Τα όσα έγιναν στον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Τουρκία στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2008, φυσικά δεν έμειναν ατιμώρητα. Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει την Ελλάδα με δύο αγωνιστικές μακριά από το γήπεδο της και συγκεκριμένα 250 χιλιόμετρα μακριά από την δηλωμένη έδρα της, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα σε Ουγγαρία και Μολδαβία, 2 και 6 Ιουνίου αντίστοιχα θα αγωνιστεί στο «Παγκρήτιο» Στάδιο. Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, ενώ η ΕΠΟ καλείται να ανακοινώσει το ταχύτερο δυνατόν, μέτρα εναντίον εξτρεμιστικών στοιχείων που εισέρχονται στις εξέδρες.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, που ασχολήθηκε σήμερα με την υπόθεση των γεγονότων στον αγώνα Ελλάδα-Τουρκία, έλαβε την εξής απόφαση:

Επιβλήθηκε στην Εθνική Ομάδα ποινή στέρησης του δικαιώματος ν΄ αγωνίζεται στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για τις δύο πρσεχείς αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 και οι αγώνες της είναι υποχρεωτικό διεξαχθούν σε έδρα που απέχει τουλάχιστον 250 χιλιόμετρα από το γήπεδο «Καραϊσκάκη». Επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, ενώ, τέλος, η πειθαρχική επιτροπή καλεί την ΕΠΟ να ανακοινώσει, το ταχύτερο δυνατόν, μέτρα εναντίον εξτρεμιστικών στοιχείων που παρεισφρύουν στις εξέδρες».

Αχιλλέας Κώτσογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανατροπή πρωτιάς της ΑΕΚ και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού

Νίκολιτς: «Δουλεύουμε με τον Ριμπάλτα για να φέρουμε παίκτες με προοπτική, οι προσδοκίες έχουν εκτοξευτεί»

Ξεπερνά τον έναν μήνα η απουσία του Παβλένκα στον ΠΑΟΚ

Αθανασίου: «Κίνδυνος να γράψει αρνητική ιστορία ο Παναθηναϊκός – Ούτε στις νίκες έχει καλή εικόνα»

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μπούσης: Άφησε να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να μετρήσουν τα γκολ της ΑΕΚ

Τσορμπατζόγλου: «Εντυπωσιακό κλείσιμο στη χρονιά για τον ΠΑΟΚ - Κοντά στην κορυφή και επιστρέφει ενισχυμένος»

Κόντης: «Συγκλονιστική εμφάνιση από τα παιδιά, αλλά όταν είσαι τόσο κοντά...»

Σοβαρή ζημιά στο γόνατο για Παβλένκα, τον χάνει για μεγάλο διάστημα ο ΠΑΟΚ

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα στην Τούμπα - Να δώσει ταυτότητα ο Μπενίτεθ»

Τσακίρης: «Έπρεπε να ματώσει για να σπάσει την παράδοση η ΑΕΚ - Διόρθωσε το λάθος του με τον Γκρούγιτς ο Νίκολιτς»