Το γράμμα του νόμου στάθηκε ικανό για να αποφύγουν οι ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή την οποιαδήποτε ποινή (πρόστιμο ή αποκλεισμό της έδρας) εξαιτίας των επεισοδίων που προκάλεσαν στο Super Cup του βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα. Το γεγονός πως ο αγώνας δεν είχε επίσημο, αλλά εορταστικό χαρακτήρα γλίτωσε τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο από τις «δαγκάνες» της αθλητικής δικαιοσύνης, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της αγωνόδικου επιτροπής, Κώστας Ψαρουδάκης. «Για να τιμωρήσουμε κάποια ομάδα θα πρέπει το παιχνίδι να έχει επίσημο χαρακτήρα. Το Σούπερ Καπ έχει το χαρακτήρα γιορτής. Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, τα χαρτιά θα έφθαναν μέχρι τον αθλητικό δικαστή. Από δω και στο εξής, όμως, δεν θα ανεχθούμε οποιοδήποτε άλλο κρούσμα βίας στα γήπεδα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε σχετικά.

Την αποφασιστικότητά της, εξάλλου, να πατάξει τη βία… από εδώ και στο εξής εκφράζει με ανακοίνωσή της η αγωνόδικος επιτροπή. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Δεν θα επιτραπεί άλλη φορά να δυσφημισθεί το άθλημα από το οπαδικό μένος και από ανάρμοστες συμπεριφορές παραγόντων, γεγονότα καταδικαστέα και ανεπιθύμητα. Θα είμαστε τόσο αυστηροί και αμείλικτοι όσο και η θέλησή μας να πετύχουμε τις συνθήκες που αξίζουν στο άθλημα που υπηρετούμε. Είναι η ώρα των ευθυνών και της δράσης για την ολομέλεια των ΤΑΑ, αλλά κυρίως για τα σωματεία που θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα της συντήρησης στους κόλπους τους τέτοιων στοιχείων».

Σημειώνεται πως την επιτροπή αποτελούν οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού (Θ. Λιακόπουλος), Ηρακλή (Ν. Αρταβάνης), Ολυμπιακού (Π. Ταρνατώρος), Ρεθύμνου (Κ. Ψαρουδάκης) και ΕΑ Πατρών (Κ. Χριστόπουλος).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube