Μετά και τη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών το Μαρούσι βλέπει μόνο πλέι οφ και τίποτα άλλο. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα θεωρηθεί αποτυχία για την ομάδα του Ντάρκο Ρούσο. Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο www.sport-fm.gr για τη φετινή χρονιά του Αμαρουσίου, τη δική του απόδοση και τον Ντάρκο Ρούσο. Επίσης προέβλεψε πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει και φέτος το πρωτάθλημα, δεν δίνει όμως πιθανότητες στους «πράσινους» να κατακτήσουν και την Ευρωλίγκα.
Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε αρχικά για το παιχνίδι με του «Αχαιούς».« Και τρεις ώρες να παίζαμε ακόμα δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 24χρονος φόργουορντ και συμπλήρωσε: «Αυτά που ακούγονται για τον προπονητή μας είναι ψέματα. Δεν μας ζήτησε να παίξουμε για αυτόν. Ποτέ δεν μας ανέφερε κάτι τέτοιο. Προετοιμαστήκαμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως κάνουμε για όλα τα ματς». Αναφορικά για το μέλλον του Αμαρουσίου αλλά και την κακή φετινή πορεία της ομάδας ο Καϊμακόγλου πιστεύει πως όλα πήγαν στραβά από την αρχή. « Δεν θεωρώ πως δεν παίζουμε καλά επειδή αποχώρησε ο κ. Γιαννάκης. Εάν δει κάποιος τα φετινά μας παιχνίδια θα διαπιστώσει πως έχουμε χάσει 6-7 παιχνίδια στο τελευταίο σουτ, εάν είχαμε πάρει αυτά τα ματς τώρα ίσως ήμασταν στην τετράδα. Είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς από την αρχή της χρονιάς…»
«Έχουν μείνει ακόμα δυο παιχνίδια εκτός (Παναθηναϊκός, Πανιώνιος) και ένα εντός ( Μακεδονικός), πρέπει να δούμε λοιπόν τι θα κάνει και η Ολυμπιάδα Πατρών στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει να μπούμε στα πλέι οφ για να μην θεωρηθεί η χρονιά αποτυχημένη.». Όσο για τον προπονητή του Ντάρκο Ρούσο, ο πρώην παίκτης του Κρόνου δήλωσε: « Είναι λάτρης της πειθαρχίας και μου αρέσει αυτό. Όλους τους παίκτες τους θεωρεί ίσους και δεν αδικεί κανέναν. Εάν μείνει και του χρόνου πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά».
Ο Κώστας Καϊμακόγλου έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την ομάδα των «Βορείων προαστίων» και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. « Θα τιμήσω το συμβόλαιο που έχω με την ομάδα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και μου αρέσει και πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο Ρούσο, οπότε γιατί να φύγω;»
Τέλος του ζητήσαμε να μας κάνει και μια πρόβλεψη για τον πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και το ποιος θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα. « Για το ελληνικό πρωτάθλημα θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί. Όσο για την Ευρωλίγκα, εκτιμώ πως θα το πάρει η Ταουγκρές για δυο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι παίζει εκπληκτικό μπάσκετ. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις πιθανότητες. Τόσες φορές έχει πάει, ε, κάποια στιγμή θα το πάρει και θεωρώ πως ήρθε αυτή η στιγμή» δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ.
Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης