Ο Λεονέλ Νούνιες είναι από χθες βράδυ κι επισήμως παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά αποτελεί μόνο την αρχή… Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία για την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Μαδρίτη ο Ίλια Ίβιτς, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 27χρονου δεξιού χαφ από την Ατλέτικο. «Είμαι περήφανος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη ομάδα, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και παίζει στο Champions League, τι άλλο να ζητήσω», δήλωσε στη «SportDay» ο Αργεντινός άσος. Γεφυρώνεται το χάσμα με τη Λα Κορούνια και πλησιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» στην απόκτηση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι. Εντείνονται οι προσπάθειες για Μορφέο για τη θέση του επιτελικού μέσου, αναζητεί και αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός, κύκλοι μάνατζερ κάνουν λόγο για φλερτ με τον Σορίν! Ολοκληρώνονται οι μεταγραφές των Άντζα και Μήτρογλου.

Γκαλέτι ο… επόμενος

Επιμένει αργεντίνικα ο Ολυμπιακός. Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λεονέλ Νούνιες, που χθες υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να εντάξουν στο δυναμικό τους και έναν ακόμη Αργεντινό, τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο 27χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός (αγωνίζεται ως δεξί χαφ και ως δεκάρι)
έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές και τη Δευτέρα αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές, τόσο με την ομάδα του την Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και με τον ίδιο. Ο Ίλια Ίβιτς θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα για να μετατρέψει την προφορική συμφωνία σε… γραπτή. Οι «ροχιμπλάνκος» θα εισπράξουν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ και ο παίκτης θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ.

Την επικείμενη συμφωνία επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο διεθνής άσος (13 συμμετοχές και 3 γκολ με την εθνική ομάδα της Αργεντινής). «Ελπίζω να προσγειωθώ το συντομότερο δυνατόν. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των δύο διοικήσεων στη Μαδρίτη. Παρόντες θα είναι και ο πατέρας μου με τον μάνατζέρ μου (σ.σ.: Αλεχάντρο Καμάνιο). Πιστεύω ότι εκεί θα οριστικοποιηθεί η μεταγραφή μου. Αν οι δύο διοικήσεις τα βρουν, έρχομαι. Με τον Ολυμπιακό δεν θα υπάρχει πρόβλημα, θα συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Γκαλέτι και εξηγώντας τους λόγους που επιλέγει τον Ολυμπιακό για τη συνέχιση της καριέρας του τονίζει: «Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, παίζει στο Champions League, πολύ ισχυρό κίνητρο για κάθε παίκτη, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, τι άλλο να ζητήσω; Θέλω πάρα πολύ να έρθω και η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη με αυτή την προοπτική. Είμαι περήφανος που μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για μένα».

Ο Γκαλέτι αποκτήθηκε από τη Σαραγόσα έναντι 4,5 εκατ. ευρώ προ διετίας και έχει παίξει σε 57 αγώνες πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης, σημειώνοντας 4 γκολ.. Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν αναπληρωματικός, αλλά εκμεταλλεύτηκε τον σοβαρό τραυματισμό του Μάξι Ροντρίγκες και είχε και πάλι «γεμάτη» σεζόν με 31 συμμετοχές και 3 γκολ. Η αποθεραπεία του Μάξι και το ενδιαφέρον για την απόκτηση κι άλλου ακραίου χαφ (Κουαρέσμα από την Πόρτο;) κατέστησαν εξαιρετική επισφαλή τη θέση του στην ομάδα, γι’αυτό και η Ατλέτικο Μαδρίτης δέχτηκε να τον παραχωρήσει.

Η καριέρα του Γκαλέτι με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

1997/98: Εστουντιάντες 13, 1
1998/99: Εστουντιάντες 24, 1
1999: Πάρμα 0, 0
1999/00: Νάπολι 11, 2
2000/01: Εστουντιάντες 28, 9
2001/02: Σαραγόσα 27, 2
2002/03: Σαραγόσα 37, 8
2003/04: Σαραγόσα 34, 3
2004/05: Σαραγόσα 37, 2
2005/06: Ατλέτικο Μ. 26, 1
2006/07: Ατλέτικο Μ. 31, 3

*Η απόκτηση του Νούνιες και η επικείμενη του Γκαλέτι οδηγεί στη διαγραφή του Μάρκος Μονταΐνι από τη λίστα του Ολυμπιακού. Ο νεαρός Αργεντινός μεσοεπιθετικός μιλώντας στην εφημερίδα «El Universo» για το μέλλον του είπε. «Ευτυχώς έχω προτάσεις οικονομικά πολύ καλές από το Μεξικό, την Ισπανία και την Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να επιστρέψω και να παίξω στο Εκουαδόρ σε άλλη ομάδα πλην της Εμελεκ, προτιμώ να πάω σε άλλη χώρα».

Πάει και για Κολοτσίνι

Το ταξίδι στην Ισπανία ίσως να μην οδηγήσει στο κλείσιμο μόνο μίας μεταγραφής, αυτής του Γκαλέτι, αλλά και δεύτερης. Πληροφορίες αναφέρουν πως το χάσμα ανάμεσα στη Λα Κορούνια και τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι έχει γεφυρωθεί. Αρχικά, η Ντεπορτίβο ζητούσε για την παραχώρηση του Αργεντινού 5 εκατ. ευρώ, όμως πλέον οι απαιτήσεις τους κυμαίνονται στα 4 εκατ., ποσό που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν οι «ερυθρόλευκοι» για να αποκτήσουν τον 25χρονο άσο. Ο τελευταίος, 25 φορές διεθνής με την εθνική Αργεντινής, φέρεται να έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο τριετούς ή τετραετούς διάρκειας έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η αρχή…

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και τυπικά από το βράδυ του Σαββάτου ο Λεονέλ Νούνιες, αποτελώντας το πρώτο απόκτημα των Πειραιωτών. Ο 22χρονος φορ έφτασε λίγο μετά τις 16:00 στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, Λουίς Ζεγούρα, και τον μάνατζέρ του, Αλεχάντρο Μπόουσα. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και στην Αργεντινή ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς και καταπληκτικούς οπαδούς. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα, να παίξω και να πάμε καλά και στο Champions League. Είμαι χαλαρός και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα προσαρμογής», δήλωσε ο Νούνιες, που αμέσως μετέβη στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

Ο ποδοσφαιριστής στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τέσσερα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε, ενώ οι συνολικές απολαβές του Νούνιες για τα 4 χρόνια του συμβολαίου του ανέρχονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν για να αποκτήσουν το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη από την Αρχεντίνος περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νούνιες, που είχε συνάντηση με τον Τάκη Λεμονή και τον Ίλια Ίβιτς, θα αναχωρήσει για την πατρίδα του και θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στις αρχές Ιουλίου.

Προσπαθεί για Μορφέο

Ο Ίλια Ίβιτς προσπαθεί να πείσει τον Ντομένικο Μορφέο να μετακομίσει στον Ολυμπιακό για να καλύψει τη θέση του επιτελικού μέσου. Ο 31χρονος άσος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Πάρμα, ωστόσο παραχωρείται και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του

Πάει και για αριστερό μπακ

Ο Ίλια Ίβιτς αναζητεί στην αγορά παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου έχει απομείνει μόνο ο Ντιντιέ Ντομί μετά την αποχώρηση των Γεωργάτου και Μπουλούτ. Κύκλοι μάνατζερ έλεγαν χθες ότι οι Πειραιώτες φλερτάρουν με τον Χουάν Πάμπλο Σορίν, τον 31χρονο Αργεντινό άσο που παραχωρείται από το Αμβούργο με ένα ποσό μικρότερο των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ο διεθνής άσος (76 συμμετοχές και 12 γκολ με το εθνόσημο) είχε φέτος 19 συμμετοχές και 4 γκολ στη Bundesliga, καθώς επίσης και τρεις παρουσίες στο Champions League.

Τελειώνει των Άντζα και Μήτρογλου

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Παρασκευά Άντζα από τον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος αμυντικός έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με τους «ερυθρολεύκους», αλλά δεν είχε υπογράψει, πράγμα που θα συμβεί την ίδια μέρα και θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Εξάλλου, στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του 19χρονου επιθετικού αναμένεται να ειδοποιηθεί τη Δευτέρα να μεταφέρει στην Γκλάντμπαχ την πρόταση 250.000 ευρώ και ο διεθνής με τους Νέους άσος θα υπογράψει πιθανότατα για τέσσερα χρόνια.

*Γαλλική ιστοσελίδα ανέφερε πως υπάρχει φλερτ του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Σαμαρά, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, αφού ο διεθνής φορ έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δαπάνησε πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει από τη Χέρενφεϊν.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube