Δευτέρα του Πάσχα και στην Ελλάδα από τα γήπεδα μέχρι και τα καταστήματα το μόνο που βλέπεις είναι κατεβασμένα στόρια. Στην Αγγλία όμως έχουν συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς. Μετά λοιπόν από ένα «καυτό» σαββατοκύριακο στη Premier League, ήρθε και η Δευτέρα με ακόμη μια αγωνιστική για το πρωτάθλημα. Η Άρσεναλ γκέλαρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και το 0-0 με την Νιούκαστλ έδωσε την ευκαιρία στην Μπόλτον να την φτάσει στους 56 βαθμούς, που χαράμισε όμως αυτή την ευκαιρία μετά και το 1-1 κόντρα στην Έβερτον με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να αγωνίζεται στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εκτός έδρας της Φούλαμ 3-1 με τον Σαμαρά να περνάει ως αλλαγή στο 85’. Άστον Βίλα-Γουίγκαν 1-1, το άλλο παιχνίδι των 17:00, ενώ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η ουραγός Γουότφορντ «ξύπνησε» κόντρα στην Πόρτσμουθ και τη συνέτριψε με 4-2. Τσάρλτον-Ρέντινγκ έμειναν στο 0-0 στο ματς που έκλεισε το μενού της 33ης αγωνιστικής. Δείτε τι έγινε στα πρωταθλήματα της Ευρώπης το σαββατοκύριακο.
Τα ματς της αγωνιστικής
Νιούκαστλ-Αρσεναλ 0-0
Τάσεις αυτοκτονίας παρουσίασε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ το τελευταίο τριήμερο. Μετά την ήττα σοκ από την Γουέστ Χαμ, ήρθε και η ισοπαλία με την Νιούκαστλ(0-0) για να δέσει το γλυκό. Μετά λοιπόν τα δυο αυτά ανεπιτυχή αποτελέσματα έχασε σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης την οποία κατέχει η Λίβερπουλ, ενώ έδωσε την ευκαιρία στην Μπόλτον που όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε να την φτάσει στους 56 βαθμούς, κάτι όμως που θα έχει την ευκαιρία να το κάνει και με το παραπάνω την επόμενη αγωνιστική στην μεταξύ τους αναμέτρηση
Μπόλτον-Εβερτον 1-1
Αν και προηγήθηκε σχετικά νωρίς με γκολ του Ντέιβις, η Μπόλτον δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα την έφερναν συγκάτοικο με την Άρσεναλ στην τέταρτη θέση έστω και με ένα ματς περισσότερο. Η Έβερτον κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 33ο λεπτό, ωστόσο μέχρι και την λήξη του αγώνα δεν είχαμε κάποιο άλλο τέρμα, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που έχασαν αμφότερες και οι δυο ομάδες. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος για ακόμη ένα παιχνίδι κάθισε στο πάγκο και κατάφερε να αγωνιστεί για πολύ λίγα λεπτά, περνώντας ως αλλαγή στο 87’
Γουότφορντ-Πόρτσμουθ 4-2
Μπορεί να σημειώνει νίκη κατά μέσο όρο μια φορά περίπου κάθε δέκα αγωνιστικές, μπορεί να έχει την χειρότερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα, ωστόσο την 33η αγωνιστική η Γουότφορντ έκλεψε την παράσταση αφού πέτυχε μια επιβλητική νίκη επί της Πόρτσμουθ με 4-2. Η ουραγός της Premier League με αυτή τη νίκη πρόσθεσε κάποιες ελάχιστες ελπίδες στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της. Από την άλλη πλευρά οι «Πόμπεϊς» έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν μια εκ των θέσεων που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου.
Στα υπόλοιπα ματς: Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Φούλαμ με 3-1, αφού με αυτό το «τρίποντο» ξέφυγε οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη και μπορεί να ελπίζει και σε μια θέση που οδηγεί στο UEFA αν συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα. Στο άλλο παιχνίδι των 17:00, Άστον Βίλα και Γουίγκαν μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις(1-1), κάτι πάντως που δεν βόλεψε κανέναν από τους δύο, ειδικά τους φιλοξενούμενους που «παλεύουν» για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής
Δευτέρα 9/4
Αστον Βίλα-Γουϊγκαν 1-1
(50΄ Αγκμπολανχόρ - 21΄ Χέσκι)
Μπόλτον-Εβερτον 1-1
(18΄ Ντέιβις - 33΄ Βόχαν)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(76΄ Μποκανέγκρα - 21΄ Μπάρτον, 36΄ Μπίσλεϊ, 59΄ Βασέλ)
Νιούκαστλ-Αρσεναλ 0-0
Γουότφορντ-Πόρτσμουθ 4-2
(28΄πεν., 73΄ Μπουαζά, 45΄ Μάον, 51΄ Πρίσκιν - 16΄ Τέιλορ, 81΄ Μβουέμπα)
Τσάρλτον-Ρέντινγκ 0-0
*Δείτε τη βαθμολογία στην Premiership.
Η επόμενη αγωνιστική
Άρσεναλ-Μπόλτον
Μάντσεστερ Σίτι- Λίβερπουλ
Μίντλεσμπρο-Άστον Βίλα
Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ
Ρέντινγκ-Φούλαμ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ- Γουέστ Χαμ
Έβερτον-Τσάρλτον
Γουίγκαν-Τότεναμ
Λευτέρης Καραγιάννης