Δριμύτατη κριτική κατά της μεταγραφικής πολιτικής της Μάντσεστερ Σίτι άσκησε ο Τζόι Μπάρτον αφήνοντας αιχμές κατά του προπονητή του, Στιούαρτ Πιρς και «φωτογραφίζοντας» μεταξύ άλλων τον συμπαίκτη του στους «πολίτες», Γιώργο Σαμαρά.

@2@«Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο στην ομάδα. Ολοι λένε πως έχουν ένα πλάνο ενίσχυσης στα σκαριά, αλλά αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση πως ο σύλλογος προσεύχεται για να πάρει τους κατάλληλους παίκτες το καλοκαίρι. Δεν νομίζω ούτε η Έβερτον ούτε η Ρέντινγκ να έχουν επενδύσει περισσότερα χρήματα από εμάς για μεταγραφές, αλλά έχουν πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για την Μπόλτον. Μπορεί να έδωσε πολλά χρήματα για τον Νικολάς Ανελκά, αλλά και εμείς δώσαμε πολλά για τον Γιώργο Σαμαρά. Πρέπει να δούμε τα γεγονότα. Δεν αποκτήσαμε παίκτες ποιότητας. Ένας-δύο πήγαν καλούτσικα, αλλά όχι αρκετά για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε παίκτες που έχουν πετύχει έξι γκολ σε έξι ματς στο πρωτάθλημα των αναπληρωματικών ή στο Βέλγιο», τόνισε ο μέσος και μεγάλο αστέρι της Σίτι.

Παράλληλα, δεν δίστασε να δηλώσει πως αν ήταν φίλαθλος της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα αγόραζε εισιτήριο για να δει την ομάδα του. «Αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και να την απολαμβάνουν εκεί οι οπαδοί της. Αν ήμουν φίλαθλος της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα πλήρωνα για να δω την ομάδα μου φέτος. Ξέρω πως πολλοί φίλαθλοι το σκέφονται σοβαρά αν θα αγοράσουν διαρκείας. Δουλεύουν σκληρά, κοστίζει ακριβά ένα εισιτήριο διαρκείας και δεν αξίζουν τα λεφτά τους».

Μετά από 35 αγώνες η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Κύπελλο UEFA.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube