Μια από τις ιστορικότερες της Αγγλίας επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από έξι χρόνια! Η Ντέρμπι λοιπόν επικράτησε της Γουέστ Μπρόμιτς με 1-0 στο «Γουέμπλει» και από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Premier League. Το…χρυσό γκολ που χάρισε την άνοδο στα «κριάρια» πέτυχε ο Στίβεν Πίρσον στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης.
«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Έγινε μια φανταστική προσπάθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές και είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογο», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Ντέρμπι Κάουντι, Μπίλι Ντέιβις.
Όταν ρωτήθηκε για τα τεράστια κέρδη που θα έχει η ομάδα του (60 εκατομμύρια λίρες!) με αυτή την μεγάλη επιτυχία, ανέφερε: «Δεν είναι το πιο σημαντικό τα χρήματα αλλά αυτή η επιτυχία του Συλλόγου. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι».
*Η Ντέρμπι Κάουντι γίνεται η τρίτη ομάδα που κερδίζει την άνοδο στην Premier League μετά τις Σάντερλαντ και Μπέρμπινχαμ.
Νίκος Τζαλίδης