Ο Άλμπαν Μπούσι κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super league για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του και ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με αποκλεισμό αρκετών μηνών από όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, ενώ του επιβλήθηκε και έξι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο από τον πρόεδρο των «ποντίων». Σε απολογία και η ομάδα του ως συνυπεύθυνη. «Λάθος η επιλογή του Μπούσι ως υποψήφιου Mvp», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Θα πέσουν κεφάλια σε Αγρίνιο για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν και Καλαμάτα για το επεισόδιο μεταξύ του τεχνικού τιμ του Μεσσηνιακού και των οπαδών της ομάδας. «Ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Παναιτωλικού, Σωκράτης Τσιάρας.
Το κατηγορητήριο για Μπούσι
Ο Μπούσι κλήθηκε σε απολογία για παράβαση τεσσάρων άρθρων του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, των άρθρων 74 ("αντιαθλητική συμπεριφορά", "πτυσμός κατά αντιπάλου", "άσεμνα, προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια ή χειρονομίες"), 76 ("ανάρμοστη διαγωγή"), 92 ("παραβάσεις καταστατικού-κανονισμών ΕΠΟ") και 96 ("επιβολή κυρώσεως επί σοβαρών παραβάσεων που έχουν διαφύγει της προσοχής του αξιωματούχου αγώνα" και "επανόρθωση καταφανών σφαλμάτων στις πειθαρχικές αποφάσεις του διαιτητή").
Σε απολογία ακόμη κλήθηκαν οι:
ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟK-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 80 και 83 του Κ.Α.Π.
ΠΑΕ Λάρισα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα -ΠΑΕ Ολυμπιακός
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 80 και 81 του Κ.Α.Π.
Έχει και συνέχεια...
Οπως ήταν αναμενόμενο, τα επεισόδια που συνέβησαν στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναιτωλικός-Ηλιούπολη, αλλά και αυτά που συνέβησαν στην Καλαμάτα, αμέσως μετά τον αγώνα Μεσσηνιακός-Καλλιθέα, όταν ο προπονητής Αμορίμ και οι συνεργάτες του ήρθαν στα χέρια με φιλάθλους, θα απασχολήσουν τον αθλητικό δικαστή. Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη (19/4) και ώρα 10:00 την ΠΑΕ Παναιτωλικός, το ΤΑΠ Γ.Σ. Ηλιούπολης και τον εκπρόσωπο Α. Φωτεινό, αλλά και την ΠΑΕ Μεσσηνιακός, καθώς και τους A. Αμορίμ, Σ. Σκαπίν (βοηθός προπονητή), Λ. Ντακρός (διερμηνέα).
Σε απολογία ακόμη κάλεσαν:
- Την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τους Ν. Ζαλίκα (προπονητή), Σ. Γκατζηλάκη (διερμηνέα) για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με τη Βέροια.
- Την ΠΑΕ Θρασύβουλος και τον Ι. Μπουραϊνη (ιατρό) για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με την Καλαμάτα.
- Την ΠΑΕ Καστοριά για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
- Το ΤΑΠ Κορωπί για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με τον Αγιο Δημήτριο.
- Την ΠΑΕ Βύζας Μεγάρων και τον Χ. Τσουκαλη (διερμηνέα) για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών.
- Την ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας και τον Α. Κουτσογιάννη (εκπρόσωπο) για παράβαση άρθρων του ΚΑΠ στο ματς με τον Θερμαϊκό.
Τρεις συλλήψεις στο Αγρίνιο
Η εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με την Ηλιούπολη οδήγησε χθες(16/4) σε τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αστυνομική διεύθυνση Αγρινίου συνελήφθησαν και θα περάσουν από αυτόφωρο ο φροντιστής του Παναιτωλικού, ένας οπαδός της ομάδας και ένας άνδρας της ασφαλείας του γηπέδου. Από την Ηλιούπολη δεν υπήρξαν συλλήψεις, αλλά δόθηκε εντολή από το Αγρίνιο στη ΓΑΔΑ να συνεχιστεί η διαδικασία για την εύρεση των υπευθύνων.
Λευτέρης Καραγιάννης