Αποφασισμένος να ντύσει στα κόκκινα τον Σαμουέλ Ετό είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ έχει στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας τον Καμερουνέζο επιθετικό και σύμφωνα με την «independent» είναι πρόθυμος να δαπανήσει ένα ποσό που θα αγγίζει τα 52 εκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε να πείσει τους «μπλαουγκράνα» να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή.
Ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει σαφές στους νέους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, πως θέλει τον Ετό οπωσδήποτε την νέα χρονιά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης των «κόκκινων» έτσι ώστε να αποφασίσουν τι πρόταση θα καταθέσουν στην Μπαρτσελόνα.
Μάλιστα όπως αναφέρει η «independent» ο Μπενίτεθ είχε προσπαθήσει να πάρει στην Λίβερπουλ τον Σαμουέλ Ετό και το 2004 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε τον Μάικλ Όουεν, ωστόσο τελικά ο Καμερουνέζος επιθετικός επέλεξε να πάει στην Μπαρτσελόνα.
Η νέα Λίβερπουλ
Είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι της Λίβερπουλ έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την νέα σεζόν, κάτι που φαίνεται τόσο από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών των «κόκκινων» οι οποίοι μιλούν για τίτλο, με τελευταίο τον Στίβεν Τζέραρντ, όσο και από τους μεταγραφικούς στόχους οι οποίοι δεν είναι και οι ποιο εύκολοι.
Για την επίθεση λοιπόν, με δεδομένο ότι ο Ρόμπι Φάουλερ δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» κινήθηκαν πολύ γρήγορα και έκλεισαν τον Αντρέι Βορονίν ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ πιθανότατα παρελθόν θα αποτελέσει και ο Γκρεγκ Μπέλαμι τον οποίο ήδη γλυκοκοιτάζουν η Άστον Βίλα, η Μπλάκμπερν, η Γουέστ Χαμ και η Νιούκαστλ. Τέλος και όσο αφορά τους Κάιτ και Κράουτς, οι δύο τους μέσα στο καλοκαίρι θα κληθούν από την διοίκηση του συλλόγου για να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους.
Για την αριστερή πτέρυγα τώρα, πρώτος στόχος είναι ο Φλοράν Μαλουντά της Λιόν ο οποίος κοστολογείται περίπου με 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπενίτεθ θέλει οπωσδήποτε έναν ποδοσφαιριστή τουλάχιστον σε αυτή την θέση, καθώς ο Ζέντεν θεωρείται σίγουρο ότι θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, ο Μαρκ Γκονζάλεζ δεν έχει πείσει και πιθανότατα θα συνεχίσει στην Μπέτις η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον, ενώ ακόμα και ο Χάρι Κιούελ δεν είναι σίγουρος!
Νίκος Τζαλίδης