Τη πρώτη του συνέντευξη από τη Woodlands του Τέξας όπου βρίσκεται παραχώρησε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Άρη, Μπρέσεϊ Ράϊτ, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο 24χρονος πρώην άσος των Μινεσότα Τίμπεργουλφς ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα και τον Άρη για «τουρισμό» αλλά με ξεκάθαρο σκοπό να κατακτήσει τίτλους θεωρώντας τους «κίτρινους» ένα νέο πολύ σημαντικό «βήμα» στην καριέρα του.

Ο Μπρέσεϊ Ραϊτ αποκάλυψε τους λόγους που τον έκαναν να μετακομίσει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Ευρώπη, λέγοντας:«Θεωρώ ότι μου παρουσιάζεται μια εκπληκτική ευκαιρία και θέλω να την εκμεταλλευθώ στο έπακρο. Ο ερχομός μου στον Αρη αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και θεωρώ ότι βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση. Άκουσα πολλά θετικά σχόλια για τον Αρη, όπως ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ομάδα, ενώ επιχείρησα να κάνω και μια προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο, προκειμένου να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που διαπίστωσα με χαρά είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που κυριαρχούσε επί σειρά ετών στο παρελθόν, ενώ διακρίνεται για την οργάνωση της σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά και παρατήρησα ότι έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους και πραγματικά ανυπομονώ να γίνω μέλος της», ενώ στη συνέχεια ανέφερε τις φιλοδοξίες του πλέον ως παίκτης του Άρη:«Ανέκαθεν έχω υψηλές προσδοκίες, σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι. Έτσι λοιπόν και με τον Αρη θέλω να κερδίσω τα πάντα. Ένας αθλητής εξάλλου που έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του πρέπει να στοχεύει μόνο την κορυφή. Αυτό που θέλω είναι προσπαθήσουμε σκληρά για να πάμε ψηλά και να έχουμε γενικότερα μια πετυχημένη χρονιά».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποτε στο ΝΒΑ, δήλωσε ότι: «Θέλω να προχωράω ένα βήμα κάθε φορά. Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα τι θα συμβεί στο τέλος της χρονιάς και τώρα συγκεντρώνομαι απόλυτα στο πως θα παίζω καλά στον Αρη βοηθώντας τον να κερδίζει. Δεν θέλω να σκέφτομαι το πότε θα γυρίσω στο ΝΒΑ γιατί αν μπω σε μια τέτοια διαδικασία θα αποσυντονιστώ και αυτό θα επηρεάσει την απόδοση μου. Αυτό που με ενδιαφέρει λοιπόν είναι ο Αρης και να απολαύσω την χρονιά που μας έρχεται».

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο της ομάδας του Άρη ο Ράιτ τόνισε: «Έχω ακούσει αρκετά για τον τρόπο που υποστηρίζουν την ομάδα και θέλω να το ζήσω από κοντά. Ανυπομονώ να παίξω για τον κόσμο του ΑΡΗ και ελπίζω και εκείνοι να είναι ευχαριστημένοι μαζί μου. Πιστεύω ότι μας περιμένει μια πολύ καλή χρονιά», καταλήγοντας, ερωτηθείς για το γεγονός πως στο άκουσμα της μεταγραφής του στον Άρη ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό, ο πρώην πλέον «Λύκος», ανέφερε:«Είναι κάτι που μου αρέσει και το εκτιμώ. Θέλω να έρθω και να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω στο παρκέ. Όλα αυτά με γεμίζουν με το αίσθημα της ευθύνης και θέλω το καλύτερο τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα. Εξάλλου οπουδήποτε και αν παίζω αυτό που θέλω είναι να κερδίζω».

Επιμέλεια:Αποστόλης Γαϊτάνης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube