Όρκο νίκης να κατακτήσει η Λάρισα το Κύπελλο Ελλάδος έπειτα από 22χρόνια έχουν δώσει όλοι στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Δώνη ωστόσο να μην αποκαλύπτει τις σκέψεις του για το ματς του Σαββάτου. Πιθανότατα με 4-3-2-1 και μοναδικό προωθημένο τον Κόζλει θα παραταχθούν οι «βυσσινί». «Τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό ματς, όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο», τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Θεσσαλικής ομάδας, ενώ ο Νίκος Νταμπίζας, επισήμανε από τη πλευρά του:«Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς ο τελικός».

Και τώρα…τελικός

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Λάρισα. Οι «βυσσινί» το Σάββατο έχουν ραντεβού με την ιστορία, καθώς έχουν την δυνατότητα να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος έπειτα από 22 χρόνια! Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ είναι εξαιρετικό και άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα έτσι ώστε να κατακτήσουν την Κούπα. Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Δώνης στην προπόνηση της Παρασκευής δεν θέλησε να αποκαλύψει τα χαρτιά του, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-2-1.

Οι πρώτοι πιθανοί έντεκα θα είναι: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (δεξί μπακ), Βενετίδης (αριστερό μπακ), Νταμπίζας και Φέρστερ (στο κέντρο της άμυνας), Μπασιλά, Διγκόζης, Φωτάκης (στον χώρο του κέντρου), Κλέιτον (σε ρόλο οργανωτή), Αλωνεύτης (αριστερό εξτρέμ) και Κόζλει (στην κορυφή της επίθεσης).

Στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης είπε: «Από όλους τους παίκτες που έχουμε, μόνο ο Δημήτρης Γκίκας δεν είναι έτοιμος. Δεν ξεχνώ το παρελθόν μου στον Παναθηναϊκό, αλλά σε αυτό το επάγγελμα που κάνουμε ήταν δεδομένο ότι κάποτε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την παλιά μας ομάδα ή τους παλιούς μας συμπαίκτες. Στο πρωτάθλημα η θέση μας είναι εντελώς πλασματική. Συγκυρίες οδήγησαν στο να κρίνεται η παραμονή μας στην τελευταία αγωνιστική, όπου πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αλλά τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό ματς, όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Εχουμε δουλέψει αυτές τις ημέρες στην αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο γήπεδο. Ως προπονητής προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου και ακόμη κι αν κατακτήσουμε το τρόπαιο δεν θα πρόκειται για απάντηση σε κανέναν. Απλώς να το απολαύσουμε όλοι μαζι. Ξέρουμε ότι είμαστε αουτσάιντερ. Για τον Παναθηναϊκό το Κύπελλο θα είναι απλώς άλλο ένα τρόπαιο. Για εμάς θα είναι σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νταμπίζας, επισήμανε: «Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς ο τελικός. Ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται συχνά. Ομως, για εμάς η παρουσία σε τελικό μετά από 22 χρόνια έχει μεγάλη σημασία. Δεν έχει καμία σχέση το αυριανό ματς με την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να φέρουμε το Κύπελλο στη Λάρισα. Δεν πρόκειται για απάντηση, ούτε για εξιλέωση. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός θεσμός. Πόσο θέλει κάποιος να πάρει το τρόπαιο, είναι κάτι που θα φανεί μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου».

Ανταπόκριση από Λάρισα: Λάζαρος Παπαδούλης
Απόδοση: Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube