Ουνικάχα Μάλαγα-Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους με τους νικητές των δυο αναμετρήσεων να δημιουργούν το δεύτερο ζευγάρι του Φάϊναλ-Φορ. Περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν και οι τέσσερις ομάδες θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού της Αθήνας, μόνο δυο όμως θα τα καταφέρουν. Ποιες θα είναι αυτές; Την απάντηση θα την ξέρουμε σε λίγες ώρες.
ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι Τελ Αβιβ
Μετά το πρώτο παιχνίδι, όπου οι Ρώσοι επιβλήθηκαν της Μακάμπι με τεράστια άνεση, όλοι πίστευαν πως η ομάδα του Μεσίνα θα έκανε εύκολα και το 2-0. Ο «νόμος της έδρας» όμως μίλησε και έγινε το 1-1. Πλέον βέβαια υπάρχει ένα και μόνο παιχνίδι, το σημερινό. «Θα είναι ένα σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες» δήλωσε ο Ετόρε Μεσίνα και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο τα θετικά από τα δυο πρώτα παιχνίδια και να αποβάλουμε τα αρνητικά. Πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλο το ματς και να παίξουμε αρκετά δυνατά. Εάν το καταφέρουμε αυτό τότε θα αποδώσουμε όμορφο μπάσκετ» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός κόουτς.
Από την άλλη μεριά, ο Νέβεν Σπάχια δήλωσε πως η ομάδα του πρέπει να κερδίσει και να προκριθεί στο Φάιναλ-Φορ για τον κόσμο της ομάδας. «Θέλω να κερδίσουμε και να προκριθούμε για να ικανοποιηθούν οι οπαδοί μας που είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης.» δήλωσε ο Κροάτης κόουτς και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά εάν θέλουμε να προκριθούμε. Οι αντίπαλοι μας θα προσπαθήσουν να τελειώσουν το παιχνίδι από νωρίς όπως έκαναν στο πρώτο ματς αλλά εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, πρέπει να παίξουμε όπως ακριβώς παίξαμε στο δεύτερο παιχνίδι». Ο 45χρονος κόουτς αναρωτήθηκε μάλιστα: «Εάν δεν είμαστε και τώρα έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι, πότε θα είμαστε;».
Μάλαγα- Μπαρτσελόνα
Εμφύλιος μέρος τρίτο και τελευταίο. Μάλαγα και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο την πρόκριση στο Φάιναλ-Φορ. Η Μάλαγα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη δίψα και κίνητρο αφού σε περίπτωση πρόκρισης θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα φτάσει σε Φάιναλ-Φορ, από την άλλη μεριά όμως ποιος μπορεί να ξεγράψει τους «μπλαουγκράνα» τους Ντούσκο Ιβάνοβιτς; Ο Σέρβος κόουτς της Μπαρτσελόνα δήλωσε για το σημερινό ματς. «Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να προκριθούν. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα το κερδίσουμε μόνο εάν μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού» δήλωσε ο 50χρονος προπονητής, ο οποίος στάθηκε και στην ενδεχόμενη απουσία για τη Μάλαγα, του Σαντιάγκο που ίσως διαμορφώσει καταστάσεις. «Η Μάλαγα είναι μια διαφορετική ομάδα όταν παίζει ο Σαντιάγκο και άλλη ομάδα όταν δεν παίζει. Εάν δεν καταφέρει τελικά να παίξει, οι αντίπαλοι μας θα αγωνιστούν με κοντά σχήματα. Πιέζουν ασφυκτικά και παίζουν αρκετά συστήματα στην επίθεση τα οποία έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε».
Για τη Μάλαγα το κίνητρο είναι τεράστιο. Άλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που θα φτάνουν τόσο μακριά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το γνωρίζουν καλά οι παίκτες τους Σκαριόλο, ο οποίος στάθηκε στις δηλώσεις του στην ενδεχόμενη απουσία του σέντερ της ομάδας του Ντάνιελ Σαντιάγκο. «Περιμένουμε να δούμε εάν θα καταφέρει να παίξει. Θα είναι λυπηρό εάν δεν τον έχουμε μαζί μας σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και μην ξεχνάμε ότι ήταν ο Mvp του Μαρτίου». Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Ιταλός προπονητής δήλωσε: «Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ δυνατά και να τα δώσουμε όλα αφού αυτή είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Η άμυνα και τα ποσοστά μας στα σουτ θα είναι αυτά που θα κρίνουν το παιχνίδι. Γνωρίζω ότι οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν» δήλωσε με έμφαση ο 46χρονος προπονητής.
Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης