Μπορεί τόσο η ΑΕΚ όσο και η Ξάνθη να είναι αδιάφορες καθώς έχουν πετύχει τους στόχους τους, ωστόσο σίγουρα το κυριακάτικο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Από την μια πλευρά η «Ένωση» έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο της στο Champions League για την επόμενη περίοδο και κόντρα στους Ακρίτες θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και με στόχο το θέαμα. Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά θα αντιμετωπίσει τους «κιτρινόμαυρους» με σκοπό να αποσπάσει ότι καλύτερο μπορεί.

ΑΕΚ: Χωρίς άγχος και με κόσμο

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη, με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ να υπολογίζει στους Βασίλη Πλιάτσικά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που γυμνάστηκαν σε εντατικούς ρυθμούς και συμπεριελήφθησαν στην αποστολή, στην οποία μετέχει και ο Σάββας Γκέντσογλου. Χωρίς κανένα άγχος θα παραταχθούν οι "κιτρινόμαυροι", αφού πλέον έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αρκετός κόσμος αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

«Για το πρεστίζ μας»

Η δεύτερη θέση έχει καπαρωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα χαλαρώσουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του τονίζοντας πως πρέπει να συνεχίσουν με σοβαρότητα μέχρι το τέλος. «Ο καθένας από εσάς πρέπει να προσπαθήσει για τον εαυτό του και για την ομάδα, να ανεβάσει το πρεστίζ τόσο του εαυτού του όσο και της ομάδας» τόνισε ο Ισπανός και συμπλήρωσε: «Πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν να παρουσιαστούμε σοβαροί και να κερδίσουμε όλα τα ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο τραυματισμός του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου οδηγεί τον Λορένσο Σέρα Φερέρ σε μία καινοτομία για την κάλυψη του κενού στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στις χθεσινές δοκιμές ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε τον Ντάνιελ Τόζερ με τους παίκτες που προορίζει για τη βασική ενδεκάδα στο ματς της Κυριακής απέναντι στη Skoda Ξάνθη, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται και να συμβεί.

H προετοιμασία της Ενωσης για τον συγκεκριμένο αγώνα ολοκληρώθηκε το Σάββατο με προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τους Πλιάτσικα και Παπασταθόπουλο να προπονούνται κανονικά και έτσι συμπεριελήφθησαν στην αποστολή, μαζί με τον «μικρό» Σάββα Γκέντσογλου.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Χιώτης, Παπασταθόπουλος, Τσιρίλο, Γκέντσογλου, Ίβιτς, Κονέ, Καφές, Καμπάνταης, Κυριακίδης, Λάκης, Λυμπερόπουλος, Ζήκος, Μαντούκα, Έμερσον, Παουτάσο, Πλιάτσικας, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ.


Ξάνθη: Καλή εμφάνιση και ότι βγει

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασίας της SKODA ΞΑΝΘΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Θράκης θα έχει πολλές απουσίες στην σύνθεση της. Στόχος της ομάδα του Νίκου Κεχαγιά είναι η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος με σκοπό το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Στην προσπάθεια αυτή ο Νίκος Κεχαγιάς πέρα από τον αντίπαλο που στις τελευταίες του συναντήσεις εμφανίζεται παραγωγικός στην επίθεση, έχει να αντιμετωπίσει και απουσίες λόγω τιμωριών ή τραυματισμών. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Λαμπριάκος, Κοντοδήμος και Ζουέλα. Οι δύο τελευταίοι πάντως θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή σε αντίθεση με τον Σταύρο Λαμπριάκο. Επίσης στην αποστολή συμμετέχουν και οι νεαροί Μπάμπης Προβατίδης (Νο3) και Παντελής Ριζογιάννης (Νο 42).

Αναλυτικά η αποστολή, που απαρτίζεται από 18 ποδοσφαιριστές, έχει ως εξής: Γκσπούρνιγκ, Μάλαρζ, Παπαδημητρίου, Άντζας, Κνάκαλ, Μαχράτζε, Φλίσκας, Μεσσέρα, Γαρπόζης, Κιντάνα, Κωστούλας, Γκαρσία, Ντελγκάδο, Μπαικαρά, Βρύζας, Καζάκης Προβατίδης και Ριζογιάννης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Έχουμε πετύχει όλους τους μεσοπρόθεσμους στόχους-Η Λίγκα να λειτουργεί προς όφελος όλων των ομάδων»

Ο πανηγυρισμός του Γιόβιτς με το VAR και η τρέλα στην κερκίδα: Η εντυπωσιακή παρακάμερα της ΑΕΚ

«Σημαντικό βήμα για το νέο μας σπίτι»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την τοποθέτηση της πρώτης κερκίδας στον Βοτανικό!

«Το ταξίδι συνεχίζεται»: To φοβερό βίντεο του Ολυμπιακού για την επέκταση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Τσακίρης: «Το… σκανάρισμα του Νίκολιτς και η εξέδρα γύρισαν το ματς - ΑΕΚ με επιστροφές και μεταγραφές μετά τη διακοπή»

Επίσημο: Ανανέωσε ως το 2027 με τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Προαναγγελία ανανέωσης Μεντιλίμπαρ με μήνυμα από τους παίκτες

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός έχει εξάρτηση από συγκεκριμένους παίκτες»

Γιόβιτς: «Δείξαμε χαρακτήρα, παρά την κούραση - Θα είμαι καλύτερος στο δεύτερο μέρος της σεζόν»

ΑΕΚ: Μπόνους... άδεια ως τις 30 Δεκεμβρίου