Η πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι στον τελικό του Champions League αποτελεί σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ την καλύτερη απάντηση στον Ζοσέ Μουρίνιο, που πριν τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης χαρακτήρισε τους «κόκκινους» μικρή ομάδα.
«Αυτή η πρόκριση είναι για σένα Ζοσέ. Είναι ένας προπονητής που έχει προσφέρει πολλά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά με τις δηλώσεις του μας κάνει να γελάμε μερικές φορές. Ήταν ασέβεια από μέρους του να μας χαρακτηρίσει μικρή ομάδα. Φτάσαμε δύο φορές στον τελικό του Champions League μέσα σε τρία χρόνια, δεν είναι και λίγο για μία μικρή ομάδα», ήταν το σχόλιο του αρχηγού της Λίβερπουλ, ο οποίος πρόσθεσε: «Η πρώτη φορά που καταφέραμε να αποκλείσουμε την Τσέλσι το 2005 ήταν κάτι το εκπληκτικό, αλλά το ότι τα καταφέραμε και πάλι απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα είναι ακόμη καλύτερο. Όλα μας βοήθησαν να φτάσουμε στην επιτυχία, η ατμόσφαιρα του γηπέδου, η τακτική του προπονητή, τα πάντα...».
Από την πλευρά του ο Τζέιμι Κάραγκερ τόνισε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μας να αποκλείουμε μία ομάδα σαν την Τσέλσι. Περιμέναμε να γίνει κλειστό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες. Ξέραμε πως αν το παιχνίδι πάει στα πέναλτι έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης, αφού διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Οι φίλαθλοί μας στάθηκαν για μία ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων και μας έδωσαν ώθηση. Πλέον θέλουμε να χαρούμε τον τελικό. Δεν έχει σημασία ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε».