Την απόκτηση των Άρθουρ Λι και Κώστα Χαρίση ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Οι δύο παίκτες έρχονται στην «Ένωση» μετά τους Δημήτρη Παπανικολάου, Αλέξη Κυρίτση και Νίκο Μπάρλο, ενώ αναμένεται να αποτελέσουν βασικά στελέχη στην προσπάθεια που καταβάλει ο «Δικέφαλος» να ξαναγίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό μπασκετικό στερέωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο παίκτες είχαν συμφωνήσει με τον Δημήτρη Δρόσο να συνεχίσουν την καριέρα του στον Σπόρτινγκ, όμως, η ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στην «κίτρινη» ΚΑΕ εκ μέρους του ίδιου, είχε ως αποτέλεσμα να «ντυθούν» ο Λι και ο Χαρίσης στα χρώματα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει την απόκτηση των Άρθουρ Λι και Κώστα Χαρίση».

Η καριέρα του Λι:

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, ο οποίος αγωνίστηκε στο περασμένο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΛ, ήταν δεύτερος σκόρερ της Α1 κατηγορίας και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της φετινής σεζόν. Είναι 30 ετών και έχει ύψος 1μ.85. Ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 12 χρόνια, όταν και έπαιξε στο Στάνφορντ (NCAA) μέχρι την αγωνιστική περίοδο 1998-99. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Τουρκία (Κομπασάν), στην Κροατία (Τσιμπόνα) και στην Ιταλία (Ρίμινι). Την αγωνιστική περίοδο 2002-03 μεταπήδησε στην Ναχαρίγια (Ισραήλ), στο επόμενο πρωτάθλημα φόρεσε τη φανέλα της Σάσαρι και την περίοδο 2004-05 επέστρεψε στο Ισραήλ (Ναχαρίγια). Πριν καταλήξει στην ΑΕΛ πέρασε και από την Γαλλία (Σαλόν).

Η απίστευτη σεζόν του με τη Λάρισα:

Κατά τη σεζόν 2006-07, ο Λι αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1, κέρδισε τα περισσότερα φάουλ, ήταν τέταρτος στα εύστοχα δίποντα (πέτυχε 103) και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών (87%). Παράλληλα, χαρακτηρίστηκε ως ο «άνθρωπος της τελευταίας στιγμής», σημειώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τα νικητήρια καλάθια της ομάδας του, λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα παιχνίδια εναντίον του Μακεδονικού (εκτός έδρας), εναντίον του Απόλλωνα Πατρών (εκτός έδρας) και εναντίον της Ολύμπιας Λάρισας (εκτός έδρας), όπου πέτυχε καλάθι έχοντας κυριολεκτικά τους αντιπάλους του στο… σβέρκο.

Στη Λάρισα έπαιξε σε 26 αγώνες (875 λεπτά), σημείωσε 448 πόντους (152/174βολ., 103/188διπ., 30/75τριπ), μάζεψε 52 αμυντικά και 7 επιθετικά ριμπάουντ, μοίρασε 68 ασίστ, «έκλεψε» 30 φορές την μπάλα, ενώ «φιλοδώρησε» τους αντιπάλους τους και με δύο τάπες, υποπίπτοντας σε συνολικά 57 λάθη. Εναντίον της Ολύμπιας Λάρισας πέτυχε τους περισσότερους πόντους επί ελληνικού εδάφους (30).

Ο Κώστας Χαρίσης με αριθμούς:

Ο Κώστας Χαρίσης, από την άλλη πλευρά, έχει ύψος 2μ.11 και έχει γεννηθεί στις 12/11/1979. Είναι απόφοιτος του κολεγίου USC, αγωνίστηκε κατά το παρελθόν στον Ολυμπιακό, τον Ηλυσιακό και την Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ έχει συμμετάσχει και σε υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας των Ανδρών. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007, ο Κώστας Χαρίσης έπαιξε σε 25 παιχνίδια (570 λεπτά) με την Ολυμπιάδα, σημειώνοντας 169 πόντους (35/50βολ., 64/101διπ., 2/6τριπ.), «μάζεψε» συνολικά 105 αμυντικά και 51 επιθετικά ριμπάουντ, έκανε 40 κοψίματα, είχε 11 ασίστ και 9 κλεψίματα, ενώ υπέπεσε και σε 28 λάθη.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube