Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Ράιαν Μπάμπελ, από τον Άγιαξ, με το συμβόλαιο του Ολλανδού επιθετικού να ανέρχεται στα 11,5εκ. δολάρια. Ο 20χρονος άσος συμφώνησε για πέντε χρόνια με τους «κόκκινους» κλείνοντας έτσι μια ακόμα θέση στην επιθετική γραμμή της ομάδας.
«Τους άκουγα και παράλληλα είχα ένα απίστευτο συναίσθημα για αυτόν τον σύλλογο. Ο προπονητής έχει πολλά σχέδια για μένα και εγώ από την μεριά μου πήρα μία απόφαση από καρδιάς.» δήλωσε ο Ολλανδός επιθετικός .
Ο Μπάμπελ παραδέχθηκε πως ήταν δύσκολή η απόφαση να φύγει από τον Άγιαξ, όπου και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 17 χρονών. Ο Ολλανδός στράικερ, συνέχισε λέγοντας: «Είχα γνωρίσει τον Ραφαέλ Μπενίτεθ και η συζήτηση μου μαζί του ήταν η στιγμή που κατάλαβα πως η συμφωνία θα γίνει. Είναι κάτι σαν τον τέλειο πεθερό. Γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και μου είπε πως θα περάσω από δοκιμασίες μαζί με άλλους έξι παίκτες για την τελική κατάταξη των θέσεων. Είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά.». Τέλος μιλάει για την απόφαση του λέγοντας: « Ήταν πολύ σημαντικό ο τρόπος που μου μίλησε ο προπονητής για την ομάδα και την ένταξή μου σε αυτήν. Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος πλέον για την απόφασή μου».
Επιμέλεια: Ειρήνη Ζέρβα