Με την πτώχευση των τριών εταιριών που μέσω του site τους πρόβαλλαν παράνομα αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε ο… πόλεμος που κήρυξε η ΟΥΕΦΑ σε όσους εκμεταλλεύονται (χωρίς να έχουν το δικαίωμα) το σημαντικότερο προϊόν της.
Τον Μάρτιο του 2006, η ευρωπαική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κινήθηκε δικαστικά εναντίον των εταιριών που θησαύρισαν φιλοξενώντας τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και χρησιμοποιούσαν το σήμα και τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυο μήνες αργότερα το Ανώτατο Δικαστήριο στην Αγγλία δικαίωσε την ΟΥΕΦΑ προχωρώντας στην κατάσχεση του εξοπλισμού των συγκεκριμένων ιστοσελίδων και επιδικάζοντας υψηλό χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα διαφυγόντα κέρδη της ομοσπονδίας.

Η μάχη της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρόκειται να σταματήσει, προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας Ντέιβιντ Τέιλορ. «Ελπίζω αυτή η εξέλιξη να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους σκοπεύουν να προβούν σε αντίστοιχες παράνομες πράξεις στο μέλλον. Το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης είναι ένα σημαντικό βήμα για όλους τους νόμιμους κατόχους των δικαιωμάτων» πρόσθεσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube