Ο Παναθηναϊκός ήταν νικητής από το πρώτο ημίχρονο. Στα υπόλοιπα δύο δεκάλεπτα οι πράσινοι κυνηγάνε την διαφορά του +35 για να εκδικηθούν για το 73-38 της σεζόν 1995-96. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 86-55 επί του Ολυμπιακού παρέμεινε στην κορυφή και πραγματοποίησε ρεκόρ διαφοράς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Α1.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι διεκδίκησαν τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη χημεία στην επίθεση, παρόλα αυτά είχε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου με 17-14. Οι πράσινοι αύξησαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να ξεφύγουν. Η άμυνα λειτούργησε σχεδόν τέλεια, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να πετύχει μόνο δώδεκα πόντους. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 36-26.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Ζέλικου Ομπράντοβιτς δεν χαλάρωσε καθόλου. Αντίθετα ανέβασε ταχύτητα. Και πάλι άφησε τους ερυθρόλευκους να πετύχουν και πάλι μόνο 12 πόντους και η διαφορά εκτινάχθηκε στο +24. Στην τελευταία περίοδο η υπόθεση νίκη όπως ήταν φυσιολογικό είχε κριθεί αλλά ένα γεμάτο ΟΑΚΑ ζητούσε την διαφορά του +35. Αυτή έφτασε μέχρι και το +38, αλλά μερικά λάθη στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μειώσει και να… γλιτώσει με το +31, 86-55.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 36-26, 62-38, 86-55

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 16, Καλαϊτζής 8, Λάκοβιτς 13, Μπατίστ 12, Φέμερλινγκ 2, Μπάξτερ 4, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 8, Στσεπάνοβιτς 6, Κουτλουάι 8

Ολυμπιακός: Πέρι 10, Μέισον 11, Γκόρενς 9, Ζορόσκι 5, Σκλάβος 8, Αγαδάκος 5, Γκούλιας 7

Επιμέλεια: Αντώνης Σαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιαμπουσέλε και Μπάντιο δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις και έβαλαν βαθμούς - Το απόλυτο 10 στον γύρο!

Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ - Με νίκες συνέχισαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μπαρτζώκας: «Τους πιστεύουμε όλους, και αυτούς που δεν έπαιξαν σήμερα - Δεν νομίζω ότι αγχωθήκαμε»

Λυκογιάννης: «Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, νιώθουμε ασφάλεια με τον τρόπο που παίζουμε»

Λυκογιάννης: «Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια»

Τα πεπραγμένα του εξαιρετικού Μοντέρο στην πρώτη του συμμετοχή στην Stoiximan GBL

Μπαρτζώκας: «Να είμαστε καλύτεροι αμυντικά και να αντιμετωπίζουμε τα ματς σοβαρά πιο νωρίς»

Πανόραμα Stoiximan GBL: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής

Η εκπληκτική εμφάνιση του Μοντέρο και τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

Λύγισε τον μαχητικό Κολοσσό με σούπερ 30άρη Μοντέρο ο Ολυμπιακός!