Τα κολακευτικά λόγια του συμπαίκτη του -και σκόρερ του καθοριστικού τέταρτου πέναλτι-, Ντιρκ Κούιτ, απέσπασε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Χοσέ Ρέινα, λίγο μετά τη λήξη της χθεσινού, δεύτερου, ημιτελικού μεταξύ των «κόκκινων» και της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, το τέλος του οποίου βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του «Άνφιλντ» με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι.

«Ο Πέπε Ρέινα έκανε πολύ καλή δουλειά για να μας κρατήσει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης κατά την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι ήταν καταπληκτικός», τόνισε ο Ολλανδός επιθετικός, ένας από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ στους δυο ημιτελικούς εναντίον των «μπλε».

«Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα να σκοράρω στο τελευταίο πέναλτι, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Πέπε πήρε την πίεση από πάνω μου όταν απέκρουσε τα δυο πέναλτι των αντιπάλων μας. Η δική μου δουλειά έγινε στη συνέχεια αρκετά εύκολη», πρόσθεσε ο 26χρονος.

Ο Κούιτ παράλληλα διαφώνησε με την άποψη του Ζοσέ Μουρίνιο ότι η Τσέλσι κυριάρχησε στο ματς και ότι ήταν άτυχη που έχασε το εισιτήριο για τον τελικό της Αθήνας: «Αυτή είναι η δική του άποψη, όμως νομίζω ότι ήταν φανερό ότι ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ήταν καλό το ότι σκοράραμε νωρίς, είχαμε αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια και -το κυριότερο- καταφέραμε να ελέγξουμε τη δράση του Ντιντιέ Ντρογκμπά, του πιο επικίνδυνου παίκτη της Τσέλσι. Έχουν πολύ καλή ομάδα, αλλά καταφέραμε να τους νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Όσο για το ποιόν αντίπαλο προτιμά να αντιμετωπίσει ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής στον τελικό της διοργάνωσης, ο 26χρονος δεν έκρυψε την προτίμησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τόσο η Μίλαν όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι δυο σπουδαίοι σύλλογοι. Όμως η σύγκρουση δυο ομάδων από την Πρέμιερσιπ στον τελικό του Champions League θα ήταν ιστορική».

Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube