Την πρώτη νίκη στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας στο παγωμένο Κάουνας της Ζαλγκίρις με 73-84. Κορυφαίοι για το τριφύλλι που είχε επιθετική πολυφωνία, οι Μπατίστ και Κουτλουάϊ με 16 πόντους. Tην Τετάρτη η ΑΕΚ επικράτησε 83-75 της Μπενετόν στο κλειστό του Γαλατσίου. "Δεν ήταν έκπληξη για μένα", δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στον SuperSport FM 94,6
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους «8» της Ευρωλίγκα έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός που επικράτησε μέσα στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις με 73-84. Οι «πράσινοι» σαν ένα καλοκουρδισμένο «παγοθραυστικό» έλιωσαν τους πάγους του Κάουνας και λείαιναν το δρόμο τους για τη συνέχεια της Ευρωλίγκα έχοντας για κορυφαίους τους Μπατίστ και Κουτλουάι που πέτυχαν από 16 πόντους.
Με το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με κορυφαίο το Λόνι Μπάξτερ κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα 6 πόντων. Ωστόσο οι Λιθουανοί με κορυφαίο τον Σεραπίνας που σημείωσε 11 πόντους κατάφεραν ισορροπήσουν με την πρώτη περίοδο να κλείνει με 20-26 υπέρ του «τριφυλλιού».
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Σιρέικα με άμυνα ζώνης 3-2 κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» τα ατού του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να κάνουν ένα σερί 12-2 και να βρεθούν μπροστά στο σκορ ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου 42-41.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς. Οι «πράσινοι» με καταπληκτική άμυνα (οι Λιθουανοί πέτυχαν μόλις 7 πόντους σε 10 λεπτά) κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα εκμεταλλευόμενοι και τα 4 φάουλ του καλύτερου παίκτη των Λιθουανών, Τανάκα Μπέρντ. Έτσι η τρίτη περίοδος έληξη 49-55 ύστερα από τρίποντο του Χατζηβρέττα.
Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά, δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία σε κρίσιμα σημεία. Οι «πράσινοι» κατάφεραν μάλιστα να ξεφύγουν με 8 πόντους περίπου 4 λεπτά πριν από το τέλος ωστόσο οι Λιθουανοί αντέδρασαν και μείωσαν στους 2 (63-65). Ωστόσο ένα κλέψιμο του Κουτλουάι και 4 σερί πόντοι από τον Μπατίστ έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του «τριφυλλιού» που έφτασε στο τέλος άνετα στη νίκη και στο τελικό 73-84.
Τα δεκάλεπτα: 20-26, 42-41, 49-54, 73-84
Ζαλγκίρις: Πακ 2, Μπέαρντ 13, Γκινεβίτσιους 5, Γιανκούνας 4, Τιμίνσκας 17 (1), Αντριουσκεβίτσιους, Σαλένγκα 13 (1), Σεραπίνας 11 (3), Λαβρίνοβιτς 8.
Παναθηναϊκός: Κουτλουάι 16 (2), Σκεπάνοβιτς 5 (1), Χατζηβρέττας 4 (1), Μπάξτερ 8, Αλβέρτης 10 (2), Λάκοβιτς 15 (2), Τσαρτσαρής 2, Καλαϊτζής , Μπατίστ 16, Διαμαντίδης 6 (1), Φέμερλινγκ 2.
Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας