Επιτέλους παίζουμε, αναφωνούν στον ΠΑΟΚ, ενόψει του αγώνα με τον Αρη, αφού τελικά οι δύο «αιώνιοι» θα κοντραριστούν την τρίτη το απόγευμα στο «Αλεξάνδρειο», στον εξ’ αναβολής αγώνα της 23ης αγωνιστικής και όλοι στον «δικέφαλο», από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή μέχρι τον τελευταίο παίκτη, δηλώνουν πανέτοιμοι για τη νίκη. Ο «τίγρης» μίλησε για τις δύο αναβολές που έχουν προκύψει μέχρι τώρα στο ντέρμπι.
«Η αλήθεια είναι ότι πέσαμε έξω στον προγραμματισμό μας. Είχαμε χρόνο, μετά την πρώτη διακοπή και κάναμε πολύ καλή δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά με τη νέα αναβολή η αλήθεια είναι ότι πήγαμε λίγο πίσω, αν και είχαμε δύο επιπλέον μέρες να δουλέψουμε. Μεσολάβησαν και οι ιώσεις των Στσεπάνοβιτς και Πάσαλιτς, που μας πήγαν επίσης λίγο πίσω, αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα από ψυχολογικής άποψης να αντιμετωπίσει τον Αρη».
Ο αγώνας με τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι το επίσημο ντεμπούτο του Αλεξανδρή στην τρίτη θητεία του στους «ασπρόμαυρους».«Δε θα έλεγα ότι πρόκειται για ντεμπούτο μετά από τόσα χρόνια. Είναι μία σχέση παράξενη, έχω έρθει κι έχω φύγει τρεις φορές σαν παίκτης και σαν προπονητής, αλλά παρόλα αυτά είναι τόσο οικείο το περιβάλλον, που αισθάνομαι σαν να μην έχω φύγει ποτέ».
Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, ο Μακεδόνας τεχνικός επισήμανε πως «πρέπει να αντέξουμε στην πίεση του Αρη και να αποφύγουμε τα λάθη, αλλά και να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Είναι πολλοί οι τομείς που πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και τότε θα έχουμε τύχη. Ο Αρης είναι πολύ καλή ομάδα θέλει τη νίκη για να μείνει στη δεύτερη θέση, άρα εμείς πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ για να τα καταφέρουμε».
Η αγωνιστική απραξία των τριών τελευταίων εβδομάδων αφήνει ερωτηματικά για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.«Έχω κι εγώ ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Θα ήθελα να είχαμε κάνει δύο ακόμη φιλικά για να μπορώ να εκτιμήσω πολύ καλύτερα την ομάδα να δω και άλλα αγωνιστικά θέματα μέσα στο γήπεδο, σε άμυνα και επίθεση. Δε νομίζω όμως ότι ο Αρης θα είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από εμάς. Φάνηκε αυτό και από τα παιχνίδια που παίχτηκαν το Σαββατοκύριακο, όπου όλες οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το παιχνίδι του Παναθηναϊκού».
Στο ντέρμπι των «αιωνίων» αναφέρθηκε και ο Νίκος Κούβελας. «Από τότε που ήρθα στην ομάδα, οι αγώνες που περίμενα ήταν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Αρη. Όλοι ξέρουν τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια. Δυστυχώς, για αυτό τον αγώνα είχαμε δύο αναβολές που μας ταλαιπώρησαν πολύ. Η πρώτη αναβολή ήταν θετική για εμάς γιατί ο κόουτς ήταν μόνο δύο μέρες μαζί μας, αλλά η δεύτερη αναβολή δεν μας βοήθησε. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, όπου θα μετρήσει το πάθος των παικτών και η ενέργεια που θα βγάλουν στο γήπεδο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο κι αυτό από μόνο του είναι κίνητρο για να παίξεις καλά και να πάρεις τη νίκη. Ο Αρης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εμείς έχουμε την αλλαγή του προπονητή, δεν έχουμε παίξει επίσημο αγώνα μαζί του, οπότε κι εμείς δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε. Θα το δούμε κατευθείαν στο γήπεδο».
Στα αγωνιστικά, Πάσαλιτς και Στσεπάνοβιτς ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, χωρίς όμως να είναι 100% έτοιμοι, όμως και οι δύο θα βρίσκονται στην αποστολή.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης