Ο Τόνι Κάλβο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη μεταγραφή του Άρη για τη νέα περίοδο, μια και απομένει μόνο το τυπικό Ο.Κ. της Μπαρτσελόνα για τη λύση του συμβολαίου του και τη μεταπήδηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού στους «κίτρινους». Δυσκολεύει αρκετά η περίπτωση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος στο ματς του Κυπέλλου Καταλονίας πέτυχε δύο γκολ και «έβγαλε τα μάτια» του Φρανκ Ράικαρντ.


Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στη «SportDay» ο ίδιος ο ατζέντης του παίκτη, Οράσιο Γκρατζιόλο, λίγο μετά την καθοριστική συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο ακαδημιών και παλιό παίκτη της ισπανικής ομάδας Αλεσάνκο, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση του νεαρού: «Μας ενημέρωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν τον παίκτη και ότι στο εξής είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί τη μεταπήδησή του σε όποια ομάδα επιθυμεί. Μένει μόνο το τυπικό Ο.Κ. της Μπαρτσελόνα, διότι ο Τόνι έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο»., τόνισε αρχικά ο Αργεντινός ατζέντης του Κάλβο, επιβεβαιώνοντας, αμέσως μετά, τις προχωρημένες επαφές με την Άρη και την κατ’ αρχήν συμφωνία που υπάρχει: «Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον Μανέλ Φερέρ και έχουμε σταματήσει τις επαφές με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ο Τόνι θέλει να παίξει στον Άρη και προσωπικά θεωρώ ότι είναι απλώς θέμα ημερών να θεωρείται και επίσημα παίκτης της ομάδας. Θα κάνουμε, μάλιστα, προσπάθεια αυτό να γίνει με το μικρότερο δυνατό κόστος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κάλβο. Ο Οράσιο Γκρατζιόλο υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κουβέντα με τον Φερέρ γίνεται για τριετές συμβόλαιο, χωρίς όμως να έχει γίνει κουβέντα για το οικονομικό μέρος.

Το πλήρες όνομα του 20χρονου ποδοσφαιριστή είναι Αντόνιο Κάλβο Αράντες, έχει ύψος 1,70 και βάρος 65 κιλά. Εντάχθηκε από μικρός στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και θεωρήθηκε από τα μεγάλα ταλέντα μαζί με τους Τζεφρέν Σουάρεθ, Μπόγιαν Κρκιτς και Τζιοβάνι ντος Σάντος, αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα. Πέρυσι αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας κάτω των 19 ετών στην Πολωνία και έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων. Οι Ισπανοί τον περιγράφουν ως ένα παίκτη γραμμής, φοβερά ταχύ, με καλή τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα και ιδανική σέντρα.

Αν όλα πάνε καλά και δοθεί και το τυπικό Ο.Κ. των Καταλανών για να λυθεί το συμβόλαιό του, ο Τόνι Κάλβο θα γίνει ο δεύτερος παίκτης που αποκτούν οι «κίτρινοι» από τους «μπλαουγκράνα» μετά το Χαβίτο, εκμεταλλευόμενοι την άριστη σχέση που έχουν με την ισπανική ομάδα ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Ιονάρ Μαζίνιο, ο Γιάννης Κόντης και, φυσικά, ο Μανέλ Φερέρ.

«Καπνός» έγιναν 1500 διαρκείας

Πολύ μεγάλη ήταν και χθες (31/5) η κίνηση στα διαρκείας, τελευταία μέρα της προσφοράς της ΠΑΕ για αγορά εισιτηρίου με τις παλιές τιμές. Στη μπουτίκ δημιουργήθηκε εκ νέου ουρά και υπολογίζεται ότι συνολικά διατέθηκαν 1500 καρτελάκια. Από σήμερα θα ισχύσουν οι νέες, ελαφρώς αυξημένες, τιμές.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρίτσας στη Δίκη στον ΣΚΑΪ: «Ο υγιής ανταγωνισμός φέρνει τις εκπλήξεις - Το Big-4 μπορεί να φτιάξει το ποδόσφαιρο»

«Μεγάλος στόχος της Γκρέμιο ο Τετέ - Συνεχείς επαφές με την πλευρά του παίκτη»

Τσορμπατζόγλου: «Είχε μεγάλη ανάγκη το τρίποντο στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Προχωράει μία περίπτωση στόπερ»

Τσανάκας: «Ο Μεντιλίμπαρ αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό για όσο θέλει»

Σαββόπουλος: «Σε προχωρημένες επαφές για αριστερό εξτρέμ ο Άρης»

Τσακίρης: «Νίκη που έδειξε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία αυτή κόντρα στον ΟΦΗ - Δεδομένες οι κινήσεις τον Γενάρη»

Σαραγόσα: «Έχουν αποφασίσει ότι ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα Super League 2 αλλά έχουμε 64 βαθμούς να διεκδικήσουμε ακόμα»

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας να αναδείξουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Βραβεία ΠΣΑΤ: Το αφιερωματικό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Λεβαδειακός ο 9ος: Το ιστορικό επίτευγμα που κυνηγά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου