Η Διεθνής Ανθρωπιστική Οργάνωση «Right To Play», ο Οργανισμός «Adi Dassler Fund» και ο διεθνής αστέρας του ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν έχουν μια κοινή πίστη- ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.
Οι δυο Φιλανθρωπικοί Οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διάδοση του ρόλου του αθλητισμού ως καινοτομικό μέσο για να επισημάνουν και να βοηθήσουν στην επίλυση σημαντικών αναπτυξιακών προβλημάτων σε χώρες που υποφέρουν από την έλλειψη βασικής παιδείας, οικονομικών πόρων, πληροφόρησης σε θέματα υγείας, καθώς και από τις συνέπειες ενός πολέμου. Κοινή τους προσπάθεια και πρωτοβουλία είναι η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τη στήριξη των προγραμμάτων της «Right To Play» σε όλον τον κόσμο.
Το «Adi Dassler Fund» είναι ένας μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτείται από την adidas για την υλοποίηση του φιλανθρωπικού έργου και φέρει το όνομα του Ιδρυτή της εταιρείας, Adi Dassler. Βασικός στόχος του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσα από την αγάπη για τον αθλητισμό. Το «Adi Dassler Fund» πρόσφατα υπέγραψε 4ετή συνεργασία με τη «Right To Play» και ζήτησε από τον Ζινεντίν Ζιντάν να συμμετάσχει ως κύριος πρεσβευτής αυτής της πρωτοβουλίας παγκοσμίως. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος αποχώρησε πέρσι από τη διεθνή ποδοσφαιρική του καριέρα, θα αφιερώσει πολύ από το χρόνο του για να ασχοληθεί και να βοηθήσει τα παιδιά των υποανάπτυκτων χωρών.
Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με την παρουσία του Ζιντεντίν Ζιντάν, - του Πρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της «Right To Play» - Johann Olav Koss (4 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης), - της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της adidas – Nicole Vollebregt, και του Γενικού Διευθυντή της adidas Hellas, Alain Brouhard. Μικροί φίλοι του Ζινεντίν Ζιντάν είχαν την ευκαιρία να δουν τον μεγάλο αθλητή από κοντά και να παίξουν μαζί του με τις κόκκινες μπάλες στέλνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της συνεργασίας αυτής.
Το βασικό σύμβολο και μέσο αυτής της πρωτοβουλίας είναι η «Right To Play» κόκκινη μπάλα. Από το 2002, η «Right To Play» χρησιμοποιεί μια κόκκινη μπάλα στο λογότυπο της η οποία συμβολίζει την ‘αλλαγή μέσω της άθλησης’. Η adidas, μαζί με τη «Right To Play» ξανασχεδίασαν τη μπάλα και για πρώτη φορά λανσάρουν αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία για να διαδώσουν το έργο της «Right To Play» και το σημαντικό ρόλο που παίζει για την ανάπτυξη σε κάποιες από τις πιο μειονεκτικές περιοχές στον κόσμο.
«Είμαστε κατενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία με την adidas και την αφιέρωση της στη στήριξη των προγραμμάτων μας που χρησιμοποιούν την άθληση και το παιχνίδι για να βελτιώσουν την υγεία, να διδάξουν δεξιότητες για την ζωή και να παράγουν την ειρήνη σε παιδιά και κοινότητες που έχουν υποστεί τις συνέπειες από πόλεμο, φτώχεια και αρρώστιες» δήλωσε ο Johann Olav Koss, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Right To Play» . «Η Άθληση για την Ανάπτυξη είναι ακόμη σχετικά ένας νέος τομέας δράσης και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο ευρύ κοινό. Με την adidas και τον Ζινεντίν Ζιντάν στο πλάι μας, θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια».
Από την 1η Ιουνίου, οι κόκκινες μπάλες σε μικρό μέγεθος είναι διαθέσιμες προς πώληση σε όλα τα καταστήματα της adidas παγκοσμίως και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων της «Right To Play». Η τιμή της κάθε μπάλας ανέρχεται στα 5 ευρώ.
Το «Adi Dassler Fund» θα προσφέρει επίσης 100.000 κόκκινες μπάλες για χρήση σε πάνω από 20 χώρες όπου η «Right To Play» δραστηριοποιείται. Μέσα στον επόμενο χρόνο ο Ζινεντίν Ζιντάν θα ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες για να συμμετάσχει στα «Right To Play» προγράμματα και να δανείσει τη φωνή του σε αυτό το κίνημα.
«Κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζω τη θετική επίδραση που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τις ικανότητες και αξίες που μπορεί να διδάξει, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αυτοπεποίθηση και την επιμονή» σχολίασε ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Μαζί με την “Right To Play” και το “Adi Dassler Fund”, εύχομαι να έχω την ευκαιρία να μοιραστώ την αγάπη μου για τον αθλητισμό με παιδιά σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσω να μεγαλώσουν και να διδαχτούν μέσω της δύναμης της άθλησης και του παιχνιδιού».