Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει μέσα στη Γλυφάδα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σε αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής, επικράτησε του πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκού με 3-2 σετ.
Εκτός τετράδας κινδυνεύει να μείνει ο Παναθηναϊκός, μιας και η αγωνιστική του εικόνα τον τελευταίο καιρό χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια. Απ’ την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά», που βρίσκεται σε μεγάλη αγωνιστική άνοδο κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-2 σετ, δημιουργώντα την έκπληξη και πλέον, διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο του στην τετράδα των play off. Οι «πράσινοι», απ’ την πλευρά τους, μπορεί να ηττήθηκαν από τους Θεσσαλονικείς αλλά κατάφεραν να διατηρηθούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μειώθηκε η διαφορά από τους «διώκτες» του, που δεν είναι άλλοι από τους ΕΑ Πατρών, Πανελλήνιο και ΠΑΟΚ και αυτό είναι το ανησυχητικό για την ομάδα του «τριφυλλιού». Γιατί σε περίπτωση και άλλης ήττας των «πρασίνων» μέσα στις επόμενες αγωνιστικές τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός της κορυφαίας τετράδας, που οδηγεί στο μίνι πρωτάθλημα.
Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν δυναμικά και κατάφεραν να προηγηθούν σταθερά κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ χωρίς να αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλο να αντιδράσει. Έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-20. Στο επόμενο σετ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξύπνησε και κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα με 12-11. Το σετ εξελίχθηκε με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τον Νοβότνι να προσπαθεί να τελειώσει φάσεις με άλματα εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στο δεξί του χέρι. Τα πολύ καλά σερβίς του Μπάμπη Τσιγγίδη σε συνδυασμό με το λάθος του Σωτήρη Πανταλέων από τη γραμμή του σερβίς στο 23-22, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ με 25-23.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ και με κακή υποδοχή και πολλά λάθη παραδόθηκε αμαχητί στον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Ρόντζερ Ναγκά να είναι καταιγιστικός από την γραμμή του σερβίς. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 10-20 και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πλάτενικ έχασαν και το τρίτο σετ
με τη μεγάλη διαφορά των 10 πόντων, 15-25.
Στο τέταρτο σετ οι παίκτες του Παναγιώτη Λακασά βελτιώθηκαν σε υποδοχή, άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν σταθερά και να ισοφαρίσουν τα σετ σε 2-2 με 25-15. Έτσι, οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν στο tie-break. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν με 5-3 και 8-6. Οι πρωταθλήτες, όμως, ροκάνισαν τη διαφορά, ισοφάρισαν σε 8-8 και πέρασαν μπροστά με 9-8. Για ακόμη μια φορά ο Μπάμπης Τσιγγίδης έδωσε σημαντική ανάσα στην ομάδα του από την γραμμή του σερβίς κάνοντας το 13-11 και 14-11. Έτσι, Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το tie-break και, ασφαλώς, τη νίκη, που τον έφερε πιο κοντά στην πολυπόθητη τετράδα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Γιώργος Χριστόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Σημειώσαμε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Γλυφάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, ξεπεράσαμε σοβαρούς τραυματισμούς, σταθήκαμε στο ύψος μας παρά το γεγονός πως χάναμε 0-1 σετ και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Σκοπός μας είναι να αποδίδει κάθε παίκτης το 100% των δυνατοτήτων του και έτει προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τις εναλλαγές σχημάτων στην ανάπτξη της ομάδας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά την τετράδα όλα είναι ρευστά, γίνεται μάχη για τις θέσεις 3-4 και θα συνεχιστεί ως το τέλος της κανονικής περιόδου».
Παναγιώτης Λακασάς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δυστυχώς επαναλάβαμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, τα οποία μας στοίχισαν. Στο δεύτερο σετ μπορώ να πω ότι ήμασταν αδικαιολόγητοι, ενώ στο τρίτο, ο ΠΑΟΚ φυσιολογικά απελευθερώθηκε, πίεσε περισσότερο στο σερβίς αναγκάζοντάς μας να ακολουθούμε στο σκορ, να κάνουμε ακόμα περισσότερα λάθη και τελικά να χάσουμε το παιχνίδι. Η ήττα μας αφήνει πικρή γεύση αλλά δεν έχουμε περιθώρια να το σκεφτούμε αφού ακολουθούν συνεχόμενοι αγώνες Τετάρτη – Σάββατο και πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα, κυρίως στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στη Φριντρισχάφεν όπου διεκδικούμε μια σημαντική πρόκριση στους «6» του Champions League».
Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Βάλαμε τον ΠΑΟΚ μόνοι μας στο παιχνίδι και το πληρώσαμε».
Νίκος Σμαραγδής (κεντρικός Παναθηναϊκού): «Hμασταν καλοί στο πρώτο σετ όμως στο δεύτερο μπλοκάραμε με αποτέλεσμα να ανατραπεί η εικόνα του αγώνα και τελικά να φτάσουμε στην ήττα. Η απώλεια μας πονάει, ωστόσο δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ αφού την Τετάρτη έχουμε έναν σπουδαίο αγώνα τον οποίο θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και να προκριθούμε κόντρα στους γερμανούς».
*** Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού, Νίκος Ηλιόπουλος βράβευσε τον Γιάννη Λιβαθηνό ως τον πολυτιμότερο παίκτη της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.
Τα αποτελέσματα:
Α.Ε. Νίκαια-Ρέθυμνο 3-0 (25-14, 25-19, 28-26)
Ηρακλής-Εθνικός Αλεξ/λης 3-1 (25-15, 25-21, 24-26, 25-15)
Ορεστιάδα-Μίλωνας 3-1 (25-18, 17-25, 25-22, 25-22)
Ε.Α. Πατρών-Παγκράτι 3-0 (25-21, 32-30, 29-27)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3 (25-20, 23-25, 15-25, 25-20, 12-15)
Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 14/2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Ηρακλής 45 48-9
2. Ολυμπιακός 37 39-10 *
3. Παναθηναϊκός 31 36-21
4. Ε.Α. Πατρών 30 35-24
5. Πανελλήνιος 29 34-21 *
4. ΠΑΟΚ 29 36-26
7. Α.Ε. Νίκαια 22 29-34
8. Ορεστιάδα 20 27-36
9. Παγκράτι 18 25-38
10. Ρέθυμνο 9 14-43
11. Μίλωνας 8 17-46
12. Εθνικός Αλεξ/λης 7 12-44
* Ολυμπιακός και Πανελλήνιος έχουν έναν αγώνα λιγότερο
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα