Τον Λόρδο Τζον Στίβενς προσέλαβε η Ferrari, προκειμένου αυτός να αναλάβει την περαιτέρω έρευνα γύρω από το σκάνδαλο «Stepneygate», το οποίο συγκλονίζει τον τελευταίο μήνα τον κόσμο της F1. Ο Στίβενς, πρώην ανώτατο στέλεχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, έγινε γνωστός κατά το παρελθόν λόγω των ερευνών του πάνω σε σκάνδαλα γύρω από το χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς και για τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου της Πριγκίπισσας Νταϊάνας.
Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Μαρανέλο απέρριψε πρόταση του πρώην αρχιμηχανικού της, Νάιτζελ Στίπνεϊ, για συνάντηση των δύο πλευρών, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες αυτού του σκανδάλου βιομηχανικής κατασκοπίας μεταξύ της Ferrari και της McLaren.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοπόρος ομάδα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών (McLaren Mercedes) θα παρουσιαστεί αύριο (26/7) ενώπιον του Ανώτατου Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, στην οποία φέρονται ως εμπλεκόμενοι αρκετοί ακόμα υπάλληλοί της, εκτός του Μάικ Κάφλαν, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του.
Ο διευθυντής της McLaren, Ρον Ντένις, επιμένει ότι η ομάδα του δεν είχε καμία γνώση για τα απόρρητα έγγραφα της Ferrari που βρέθηκαν στην κατοχή του Κάφλαν, τα οποία ο Βρετανός φέρεται να προμηθεύτηκε από τον Νάιτζελ Στίπνεϊ. Ο Ντένις αισιοδοξεί ότι η αυριανή διαδικασία στα γραφεία της FIA θα αποδείξει περίτρανα την αθωότητα της McLaren, απαλλάσσοντάς την από όλες τις κατηγορίες.
Αν αυτό δε συμβεί, η McLaren Mercedes αντιμετωπίζει ακόμη και τον κίνδυνο αποβολής από το φετινό πρωτάθλημα. Ο μηδενισμός αποτελεί μία άλλη πιθανή τιμωρία σε περίπτωση που η βρετανική εταιρεία κριθεί ένοχη για δυσφήμιση του αθλήματος, ενώ το τσουχτερό πρόστιμο είναι η πιο ήπια μορφή τιμωρίας που προτείνει ο Διεθνής Κώδικας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σε τέτοιες περιπτώσεις.
Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης