Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, προκαλώντας τις μουρμούρες των φίλων του Πανιώνιου, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Με τον Τσαμάτο να είναι «σεληνιασμένος» και να πετυχαίνει 11 πόντους, το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 15-25, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Καλαφατάκη αντέδρασε και με συνεχή πίεση κατάφερε να προηγηθεί με 38-37. «Κλειδί» στην ανάκαμψη του Πανιωνίου ήταν η πολύ καλή άμυνα αλλά και το επιθετικό κρεσέντο του Οικονόμου, που έφτασε τους 8 πόντους.

Στην επανάληψη, οι «κυανέρυθροι» προσπαθούσαν να πάρουν διαφορά, αλλά η «ομάδα των Ολυμπιονικών» έδειχνε ότι θα «πουλούσε ακριβά το τομάρι της». Με αιχμή του δόρατος τον Τσαμάτο, παρακολουθούσε από κοντά τους γηπεδούχους και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 56-53.

Το «φάντασμα» της ήττας άρχισε να αιωρείται πάνω από το κλειστό της Νέας Σμύρνης και η αγωνία χτυπούσε…κόκκινο. Το ματς έδειχνε ότι θα ήταν ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που έγινε. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και έπρεπε να φτάσουμε ένα δευτερόλεπτο πριν της λήξη της αναμέτρησης για να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος κέρδισε φάουλ, πήγε στην γραμμή των ελευθέρων βολών, ενώ το σκορ ήταν 74-74. Η πρώτη βολή του έμπειρου γκαρντ ήταν άστοχη και το «θρίλερ» κρατούσε για τα καλά. Η δεύτερη βολή με βασανιστικό τρόπο βρήκε στόχο και ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει αυτή τη δύσκολη νίκη, κάνοντας του οπαδούς του να παραληρούν.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 38-37, 56-53, 77-74

Διαιτητές: Σχινάς, Καρακουτσούνης, Διαμαντής

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Φαλέκας 4, Πετρόπουλος 6, Σιγάλας 2, Περπέρογλου 2, Χέντερσον 15, Διαμαντόπουλος 17, Οικονόμου 16, Ουότσον 11, Σούλης, Κουλ 4

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Μάνος Μανουσέλης): Δρελιώζης 2, Κανταρτζής 10, Ρόμπερτσον 13, Κράσιτς 11, Μόρφης, Μποζίκας 5, Γιανγκ 6, Τσόπης 5, Γκαρσία 9, Γιάγκλα, Λίγγος, Τσαμάτος 13

Επιμέλεια: Διονύσης Δεσύλλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube