεται", λέει κάποιος από το περιβάλλον του. Αυτή την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία για την εγγραφή των τριών παικτών χωρίς ανώτατο όριο μισθού, οπότε μπορεί να ξεπεραστούν κατά πολύ τα 130.000 δολάρια που είναι το όριο στις ΗΠΑ».

Ο μάνατζερ του πρώην άσου της Λάτσιο και της Γιουβέντους (μεταξύ άλλων), μιλώντας στη «SportDay», δεν ήταν διαφωτιστικός. «Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά ο Μαρσέλο θα μείνει εδώ», τόνισε. Από πλευράς ΑΕΚ δεν έγινε πάντως καμία κρούση στον παίκτη, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ μεγάλο όνομα, ωστόσο η αγωνιστική του απραξία και η πτωτική πορεία της καριέρας του οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν απασχόλησε σοβαρά τον Λορένσο Σέρα Φερέρ για την ενίσχυση της «Ένωσης».

Θέλει τον Δέλλα η Μπεσικτάς

Όσα χρόνια και να περάσουν, ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν χάνουν ποτέ την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος μετά το ενδιαφέρον της Αταλάντα, φαίνεται πως μπήκε και στο στόχαστρο της Μπεσικτάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Fanatik». Στη λίστα του τουρκικού συλλόγου για την ενίσχυση της άμυνάς του είναι πέραν του «Κολοσσού» ο Σουηδός Πέτερ Χάνσον της Χέρενφεϊν και ο Νορβηγός Μπρέντε Χάνγκελαντ της Κοπεγχάγης.

Οι "αετοί" της Κωνσταντινούπολης θέλουν να προσθέσουν δύναμη και κύρος στην αμυντική τους γραμμή και η περίπτωση του 30χρονου Έλληνα αμυντικού μοιάζει ιδανική, αν και η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι για την τουρκική ομάδα. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να παραμείνει στην "Ένωση", ενώ αν το συμβόλαιό του δεν ανανεωθεί, κάτι το οποίο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, τότε μάλλον θα προτιμήσει την επιστροφή του στο ιταλικό πρωτάθλημα, από όπου φαίνεται πως έχει αρκετές προτάσεις.

«Κολλημένος» στην Αλβανία

Οι προσπάθειες του Ένκο Μαλίντι να εξασφαλίσει βίζα από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα ήταν και πάλι άκαρπες. Ο Αλβανός επιθετικός προσπαθεί να αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδεύσει στην Αθήνα και να δοκιμαστεί για δεύτερη φορά από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, αλλά αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. «Δυστυχώς, ούτε αυτή τη φορά μου έδωσαν. Επισκέφθηκα την πρεσβεία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ξανά το ίδιο», δήλωσε στη «SportDay» ο 19χρονος επιθετικός της Παρτιζάνι και συμπλήρωσε: «Αν στείλουν φαξ στην πρεσβεία από την ΑΕΚ, ίσως μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Ομως, ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα γίνει».

Διαψεύσεις για Μεγιόνγκ

Ο μάνατζερ του Μεγιόνγκ Ζε, Μπαϊράμ Τουτουμλού, διέψευσε χθες ελληνικά δημοσιεύματα περί αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Καμερουνέζο επιθετικό: «Εγώ προσπάθησα να φέρω τον παίκτη τον Ιανουάριο στην ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν υπήρξε συμφωνία. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε μου έχει μιλήσει κανείς από την ΑΕΚ», δήλωσε ο Τούρκος ατζέντης. Όπως είχε δηλώσει και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο παίκτης δεν αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, διότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Επιστροφή στις επάλξεις

Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις. Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Άκης Ζήκος ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Περπαρίμ Χετεμάι συνέχισαν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ατομικό ακολούθησαν ο Νίκος Γεωργέας και ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο Βαγγέλης Μόρας, που ταλαιπρωρείται από λουμπάγκο, συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι παίκτες της «Ένωσης» θα προπονούνται μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη στις 10:00, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουν την άδειά τους και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη του Πάσχα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπιανκόν: «Ξεκάθαρο πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς - Τραγικά όσα είδαμε από διαιτητή και VAR»

Μεντιλίμπαρ: «Και 25 λεπτά να είχαμε, πάλι καθυστερήσεις θα έκανε η Κηφισιά»

Με Ουάρντα, αλλά χωρίς δύο με Ατρόμητο η ΑΕΛ

Τα highlights από την γκέλα του Ολυμπιακού ενάντια στην Κηφισιά

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Κηφισιά

Τσορμπατζόγλου: «Πρέπει να βγει νικητής από το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για την 11άδα»

Συγκλονιστικός Τεττέη, ξέσπασε σε λυγμούς σε ζωντανή σύνδεση μετά το τελευταίο του ματς με την Κηφισιά

Δεσύλλας: «Πρέπει να είναι βελτιωμένος και να αποφύγει τα λάθη ο Παναθηναϊκός - Η πιθανή 11άδα για Τούμπα»

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει τρομερή αύρα και πολύ μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΟΦΗ - Οι σκέψεις του Νίκολιτς για την 11άδα»

Χριστόγλου: «Κωμωδία, ρεσιτάλ από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς»