Οι οπαδοί της Μπέτις τον λατρεύουν σαν Θεό και δεν χάνουν ευκαιρία να τον αποθεώσουν σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος βρέθηκε στην Ισπανία και μιλώντας στο «Betisweb» τόνισε πως αγαπάει την Μπέτις, αλλά τώρα είναι αφοσιωμένος στην ΑΕΚ. Ο «Δον Λορένσο» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πάντως να βοηθήσει και από διοικητικό πόστο την πρώην ομάδα του. «Ήρθα στην ομάδα που υποστήριζα από μικρός» τόνισε ο Χάρης Παππάς στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της «Ένωσης». Ανοικτό το θέμα απόκτησης κι άλλου δεξιού χαφ. Συνάντηση του μάνατζέρ του με τη διοίκηση της Μπενφίκα προανήγγειλε ο Μανού. «Παραχωρείται ο Γκαγιάρδο», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Παρί. «Κλείνει» ο δρόμος προς την Ιταλία για τον Σορεντίνο, καθώς η Τορίνο απέκτησε τον Σερένι.

«Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω»

Αποθεωτική υποδοχή επιφύλαξαν δεκάδες οπαδοί της Μπέτις στον Λορένσο Σέρα Φερέρ κατά την άφιξή του στη Σεβίλλη, όπου και θα τιμηθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Οι φίλοι των «βερδιμπλάνκος» φώναζαν ρυθμικά το όνομα του 54χρονου τεχνικού και είχαν ένα πανό που ανέφερε «Φερέρ για πρόεδρος», θέλοντας προφανώς να… πικάρουν τον ιδιοκτήτη της Μπέτις, Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα, οι σχέσεις του οποίου με τον Φερέρ ήταν και παραμένουν τεταμένες.

Στην συνέχεια ο «Δον Λορένσο» μίλησε στο «Betisweb» τονίζοντας πως αγαπάει την Μπέτις, αλλά τώρα είναι αφοσιωμένος στην ΑΕΚ., ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πάντως να βοηθήσει και από διοικητικό πόστο την πρώην ομάδα του.

«Η Μπέτις είναι το σπίτι μου, είναι η ομάδα μου και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Σας ευχαριστώ. Με τιμά πολύ το ότι θέλετε να επιστρέψω. Πάντως κανείς δεν είναι τόσο απαραίτητος Όμως τώρα είμαι στην ΑΕΚ, είμαι αφοσιωμένος εκεί και αγαπώ αυτό που κάνω. Έχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της και προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο» τόνισε αρχικά ο Φερέρ και συνέχισε: «Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για αυτό το θέμα Από σεβασμό στην ομάδα που εργάζομαι τώρα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να μην γίνονται ερωτήσεις για θέματα που πρέπει να μείνουν εμπιστευτικά. Η ΑΕΚ μου εμπιστεύθηκε ένα μακροχρόνιο πλάνο που με γεμίζει με περηφάνια και αίσθημα ευθύνης. Θέλω να πετύχω σε αυτό που κάνω».

«Εγώ είμαι προπονητής ακόμα. Είναι διαφορετικό από το να είσαι μέτοχος. Πάντα όμως επιθυμώ το καλύτερο για την Μπέτις κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλω χρήματα, τότε θα το πράξω ανάλογα και με τις συνθήκες την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εύχομαι αυτό να φέρει τον δρόμο μου και πάλι στην αγαπημένη μας Μπέτις. Για έναν οπαδό της Μπέτις τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο τιμητικό από το να συνεισφέρει σε μια προσπάθεια για να γίνει και πάλι μεγάλη αυτή η σπουδαία ομάδα. Οι οπαδοί της Μπέτις αξίζουν το καλύτερο από τον καθένα μας και όποιος δεν είναι διατεθειμένος να το δώσει χωρίς να περιμένει ότι θα πάρει κάτι πίσω, τότε ξεκάθαρα δεν αξίζει να αυτοαποκαλείται οπαδός αυτής της ομάδας».

Έκλεισε τον Παππά

Παίκτης της ΑΕΚ θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Χάρης Παππάς, όπως ανακοινώθηκε από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.
Ο 24χρονος δεξιός χαφ, ο οποίος προ ημερών έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μαζί με τον μάνατζέρ του, Κίμωνα Κοκορόγιαννη και συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση». Ο πρώην διεθνής με τις Ελπίδες άσος είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Καϊζερσλάουτερν, όμως προτίμησε την προοπτική του Champions League από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.

«Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, την οποία υποστηρίζω από μικρός. Θα κριθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΑΕΚ και όσους έπαιξαν ρόλο στη μεταγραφή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο νεαρός άσος, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει να δώσει καμία απάντηση στην πρώην ομάδα του. «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στον Ολυμπιακό, διότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει για μένα. Τώρα ανήκω στην ΑΕΚ και θα κάνω τα πάντα για την καινούργια μου ομάδα. Πιστεύω ότι με τον προπονητή που έχει η ΑΕΚ, για τον οποίο δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, αφού όλοι λένε τα καλύτερα, θα βελτιωθώ σαν παίκτης. Θα μάθω πολλά».

Το προφίλ του Χάρη Παππά

Ημερομηνία Γέννησης: 12 Μαρτίου 1983
Ύψος: 1,70μ. Βάρος: 60 κιλά.
Προηγούμενες Ομάδες: Ορφέας Ελευθ., Πανσερραϊκός, Απόλλων Καλαμαριάς, Ολυμπιακός

2001/02 (1)-Ορφέας Ελευθ. (Δ)
2001/02 (2)-Πανσερραϊκός (Β): 8, 0
2002/03 (1)-Πανσερραϊκός (Β): 12, 1 (1 συμμ. στο Κύπελλο)
2002/03 (2)-Απόλλων Καλαμαριάς (Β): 13, 1
2003/04-Απόλλων Καλαμαριάς (Β): 26, 10 (2 συμμ. στο Κύπελλο)
2004/05-Απόλλων Καλαμαριάς (Α): 26, 6 (5 συμμ., 1 γκολ στο Κύπελλο)
2005/06-Απόλλων Καλαμαριάς (δανεικός από ΟΣΦΠ): 28, 7 (3 συμμ. στο Κύπελλο)
2006/07-Ολυμπιακός (Α): 19 (3 συμμ. στο Κύπελλο)

Από αναβολή σε αναβολή

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τον Μανού. Θα δούμε». Η δήλωση αυτή του γενικού διευθυντή της Μπενφίκα, Ζοσέ Βέιγκα, μαρτυρά πως ο πορτογαλικός σύλλογος δεν «καίγεται» για να κλείσει γρήγορα το θέμα Μανού, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που έχει κουραστεί να περιμένει απάντηση στην πρότασή της είτε για μεταγραφή έναντι 500.000 ευρώ είτε για δανεισμό με οψιόν αγοράς, όπως αποκάλυψε η «SportDay». Ο Μανού, μιλώντας στη «SportDay», επιβεβαίωσε ότι ο ατζέντης του ενημερώθηκε να είναι σταντ μπάι για να προχωρήσει το θέμα: «Ο κ. Βέιγκα επικοινώνησε το βράδυ της Δευτέρας με τον εκπρόσωπό μου και του είπε να περιμένει τηλεφώνημά του για να συναντηθούν και να προχωρήσει το θέμα. Όμως ακόμα μέχρι και τώρα (σ.σ.: 11 μ.μ. ώρα Ελλάδας) δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας». Το ίδιο είπε και ο Ντίνις Φοντάο: «Περιμένω ακόμα την ειδοποίηση από τον κ. Βέιγκα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαντάζομαι ότι θα ξέρουμε τι θα γίνει».

«Παραχωρείται ο Γκαγιάρδο»

Ο δρόμος για την απόκτηση του Μαρσέλο Γκαγιάρδο είναι ανοικτός για την ΑΕΚ, αρκεί φυσικά να θελήσει η «Ένωση» να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο 31χρονος Αργεντινός μέσος έδωσε το «παρών» στην πρώτη της Παρί Σεν Ζερμέν για τη νέα σεζόν, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Παρισιού, Αλέν Ρος, προανήγγειλε την παραχώρησή του. «Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω κάποια επαφή με οποιαδήποτε ελληνική ομάδα», δήλωσε στη «SportDay» και συμπλήρωσε: «Ο Μαρσέλο είναι παίκτης της Παρί για άλλα δύο χρόνια, για σήμερα, για αύριο... Θα είναι στην ομάδα μέχρι να φύγει. Ο Γκαγιάρδο παραχωρείται». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην διεθνής άσος παραχωρείται έναντι 1,5 εκατ. ευρώ από την Παρί, ωστόσο ο ίδιος θα προσπαθήσει να αποχωρήσει χωρίς να αφήσει χρήματα στην ομάδα του. Το κασέ του Γκαγιάρδο είναι 800.000 ευρώ και μένει να φανεί αν η ΑΕΚ θα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του.

*Περίπου 16.300 κάρτες διαρκείας είχαν πωληθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ έως το βράδυ της Τρίτης και η διάθεσή τους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ αναμένουν αύξηση της ζήτησης τις επόμενες ημέρες, αφού στο τέλος του μήνα καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζομένους, ενώ μετά τις 4 Ιουλίου θα απελευθερωθούν θέσεις από προηγούμενους κατόχους.

Αχιλλέας Κώτσογλου – Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube