Την άποψη ότι η απουσία του Ρος Μπράουν είναι πολύ πιο αισθητή από αυτή του Μίκαελ Σουμάχερ στην ομάδα της Ferrari, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, εξέφρασε ο αρχιμηχανικός της Renault, Πατ Σίμοντς.
Η ιταλική ομάδα έχει μείνει χωρίς νίκη από το ισπανικό GP, ενώ οι Φελίπε Μάσα και Κίμι Ραϊκόνεν δείχνουν να δυσκολεύονται αφάνταστα στο να εξελίξουν το μονοθέσιο της ομάδας του Μαρανέλο.
Ο Σίμοντς, μηχανικός του Μίκαελ Σουμάχερ στα χρόνια του τελευταίου στη Renault (1992-1995), γνωρίζει πολύ καλά και τον Ρος Μπράουν, ο οποίος σχεδίαζε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας κατά την ίδια περίοδο.
«Ασφαλώς και έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στη Ferrari το τελευταίο διάστημα», υποστήριξε ο Σίμοντς και πρόσθεσε: «Οι δύο άνθρωποι που ήταν υπερπολύτιμοι στο να διατηρούν τη συνοχή στην ομάδα-εννοώ τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Ρος Μπράουν-έφυγαν μετά από πολλά χρόνια. Και για να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι ο Ρος είναι αυτός που λείπει περισσότερο αυτή τη στιγμή στην ιταλική ομάδα. Με εκπλήσσει που η Ferrari δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στους αρχικούς καλούς αγώνες της και που, εκτός του ότι δεν καταφέρνει να συναγωνιστεί τη McLaren, δυσκολεύεται πλέον να ξεπεράσει και τη BMW».
Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης