Στα προημιτελικά του ULEB CUP προκρίθηκε ο Μακεδονικός, ο οποίος συνέτριψε με 90-57 την ιταλική Βαρέζε στην Κοζάνη και πλέον όλα δείχνουν… εμφύλιο, καθώς αν το Μαρούσι ξεπεράσει την Τετάρτη το εμπόδιο της Σλασκ (η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 10 πόντους εκτός έδρας), τότε οι δυο τους θα τα… πούνε στους “8”.

Οι 12 πόντοι διαφορά με τους οποίους είχε επικρατήσει ο Μακεδονικός στην Ιταλία, αποτέλεσαν την καλύτερη παρακαταθήκη για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη όσον αφορά την υπόθεση – πρόκριση. Η ελληνική ομάδα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της και δεν θέλησε να επιτρέψει στους Ιταλούς ούτε καν να… σκεφτούν ότι μπορούν να φτάσουν στην ανατροπή. Μόλις στο 3ο λεπτό το σκορ ήταν 13-1, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 25-14 υπέρ του Μακεδονικού.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν τόσο οι παίκτες του Πεδουλάκη συνέχιζαν το… πάρτι το οποίο είχαν στήσει με την βοήθεια και του κόσμου τους. Η διαφορά έφτασε στο +21 (41-20) για να κλείσει το ημίχρονο στο +18 (43-25). Και στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Μακεδονικός έκανε ότι ήθελε και έστησε ένα τρελό πανηγύρι πρόκρισης στους “8”. Το μόνο που απέμενε ήταν απλά να διαπιστωθεί η τελική διαφορά, η οποία αντικατοπτρίζει και την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αφού το ματς τελείωσε με το σκορ να δείχνει 90-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 43-25, 59-37, 90-57

Μακεδονικός: Χαραλαμπίδης, Καφκής 8 (2), Πέτρουλας 9 (1), Δαλιάρης 4, Ρίματς 2, Μάικλ 13, Παπαμακάριος 11 (2), Τσάνακ 8, Χίζνιακ 4, Χάτσον 12, Σπανούλης 7 (1), Λουκόφσκι 12

Βαρέζε: Αλεγκρέτι 8, Μενεγκίν 6 (2), Μπρόουντλερ 6, Κάλαχαν 2, Μπετσίροβιτς 13 (1), Νόλαν 9, Μπολζονέλα 2, Ντιγκμπέ, Ντε Πολ 1, Ουάσινγκτον 10

Επιμέλεια: Βασίλης Μοιρώτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube