Καμία ανησυχία στον Παναθηναϊκό από τους ισχυρισμούς της Ακαντέμικα για μονομερή ανανέωση του συμβολαίου του Νταμέ Εντογιέ. Δεν αναγνωρίζονται πλέον τέτοιου είδους συμφωνίες και ακόμη και αν οι Πορτογάλοι επιμείνουν, ο παίκτης μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του προσφεύγοντας στη FIFA. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ξεναγήθηκε στην Παιανία ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός, που φέρεται να υπέγραψε και το τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι». Για την Κροατία αναχώρησε ο Μπίσκαν, απαντώντας «θα δούμε» σε όσους τον ρωτούσαν αν θα μείνει, πράγμα που πάντως δύσκολα θα συμβεί. «Απαράδεκτο που δεν κερδίσαμε τρόπαιο», δήλωσε ο έμπειρος μέσος. Αποχαιρέτησε τους Έλληνες διεθνείς ο Βίκτορ Μουνιόθ. Δοκιμάζεται 19χρονος Ιταλός φορ στην ομάδα Νέων.
Καμία ανησυχία
Εμπόδιο στη μεταγραφή του Νταμέ Εντογιέ στον Παναθηναϊκό προσπάθησε να υψώσει η Ακαντέμικα. Δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων ανέφεραν πως η διοίκηση της ομάδας ισχυρίζεται ότι έχει ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιο του παίκτη, ωστόσο ο Σενεγαλέζος άσος, ο μάνατζέρ του και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν καμία ανησυχία γι' αυτό. Οι μονομερείς ανανεώσεις συμβολαίων δεν έχουν πλέον ισχύ (πχ. περίπτωση Κυργιάκου ή Σανμαρτεάν) και αν η Ακαντέμικα αποφασίσει να φτάσει στα άκρα, ο παίκτης μπορεί να προσφύγει στη FIFA, όπου η δικαίωσή του είναι δεδομένη με απόφαση που θα βγει το πολύ σε δύο μήνες από την κατάθεση της προσφυγής. Ο Εντογιέ πέρασε χθες το απόγευμα από ιατρικές εξετάσεις και αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ίσως καθυστερήσει, αφού θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Ακαντέμικα.
Ετοιμάζει ταξίδι
Νέο μεταγραφικό ταξίδι θα κάνει τις επόμενες ημέρες ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο προορισμός του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού είναι άγνωστος, ωστόσο λέγεται πως πιθανότατα η δεύτερη μεταγραφή των «πρασίνων» θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Έφυγε και (μάλλον) δεν ξαναγυρνά
Για την πατρίδα του, Κροατία, αναχώρησε ο Ιγκόρ Μπίσκαν, προκειμένου να ετοιμαστεί για τον γάμο του, που θα γίνει στις 2 Ιουνίου (η σύντροφός του είναι έγκυος). Ο Κροάτης μέσος αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκού, στις επίμονες ερωτήσεις των οποίων για το αν θα μείνει, απαντούσε «θα δούμε». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύσκολα θα αποδεχτεί πρόταση ανανέωσης με μεγάλη μείωση των αποδοχών που είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια, ενώ λέγεται πως αναζητεί ομάδα στη Γερμανία.
Ο Μπίσκαν μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, με αφορμή τον τελικό του Champions League (ήταν μέλος της ομάδας που προ διετίας κατέκτησε το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη). «Περνάω καλά στην Αθήνα. Είναι μια διαφορετική χώρα, με διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτό στην Αγγλία, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και πέρασα δύο ωραία χρόνια από τότε που έφυγα από το “Ανφιλντ”. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια φτωχή χρονιά, επειδή δεν κερδίσαμε κάποιο τρόπαιο και αυτό είναι απαράδεκτο. Παίξαμε μέτριο ποδόσφαιρο και στις αρχές του μήνα χάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου από μια ομάδα υποδεέστερη. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έπαιζα αρκετά, αλλά στη συνέχεια πέρασα μια εβδομάδα στο νοσοκομείο, εξαιτίας μιας αρρώστιας. Από κει και πέρα, είχα και άλλα προβλήματα τραυματισμών, ενώ αλλάξαμε και τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν».
Η… μαύρη λίστα
Σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις του Γιάσμινκο Βέλιτς με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Στη λίστα αυτή είναι ο Άντριτς, ο Χαραλαμπίδης (έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβρη, αλλά θα λυθεί), ο Άντονσον (αναζητεί ομάδα) και Βίκτορ (έχει υψηλό συμβόλαιο και θα αξιώσει σημαντική αποζημίωση για να το σπάσει).
Το πρώτο "αντίο" του Μουνιόθ
Οι Γκούμας, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης και Τζιόλης προπονήθηκαν για τελευταία φορά τη φετινή περίοδο με τον Παναθηναϊκό, αφού σήμερα οι «πράσινοι» έχουν ρεπό, ενώ οι ίδιοι θα ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα την Πέμπτη. Ο Βίκτορ Μουνιόθ αποχαιρέτησε τους διεθνείς, αφού πρώτα τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.
Στη χθεσινή προπόνηση οι παίκτες έκαναν ασκήσεις στις σέντρες και τα σουτ, έπαιξαν ποδοβόλεϊ και ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Βίκτορ, Τσίγκας και Δάρλας. Απουσίαζαν ο Μπόβιο, που είναι στη Βραζιλία, και οι επίσης διεθνείς Ιβανσιτς, Νίνης, Μόρις. Οι υπόλοιποι παίκτες μετά το σημερινό ρεπό θα επιστρέψουν αύριο στην Παιανία στις 18:00.
*Στην ομάδα Νέων δοκιμάζεται ο 19χρονος Ιταλός επιθετικός Τζιοβάνι Τόρε. Ο νεαρός άσος άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά θα μείνει μέχρι την Παρασκευή στην Παιανία και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τις δυνατότητές του.
Ζάετς: «Δεν είναι στα πλάνα μου ο ΠΑΟ»
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό ο Βέλιμιρ Ζάετς μιλώντας στην κροατική ιστοσελίδα jutarnji. «Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα μου», ανέφερε ο Ζάετς, που είναι στην Αθήνα για τον τελικό του Champions League. Ερωτηθείς για τους τέσσερις Κροάτες του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Οι δύο πρώτοι (σ.σ.: Γκαλίνοβιτς, Σέριτς) δεσμεύονται με συμβόλαιο, επομένως θα μείνουν σίγουρα στον Παναθηναϊκό. Σε ό,τι αφορά τον Μπίσκαν, δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα παραμείνει. Γι' αυτόν θα αποφασίσει ο νέος Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού. O ίδιος πάντως είναι ευτυχισμένος στην Αθήνα. Εχει πάντα υψηλές φιλοδοξίες και δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι. Οσο για τον Αντριτς, θεωρώ ότι δεν του δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες για να δείξει την αξία του. Και αυτός έχει οψιόν ανανέωσης, αλλά δεν νομίζω ότι θα τη χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρτζαν θα φύγει. Δεν πιστεύω ότι οι Κροάτες δεν έχουν πια πέραση στον Παναθηναϊκό. Ολοι μια χαρά τα έχουν πάει».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης