Ολοκληρώθηκε το παζλ της κανονικής περιόδου στην Α1 βόλεϊ των αδρών και πλέον όλοι σκέφτονται τα πλέι οφ τα πλέι άουτ καθώς και τους αγώνες κατάταξης. Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός εναντίον Ηρακλή είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Εκτός του ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων», η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος περιελάμβανε ορισμένα ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Ο Άρης γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ καταλαμβάνοντας την 9η θέση, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχασε εντός έδρας από τον Ηρακλή με 0-3 μένοντας στην 10η θέση ενώ η Ορεστιάδα ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 3-1 καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Αυτές οι τρεις ομάδες θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια από τα οποία ένας θα ακολουθήσει το Παγκράτι στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας η ΕΑ Πατρών επικράτησε με 3-0 του Παγκρατίου και ο Πανελλήνιος με 3-1 της Λαμίας. Για τις θέσεις 5-8 θα αναμετρηθούν η ΑΕΚ με την Λαμία και η ΕΑ Πατρών με τον Πανελλήνιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/4/2007

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3

Πανελλήνιος-Λαμία 3-1
Τα σετ: 21-25, 25-8, 25-23, 28-26

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Λάιος): Μέστερ 5, Μιτσέλι 25 (24/37 επιθέσεις), Τσέργας 3.5, Ρουσάκης 6, Καλαϊτζίδης 7.5, Ιωακειμίδης 18 (17/25 επιθέσεις), Παπαδημητρίου (λίμπερο-υποδοχή 73%), Πάβλας

ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος): Κυριακίδης 6.5 (5/15 επιθέσεις), Βιαφάρα 10.5 (1 άσος, 7/14 επιθέσεις), Μπαρούτοφ 21.5 (20/42 επιθέσεις), Λιβαθηνός, Παπαθωμόπουλος 4, Παπάζογλου 7 (7/15 επιθέσεις), Μουνιόθ (λίμπερο-υποδοχή 82%), Κρέτσης, Τιτόπουλος, Κοβάσεβιτς 4.5

Εθνικός Αλεξ/λης-Ηρακλής 0-3
Τα σετ: 18-25, 15-25, 20-25

ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληκώστας): Όουενς 6.5 (1 άσος, 5/10 επιθέσεις), Γιούρισιτς 8 (5/9 επιθέσεις), Ιβάνκοβιτς 6 (4/11 επιθέσεις), Τόπελ 8.5 (8/17 επιθέσεις, 4 λάθη στο σερβίς), Σιδηρόπουλος 2, Κίτσιος 2.5, Βλασακίδης (λίμπερο-υποδοχή 53%), Θολιώτης, Δημητρούδης, Παρασόγλου 1.5

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λεώνης): Ίντι Μάρτινς 9 (9/15 επιθέσεις), Ντεπεστέλε 10.83 (4 άσοι, 6/7 επιθέσεις), Κράβαρικ 15.83 (8 άσοι, 6/8 επιθέσεις), Πέτρογλου 3, Κίτσιος 4, Νίλσον 12.33 (10/22 επιθέσεις), Δημητρακόπουλος (λίμπερο-υποδοχή 58%), Μπρουκς 3, Σμαραγδής

ΑΕΚ-Ορεστιάδα 3-1
Τα σετ: 23-25, 25-23, 25-23, 25-21

ΑΕΚ (Καζάζης): Κατσανεβάκης 3.83, Ντονάς 10.33 (9/20 επιθέσεις), Λιόσης 10.83 (9/13 επιθέσεις), Αγγελίδης 4.33, Γκενς 3.67, Σάκι 23 (3 άσοι, 20/26 επιθέσεις), Αμαξόπουλος (λίμπερο-υποδοχή 70%), Λιάσκος 1, Σβετοζάρεβιτς 6.5, Βολουδάκης, Πελτέκης 7.5 (7/11 επιθέσεις)

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Μπεκιάρης 12, Κεμανετζής 2.5, Κόβατς, Μπέλλος 2, Ισαχάρ 15 (14/22 επιθέσεις), Στιβαχτής 1, Γκαρας (λίμπερο-υποδοχή 63%), Γκάρετ 2, Γραμματικόπουλος 1, Ερνάντεζ 10 (8/17 επιθέσεις)

ΕΑ Πατρών-Παγκράτι 3-0
Τα σετ: 25-13, 25-17, 25-19

ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ (Χριστόπουλος): Μπασούκας 8.5 (8/13 επιθέσεις), Ζίλσον 12.5 (1 άσος, 10/18 επιθέσεις), Ντίαζ 6.5, Ψάρρας 7 (4 άσοι), Μπρίνκμαν 4.5, Νίκολιτς 10.5 (10/13 επιθέσεις), Κοζης (λίμπερο-υποδοχή 65%), Μαντέκας 1, Κιόσης 3, Κιτσάντας 1.5

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Αρέτας): Δημητρίου 9 (5/14 επιθέσεις), Αντρές 7.5, Χατζηπροδρόμου 2.5, Μπουγάς 1.5, Εστράδα 2.5, Αλεξανδρόπουλος 4, Κυδωνάκης (λίμπερο-υποδοχή 57%), Τερζής 3

ΠΑΟΚ-Αρης 3-1
Τα σετ: 28-26, 20-25, 25-16, 26-24

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Χάνσεν 3.33, Κυριαζής 15 (12/21 επιθέσεις), Καραγιάννης 9.83 (7/14 επιθέσεις), Σέφτικ 9.33 (8/14 επιθέσεις), Καρυπίδης 17.17 (15/31 επιθέσεις), Αρμενάκης 14.83 (13/33 επιθέσεις), Μπαμπαλιούτας (λίμπερο-υποδοχή 68%), Παντακίδης, Χαριτωνίδης, Ορολογάς

ΑΡΗΣ (Κουμπλής): Τζιγγίδης 2.5, Μητρούδης 1.5, Σιμεούνοβιτς 11.33 (9/27 επιθέσεις), Τερζής 4.83, Γκονζάλες 12.83 (10/11 επιθέσεις), Νανγκά 21 (2 άσοι, 18/38 επιθέσεις), Γζουντέλης (λίμπερο-υποδοχή 43%), Νικηφορίδης, Τακουρίδης 3, Αποστόλου

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 63 65-12
2. Ολυμπιακός 55 60-20
3. Ηρακλής 49 56-26
4. ΠΑΟΚ 40 46-37
-------------------------------
5. AEK 34 44-45
6. ΕΑ Πατρών 29 43-46
7. Πανελλήνιος 28 40-47
8. Λαμία 27 35-46
9. Αρης 24 32-48
10. Εθνικός Αλεξ/λης 23 34-52
11. Ορεστιάδα 18 28-56
-------------------------------
12. Παγκράτι 6 16-64 *

Αναλυτικά οι δηλώσεις της αγωνιστικής

Γιάννης Μέλκας (προπονητής ΠΑΟΚ): «Έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να κλείσουμε καλά την χρονιά και επίσης καθώς ήταν ένα τοπικό ντέρμπι. Όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας μας ήθελαν την νίκη. Προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφφ που ξεκινούν την Τρίτη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη. Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό».

Χρύσανθος Κυριαζής (παίκτης ΠΑΟΚ): «Είχαμε κάποιες μεταπτώσεις στο παιχνίδι μας και αυτό έχει να κάνει με το μεγάλο διάστημα που είχαμε να παίξουμε. Κερδίσαμε δίκαια και ετοιμαζόμαστε για τα πλέει οφφ. Όσο για αυτά που λέτε πως ακούγονταν τη τελευταία αγωνιστική θα πω μόνο αυτό. Με την φανέλα και τη ιστορία του ΠΑΟΚ δεν παίζουμε. Όλοι οι αθλητές της ομάδας το απέδειξαν αυτό».

Νίκος Καραγιάννης (παίκτης ΠΑΟΚ): «Κερδίσαμε δίκαια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες μεταπτώσεις στο παιχνίδι μας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα το τέταρτο σετ, αλλά κάποια δικά μας λάθη, έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να διεκδικήσει το σετ. Καλή συνεχεία στον Άρη. Εμείς κοιτάμε τα ματς του πλέι οφφ. Θέλουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει και στα παιχνίδια αυτά».

Αλέκος Λεώνης (προπονητής Ηρακλή): «Πήγαμε αρκετά καλά και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι περιμέναμε περισσότερη πίεση από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά δυστυχώς δεν συνέβη. Ο Εθνικός παρουσίασε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και εμείς φθάσαμε εύκολα στη νίκη. Στα θετικά η επιστροφή του Νίλσον που πήγε αρκετά καλά στην επίθεση όπως επίσης και των άλλων παικτών».

Τάσος Κουμπλής (προπονητής Άρη): «Ανεξάρτητα από τον όρο του τοπικού ντέρμπι έπαιξε μια ομάδα που είναι στην πρώτη τετράδα και μία που κυμαίνεται στις θέσεις 9-12. Υπάρχει διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι παίκτες μου προσπάθησαν. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και δίκαια πήρε τη νίκη. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Τα κεφάλια μέσα και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια της ομάδας γιατί το παιχνίδι ήταν σκληρό και πληρώσαμε κάποια λάθη που κάναμε στο τέλος των σετ. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, θέλει προσοχή για τη συνέχεια».

Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Ολυμπιακού): «Για δυο σετ ήμασταν καλοί σε νούμερα, συγκέντρωση και απόδοση. Στη συνέχεια κάναμε εύκολα λάθη και δεν ανταποκριθήκαμε στα προβλήματα που μας δημιούργησε ο Παναθηναϊκός. Στόχος μας είναι να κάτσουμε να δούμε τα λάθη από το σημερινό παιχνίδι… να βελτιωθούμε και να παίξουμε για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή».

Ριντ Πρίντι (παίκτης Ολυμπιακού): «Ήμασταν προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν αρέσει σε κανέναν να χάνει αλλά πρέπει να συνεχίσουμε μετά από αυτό. Στόχος να κερδίσουμε τον Ηρακλή».

Φρανσίσκο Ντο Σάντος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Ήταν παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία η κόντρα των «αιώνιων». Γι’ αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στο 100%. Αν προκύψει αυτό το ζευγάρι στον τελικό, θα είναι διαφορετικό και σαφώς πιο δύσκολο».

Ανδρέας Ανδρεάδης (παίκτης Παναθηναϊκού): «Κρατάμε τη νίκη η οποία είναι για το γόητρο και μόνο. Πάμε για τα πλέι οφ με πλεονέκτημα. Στον τελικό πιστεύω θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Αμαράλ Ντάντε (παίκτης Παναθηναϊκού): «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Σίγουρα δεν θα άλλαζε τίποτα αν χάναμε, αλλά εμείς θέλαμε να κερδίσουμε. Ήταν καλό για την ομάδα μας αφού χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη ενόψει των play-offs. Προσωπικά θεωρώ ότι πήγα καλά ωστόσο μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση όμως το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα».

Σωτήρης Πανταλέων (παίκτης Παναθηναϊκού): «Θέλω κατ’ αρχήν να μείνω σε όσα προηγήθηκαν του αγώνα και στην κοινή χειρονομία στην οποία προχωρήσαμε με τα παιδιά του Ολυμπιακού. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτή είναι καθημερινότητά μας, είμαστε όλοι αθλητές και τα ακραία φαινόμενα δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό. Τώρα, όσο αφορά στον σημερινό αγώνα, ήταν αδιάφορος από βαθμολογικής άποψης, από την άλλη όμως όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ δύο τέτοιων ομάδων δεν μπορεί παρά να είναι σημαντικές, το ίδιο φυσικά και η νίκη. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα play-offs. Όλη η δουλειά που κάναμε μέχρι σήμερα ουσιαστικά εξαργυρώνεται με το πλεονέκτημα έδρας, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε για να το αξιοποιήσουμε».


Aλέξανδρος Κουλούρης - Νατάσα Μπουτσικάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube