Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν όψει του κυριακάτικου αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο Γηραιός χρειάζεται τους τρεις βαθμούς και παράλληλα στραβοπάτημα της Λάρισας ή της Κέρκυρας στην Καλαμαριά απέναντι στην ομώνυμη ομάδα ή στη Λιβαδειά απέναντι στον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Ο Σέρβος τεχνικός πάντως τονίζει πως οι παίκτες του θα πρέπει πρωτίστως να έχουν στο μυαλό τους το δικό τους παιχνίδι και πώς θα νικήσουν και μετά τα αποτελέσματα των αντιπάλων στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκας. Σε δυνατούς ρυθμούς προπονήθηκαν την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του «Γηραιού», ενώ ατομικό ακολούθησαν οι Σνάουτσνερ, Σίσιτς. Σε φουλ ρυθμούς μπήκαν Δρούγας και Ρίβας.
«Δεν ξέρω ποιος τελικός είναι αυτός που θα παίξουμε την Κυριακή από την μέρα που ήρθα στην ομάδα. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη και τώρα που τελειώνει η σεζόν θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να τελειώσουμε με νίκη την προσπάθεια μας. Εχουμε έναν μόνο στόχο, τη νίκη. Ελπίζω να είμαστε δυνατοί, έξυπνοι και ικανοί στα 90 λεπτά του αγώνα της Κυριακής και να μην μας απασχολήσει ούτε νωρίτερα ούτε και στην διάρκεια των αγώνων τα άλλα αποτελέσματα. Ας κάνουμε εμείς την δική μας προσπάθεια μας και στο τέλος ας περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων συναντήσεων. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας», δήλωσε ο τεχνικός των «κυανολεύκων» και συμπλήρωσε: «Για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία πως προετοιμάζεις ένα παιχνίδι και μέσα από αυτό που κάνουμε μέσα από τις προπονήσεις, και δεν έχουμε την άνεση να σκεφτόμαστε όπως σκέφτεται ένας φίλαθλος ένα δημοσιογράφος και βασικός παράγων που πήραμε αυτά τα θετικά τελευταία αποτελέσματα είναι πως ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δικό μας πρόγραμμα και στα δικά μας προβλήματα. Τώρα θα μου πείτε είναι τρελό να μην το σκέφτομαι την εξέλιξη των άλλων αγώνων. Ξέρετε ότι πηγαίνουμε στο τελευταίο μας παιχνίδι και το καλύτερο είναι να πετύχουμε εμείς τη νίκη και να δούμε αν θα μας έρθει κάποιο αποτέλεσμα που να μας ευνοεί».
Παράλληλα επισήμανε πως το γεγονός ότι η Ξάνθη είναι βαθμολογικά αδιάφορη δεν σημαίνει πως θα χαριστεί στην ομάδα του. «Δεν νομίζω πως κάποιος χαρίζει κάτι σε κάποιον και το παράδειγμα το είδατε στον αγώνα μας με τον Ιωνικό», ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της ομάδας του με απουσίες και ελλείψεις, όπως των Σνάουτσνερ, Σίσιτς, αλλά και στη θετική επανεμφάνιση του Ηλία Πουρσανίδη, που εξέτισε την ποινή του και είναι στην διάθεση της ομάδας.
Κανονικά Ρίβας-Δρούγας
Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επανήλθαν την Πέμπτη Δρούγας και Ρίβας. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ανέβασαν ρυθμούς και έδειξαν πως είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα τους στο ματς-τελικό που έχει να δώσει με την Ξάνθη. Αντίθετα, οι Σνάουτσνερ και Σίσιτς εξακολουθούν να έχουν ενοχλήσεις και για αυτό το λόγο προπονούνται σε πιο χαλαρό πρόγραμμα. Πάντως και για τους τέσσερις παίκτες του «Γηραιού» όλα θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση της Παρασκευής (Μίκρα, 17:00) εκεί όπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κάνει την τελική πρόβα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα.
*Στο 5ο All Star Game που θα διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο την Τρίτη 15 Μαΐου θα συμμετάσχει ο Μπιλίσκοφ.