Νίκη που την έφερε πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου σημείωσε την Τετάρτη η Ολυμπιάδα Πατρών. Οι «πορτοκαλί» επικράτησαν της ΑΕΚ με 89-81 στο κλειστό του Ταραμπούρα, στον εξ’ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής, που είχε διακοπέι λόγω επεισοδίων και ελπίζουν για την είσοδο στα πλέι οφ. Αντίθετα, η «Ενωση» θα πρέπει να περιμένει για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά και να διεκδικήσει την είσοδο στις οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου. Οι παίκτες του Νίκου Βουρνά είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή μέχρι το τέλος και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι και με σαφώς καλύτερα ποσοστά ευστοχίας κατάφεραν να πάρουν σημαντικό πρόβαδισμα στο σκορ, με το ματς να ξεκινάει από το 10-8 της διακοπείσας αναμέτρησης και έτσι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με +6, έχοντας «ζεστούες τους Καλαϊτζίδη και Τσάμη, που είχαν την πολύτιμη συμπαράσταση των ψηλών, που έκαναν οτι ήθελαν κάτω από τα καλάθια.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρόδρομος Νικολαϊδης ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και μείωσε στους τρεις πόντους, όμως η άμεση απάντηση των «πορτοκαλί» έφεραν ξανά το σταθερό προβάδισμα. Οι βολές του Σιμς έφεραν το +10, οπότε στη συνέχεια δε δυσκολεύτηκαν να «κλείσουν» το ημίχρονο στο +8.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Καλαϊτζίδης ξαναπήρε την κατάσταση στα χέρια του και ανέβασε τη διαφορά στους 11. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Γκαγκαλούδης κια με 8 συνεχόμενους πόντους έβαλε την «Ενωση» ξανά στο ματς, βοηθώντας τη να τελειώσει το τριαντάλεπτο στο –5.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο «ξύπνησε» κάπως και ο Φέλτον, όμως ο Χαρίσης άρχισε να κάνει τα «δικά» του κάτω από τα δύο καλάθια και, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Τσάμη, βοήθησαν τους Πατρινούς να φτάσουν στο τελικό +8.
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 49-41, 67-62, 89-81
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βουρνάς): Λάππας 2, Σιμς 8 (2), Ντάιαλ, Ασημακόπουλος 9 (3), Μπουντούρης 6 (2), Χαρίσης 11, Καλαϊτζίδης 16 (3), Αλμπάνο 8, Τσάμης 14 (3)
ΑΕΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Γκαγκαλούδης 20, Γκάρμα, Π. Νικολαϊδης 14 (4), Σακελαράκης, Μάγλος 4, Φέλτον 17 (2), Γκργκούρεβιτς 8 (2), Παπανικολάου 5 (1), Κακαβάς, Πέρκοβιτς 2, Σκοτ 11
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης