Ημέρες εξελίξεων είναι αυτές στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Επιστρέφει ο Κόκκαλης μέχρι την Τρίτη και θα υπάρξουν νεότερα στο μεταγραφικό μέτωπο, μετά όμως και την συνάντηση του με τον Τάκη Λεμονή που θα γίνει εντός της εβδομάδας. Απομακρύνονται οι περιπτώσεις των Πέτριτς και Κυργιάκου, επιβεβαίωση από το μάνατζερ του Τουντζάι για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Επιστροφή στις προπονήσεις την Δευτέρα μετά το διήμερο ρεπό, αναχωρούν τη Τρίτη για την Λιβύη οι «ερυθρόλευκοι», ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές να μείνουν πίσω.

Σύντομα εξελίξεις…

Επιτέλους ο Σωκράτης Κόκκαλης επιστρέφει στην Ελλάδα, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως θα υπάρξουν νεότερα από το μεταγραφικό μέτωπο, που είναι αυτό που «καίει» περισσότερο τους πρωταθλητές. Ο πρόεδρος του συλλόγου θα έχει συνάντηση με συνεργάτες του, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφή και με τον Τάκη Λεμονή, δρομολογώντας τις εξελίξεις στο μέτωπο των συμβολαίων που λήγουν, των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών. Για τα δύο πρώτα σκέλη, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από καιρό και ο προπονητής έχει παραδώσει στη διοίκηση τη λίστα με τις εισηγήσεις του. Πάντως τίποτα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού ολοκληρωθεί και τυπικά το πρωτάθλημα με την κυριακάτικη φιέστα. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και εν συνεχεία με αυτούς που αν και έχουν συμβόλαια δεν θα παραμείνουν στον σύλλογο

Μεταγραφικά νέα…

Δεν υπάρχουν. Από ονόματα θα ακούσετε πολλά. Στην πραγματικότητα αυτά που απασχολούν τους πρωταθλητές δεν είναι ούτε τα μισά από όσα γράφονται. Σίγουρα οι περιπτώσεις που εξετάζονται είναι αυτές του Σπυρόπουλου, του Κυργιάκου, με προϋποθέσεις του Τσιρίλο, του Πέτριτς που όμως δύσκολα θα ευδοκιμήσει και ίσως και του Τόμασον που είναι η εναλλακτική λύση του Κροάτη επιθετικού της Βασιλείας.

Σε ότι αφορά το Τουντζάι, εντάξει καλός ποδοσφαιριστής είναι, πολλές ομάδες θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους, ο μάνατζερ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον, οι δικές μας πληροφορίες όμως αναφέρουν πως δεν θα γίνει καμία κίνηση για την απόκτησή του.

Για τον Κυργιάκο τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού η Άιντραχτ σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή της στην Bundesliga

Για τον Τσιρίλο τα έχουμε ξαναπεί, το ένα εκατομμύριο ευρώ που θα πρέπει να δοθεί στην ΑΕΚ δεν αποτελεί εμπόδιο, απλά ο Ιταλός αντιμετωπίζεται ως εναλλακτική λύση.

Για τον Σπυρόπουλο τώρα, ίσως είναι η μοναδική περίπτωση που μπορεί να έχουμε σύντομα εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός θα κάνει την πρόταση του, αν όμως ο κ. Τσακίρης έχει όρεξη για παζάρια, στου Ρέντη το έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπουν σε τέτοια διαδικασία.

Πέτριτς και Τόμασον είναι τα υπόλοιπα δυο ονόματα της επίθεσης, ίσως όμως τελικά κανένας από τους δυο να μην καταλήξει στο λιμάνι.(το πιο πιθανό σενάριο)
**Συνάντηση για το μέλλον του Βάντσε Σίκοφ θα γίνει στα μέσα της εβδομάδας. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να δώσει δανεικό τον Σκοπιανό αμυντικό, πάλι στην Κέρκυρα ή σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής αντιδρά. Όπως υποστηρίζει, τον Δεκέμβριο του είχαν υποσχεθεί πως μετά από το δανεισμό του θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό, υπό την προϋπόθεση πως θα πάρει βουλγαρικό διαβατήριο. Αυτό, όπως διαβεβαιώνει η πλευρά του Σίκοφ, θα γίνει σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι

Επιστροφή… και αναχώρηση

Το Σαββατοκύριακο ήταν διήμερο ξεκούρασης για τους παίκτες του Ολυμπιακού, που επιστρέφουν στις προπονήσεις το πρωί της Δευτέρας. Το πρωί της Τρίτης όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν για τη Λιβύη, όπου την ίδια ημέρα θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα την Αλ Ιτιχάντ. Στην αποστολή θα είναι και οι Ριβάλντο και Καστίγιο, οι τραυματισμοί των οποίων έχουν παρουσιάσει βελτίωση. Αντίθετα θα λείψουν και πάλι οι Κωνσταντίνου, Τοροσίδης και Ταραλίδης. Πάντως κρατάμε επιφυλακτική στάση για το αν θα πάνε όλοι οι ποδοσφαιριστές, αφού ίσως κάποιοι μείνουν πίσω(παλιοσειρές).

Λευτέρης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube