Θέμα ημερών είναι η απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη από τον Ολυμπιακό. Συμφωνία με τον 23χρονο σούτινγκ γκαρντ και τη Μάλαγα, απομένουν οι υπογραφές. Σειρά παίρνει η απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη. Εγκαταλείπεται όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του Πάμπλο Πριγκιόνι για τη θέση του κοινοτικού πλέι μέικερ. Εξετάζεται η περίπτωση του Σμους Πάρκερ των Λέικερς, που έχει περάσει και από τον Άρη.
«Τελειώνει» με Βασιλειάδη, βλέπει Σμους
Θέμα ημερών είναι η απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη συμφωνήσει τόσο με τη Μάλαγα, όπου ανήκει ο 23χρονος σούτινγκ γκαρντ, όσο και με τον ίδιο τον παίκτη. Όλα δείχνουν πως ο νεαρός άσος θα σμίξει κάτω από την στέγη των Πειραιωτών με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, αλλά και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ. Στην… παρέα είναι πολύ πιθανό να προστεθεί και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Οι επαφές του Ολυμπιακού με τον νεαρό πάουερ φόργουορντ και τη Λοτομάτικα Ρόμα, όπου και ανήκει, βρίσκονται σε εξέλιξη, και σύντομα ίσως υπάρξουν εξελίξεις.
Κεφάλαιο πλέι μέικερ
Εντός της ημέρας θα πρέπει να ενημερώσει ο Ολυμπιακός τον Σκούνι Πεν αν θα τον διατηρήσει στο δυναμικό του ή όχι, και όλα συνηγορούν πως θα γίνει το δεύτερο. Ήδη ο Πίνι Γκέρσον και οι συνεργάτες του «χτενίζουν» την αμερικανική αγορά και για πλέι μέικερ. Στη λίστα τους είναι ο Σμους Πάρκερ, που προ τριετίας αγωνίστηκε στον Άρη και τη σεζόν που πέρασε φόρεσε τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο 26χρονος άσος (1,93μ.) είχε τη σεζόν που τελείωσε θέση βασικού στους «λιμνανθρώπους» (έπαιξε στην πρώτη πεντάδα σε 80 ματς) προφέροντας 11,1 πόντους, 2,8 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1,5 κλέψιμο σε 30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Στα υπόψη είναι και ο 24χρονος γκαρντ Ντάνιελ Γιούιν (1,91μ.) ο οποίος σε 61 συμμετοχές με τους Λος Άντζελες Κλίπερς είχε 2,9 πόντους, 1,5 ασίστ και 1,2 ριμπάουντ σε μόλις 11,7 λεπτά ανά ματς.
Στο θέμα του κοινοτικού πλέι μέικερ, οι δυσκολίες που υπάρχουν στην υπόθεση του Πάμπλο Πριτζιόνι οδηγούν σε ναυάγιο την υπόθεση και στο προσκήνιο περνούν με περισσότερες οι πιο εφικτές περιπτώσεις των Ζόραν Πλάνινιτς (έχει συμβόλαιο με την Τάου) και Πέπε Σάντσεθ (έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα). Επίσης ο Ολυμπιακός θα εξετάσει την περίπτωση του Κίκι Κλαρκ, αν το «πολυβόλο» του Αιγάλεω εξασφαλίσει βουλγαρικό διαβατήριο, ενώ αρέσει και ο 19χρονος άσος της Ζελέζνικ, Μίλος Τεόντοσιτς, τον οποίο όμως θέλει και ο Παναθηναϊκός.