Στην αποκάλυψη ότι αρνήθηκε αυτό το καλοκαίρι να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα προέβη ο επιθετικός της Φιορεντίνα, Αντριάν Μούτου, εξηγώντας, παράλληλα, τους λόγους που τον έκαναν να παραμείνει στην ιταλική ομάδα.
«Ο λόγος που αποφάσισα να μείνω είναι η αγάπη που έχουν δείξει οι οπαδοί στο πρόσωπό μου. Εδώ στη Φλωρεντία, όλοι ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα τι ακριβώς προσφορά υπήρχε από την Μπαρτσελόνα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν θέλω να αλλάζω ομάδες και ο μάνατζερ μου, ο οποίος χειρίζεται όλες τις υποθέσεις μου, γνωρίζει πολύ καλά ότι θέλω να μείνω στη Φλωρεντία και ότι δεν με νοιάζουν τα χρήματα» δήλωσε ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ερχομό του Βιέρι στους «βιόλα»: «Ο Βιέρι είναι ο σωστός άνθρωπος για αυτή την ομάδα. Έχει παίξει για 10 χρόνια σε κορυφαίες ομάδες και θα μπορούσε να μας δώσει πολλά. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Πραντέλι με έχει βάλει να αγωνίζομαι ως πλειμέικερ ή ως δεύτερος επιθετικός μέσα στο γήπεδο. Αυτό που κάνει ο προπονητής θα μου δώσει την ευκαιρία να βάλω περισσότερα γκολ».
Τέλος, ο Μούτου έδωσε και τα προγνωστικά του για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα την φετινή περίοδο.
«Φαβορί για να κερδίσει το πρωτάθλημα είναι η Ίντερ, επειδή έχει πολλούς εξαιρετικού παίκτες. Μετά την Ίντερ βλέπω την Μίλαν και πιστεύω ότι τρίτη θα τερματίσει η Ρόμα, μπροστά από την Γιουβέντους» τόνισε ο 28χρονος επιθετικός της Φιορεντίνα.
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης