Στον εμφύλιο των ημιτελικών του Champions League απέναντι στην Τσέλσι αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεών του ο Ράφα Μπενίτεθ μετά τη δεύτερη νίκη επί της Αϊντχόφεν με 1-0 στο «Άνφιλντ». Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε να ανυπομονεί για τις μονομαχίες με τους «μπλε» κι εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στα ημιτελικά και πιστεύω στην ομάδα μου εν όψει των αναμετρήσεων με την Τσέλσι. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός, αφού η Τσέλσι είναι πολύ καλή ομάδα Πιστεύω όμως πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να την κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό. Ίσως είναι πλεονέκτημα το γεγονός πως παίζουμε τον πρώτο αγώνα στο 'Στάμφορντ Μπριτζ', ωστόσο η Τσέλσι παίζει καλά και εκτός έδρας. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά», δήλωσε ο προπονητής των «κόκκινων», ενώ αναφερόμενος στην επικράτηση επί της PSV είπε: «Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά κάναμε το καθήκον μας. Η Αϊντχόφεν είχε αρκετή κατοχή μπάλας και μας δυσκόλεψε, αλλά μετά την αποβολή του Μαρτσέλις τα πράγματα απλοποιήθηκαν για μας. Ο Πίτερ Κράουτς σκόραρε για ένα ακόμη παιχνίδι και ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει μέχρι τον τελικό».
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρόναλντ Κούμαν, εξέφρασε παράπονα για την αποβολή του Μαρτσέλις στο 64ο λεπτό από τον Ρομπέρτο Ροζέτι, ωστόσο παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου. «Πήγαμε καλύτερα από ό,τι την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδό μας και δεν δώσαμε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να κάνει το παιχνίδι της. Μετά ήρθε η αποβολή και άλλαξαν όλα. Ήταν μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή, αφού έπρεπε απλώς να δείξει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Όπως και να έχει πάντως, η Λίβερπουλ ήταν υπερβολικά δυνατή για τα μέτρα μας και στα δύο παιχνίδια συνολικά», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός.