Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η έκβαση του Σκουντέτο σύμφωνα με τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι η αναμέτρηση της 8ης Μαΐου θα αποβεί καθοριστική, άποψη την οποία δεν έδειξε να συμμερίζεται ο Ιταλός διεθνής αμυντικός μέσος της Μίλαν.
«Δεν πιστεύω ότι το μεταξύ μας παιχνίδι θα κρίνει κάτι. Η μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους», δήλωσε ο Γκατούζο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Καμπιονάτο, με τους «ροσονέρι» να έχουν θεωρητικά το αβαντάζ αφού υποδέχονται τους «μπιανκονέρι» στο «Μεάτσα».
Ερωτηθείς για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα του, απάντησε: «Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει σημασία. Από εδώ και στο εξής όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη αυτή θα κατακτήσει τον τίτλο».
Στην επισήμανση που του έγινε για το αν θεωρεί τη Μίλαν τυχερή, ο Γκατούζο υποστήριξε: «Όταν η Γιουβέντους παίρνει τα παιχνίδια, με τον τρόπο με τον οποίο εμείς κερδίσαμε την Ιντερ, οι ειδικοί λένε ότι είναι αποτελεσματική. Όταν το κάνουμε εμείς μας αποκαλούν τυχερούς».
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Βαρβαρέσος