Με τη διαιτησία τα έβαλε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο ο Αντρέα Ματσόν. Ο Ιταλός τεχνικός του Άρη τόνισε πως οι διαιτητές έχασαν κάποια σφυρίγματα στον αγώνα και ευχήθηκε ίδια διαιτησία σε σημαντικά εκτός έδρας ματς, υπέρ της ομάδας του αυτήν τη φορά. Χαρακτήρισε σημαντικότερους τους αγώνες για την τρίτη θέση, σε σχέση με του μεγάλου τελικού. Στην αναφορά για τον αγώνα μίλησε για τις χαμένες βολές και τα χαμένα σουτ στα κρίσιμα σημεία. Σημείωσε την υπερπροσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου και την απίστευτη συμπαράσταση του κόσμου. Μίλησε για την ευστοχία των «κυανέρυθρων» και ζήτησε καλύτερη αντιμετώπιση στη συνέχεια.
Από την πλευρά του, ο Λούκα Παβίσεβιτς έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του και αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι παίκτες του για να πάρουν το ροζ φύλλο. Τα έβαλε με την αντίδραση των παικτών του στο τρίτο δεκάλεπτο και έμεινε ευχαριστημένος από την τέταρτη περίοδο. Μίλησε για την κακή άμυνα και επισήμανε την αναγκαιότητα της νίκης στον αγώνα του Σαββάτου.
Αναλυτικά:
Αντρέα Ματσόν: «Για μας και τον Πανιώνιο αυτή η σειρά είναι πιο σημαντική, από ότι οι τελικοί για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εμείς χάσαμε κάποιες βολές και σουτ, οι διαιτητές κάποια σφυρίγματα. Μακάρι να μας παίξουν οι διαιτητές σε εκτός έδρας αγώνα, όπως τον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο» στο πέμπτο ματς. Ακόμα και οι γονείς μου στη Βενεζουέλα είδαν ότι στο δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό ο πάγκος του μπήκε μέσα κι αυτό έμεινε ατιμώρητο, ενώ σε παρόμοιο σκηνικό πέρυσι στο Μαρούσι, με τον ίδιο διαιτητή και τον ίδιο κομισάριο, αποβλήθηκαν παίκτες μας και δεχτήκαμε τεχνική ποινή. Είμαστε μία από τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας, όχι η τελευταία ομάδα της Βόρειας Αφρικής. Στο τρίτο δεκάλεπτο η προσπάθεια όλων, των παικτών και των φιλάθλων, ήταν συγκλονιστική. Αν ήμασταν σε άλλο γήπεδο, με άλλη ομάδα, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε το καμ μπακ. Περάσαμε δύο δύσκολες μέρες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε για τους μικρούς τελικούς. Η προσπάθεια, κυρίως των Ελλήνων παικτών, ήταν μεγάλη, αλλά όλοι όσοι έπαιξαν έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψουμε, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Τους ευχαριστώ για το σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος είχε 41% στα τρίποντα και πέτυχε κάποια δύσκολα σουτ».
Λούκα Παβίσεβιτς: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη σημαντική νίκη του. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπρέικ και προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε το ότι ο αντίπαλος προερχόταν από συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ενώ εμείς ήμασταν πιο ξεκούραστοι. Στο τρίτο δεκάλεπτο, αν και περιμέναμε την επιθετικότητα του Άρη, δεν αντιδράσαμε σωστά. Μετά ισορροπήσαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν πολύ σημαντικές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Είχαμε κάποιες κακές αμυντικά φάσεις και στα ταραχώδη τελευταία λεπτά ήμασταν πίσω στο σκορ. Τώρα η πίεση μεταφέρεται σε μας, πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς για να παραμείνουμε ζωντανοί».
Γιώργος Σιγάλας: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, κυρίως σε αυτούς που τα τελευταία ματς πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής και σήμερα είχαν ανάλογες ευθύνες και πήραν τη νίκη. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο, που είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και τον εαυτό μου, αφού είχα την ευκαιρία να πάρω χρόνο συμμετοχής, με δεδομένη την απουσία του Μάσεϊ. Αν το φάουλ στον Περπέρογλου φαίνεται στο ριπλέι ως εσκεμμένο, ζητάω συγνώμη στον Στράτο, τον οποίο συμπαθώ και ως άνθρωπο και ως παίκτη. Πιστεύω ότι οι διαιτητές έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, δεν ήταν φάουλ. Η διαιτησία στους αγώνες με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή, αν λάβουμε υπόψιν τι είναι ο Ολυμπιακός και τι ο Άρης αυτήν τη στιγμή. Εμείς προσπαθούμε να ξαναγίνουμε μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι η σειρά των μικρών τελικών έχει πολύ μεγάλη σημασία. Σήμερα ο μοναδικός έμπειρος διαιτητής ήταν ο Νίκος Ζαβλανός. Αν θεωρούν στον ΕΣΑΚΕ ότι αυτά τα ματς έχουν μικρότερη σημασία, κάνουν λάθος».
Νίκος Ζαβλανός: «Ο Σιγάλας με έβριζε και με μούντζωνε από τον πάγκο. Έπρεπε να του δώσω τεχνική ποινή, αλλά δεν ήθελα να τινάξω το παιχνίδι στον αέρα. Ο κ. Σιγάλας είναι... υπόδειγμα αθλητή».
*Στο ημίχρονο οι Άρης κατέθεσε ένσταση για αντικανονικό κύλημα του χρόνου στο τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου.
*Ο Τζέρεμι Μάσεϊ έμεινε εκτός αγώνα, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση στους προσαγωγούς.
*Το «παρών» στο «Αλεξάνδρειο» έδωσε και ο Νίκος Ζήσης.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης