Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Σουλτανίδη που πέτυχε δύο τέρματα η Καστοριά επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» που «κόλλησαν» στο χιόνι, ο Ντακόλ με κεφαλιά στο 36’.

Οι…ρεζέρβες του Ολυμπιακού δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και κόλλησαν στο χιόνι με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα από την Καστοριά με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Σε ένα παιχνίδι που το φόντο του θύμιζε περισσότερο κάτι από… Ελβετία, λόγω της συνεχούς χιονοπτωσης οι «γουναράδες» ήταν πιο ψυχωμένοι και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό που φάνηκε ανόρεχτος χάρη σε δύο γκολ του Σουλτανίδη (16’, 52’). Οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα αλλά και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να ισοφαρίσουν με ένα θαυμάσιο γκολ του Ντακόλ στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές απουσίες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Μόλις το στο 4ο λεπτό οι «γουναράδες» έκαναν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Γιόσιτς ύστερα από όμορφο συνδυασμό με τον Άγγο βρέθηκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα στο 16’ το σκορ άνοιξε με τον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων στη β’ Εθνική Νίκο Σουλτανίδη. Ο Άγγος έκανε αρχικά ένα σουτ μέσα από την περιοχή ο Νικοπολίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο 28χρονος επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι πιέζοντας τους γηπεδούχους για να φτάσουν στην ισοφάριση. Η πίεση αυτή είχε αποτέλεσμα στο 36’ όταν μετά από σέντρα-σουτ του Ρέζιτς ο Ντακόλ παρενηβλήθηκε στη φάση και με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Συμεωνίδη που έδειξε να αιφνιδιάζεται.


Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Καστοριά μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47’ ο Παντελιάδης από καλή θέση έχασε μια καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, όταν σουτ του Παντελιάδη απέκρουσε με υπερένταση ο Νικοπολίδης. Ωστόσο στο 53’ ο Σουλτανίδης «χτύπησε» και πάλι όταν μετά από θαυμάσια μπαλιά του Ντα Σίλβα, βρέθηκε στην περιοχή, απέφυγε τον Νικοπολίδη και με όμορφο πλασέ από τα πλάγια έκανε το 2-1.

Από εκείνο το σημείο και πέρα πρωταγωνιστής ήταν το χιόνι… που άρχισε να πυκνώνει δυσκολεύοντας κατά πολύ τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βλέποντας ότι η εικόνα του αγώνα δεν αλλάζει αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους νεαρούς Θανόπουλο, Μενδρινό και Βλάχο οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός με την ανδρική ομάδα.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για την ισοφάριση και έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Βάλλα στο 88’ και τον Καφέ στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει στα επίπεδα του 2-1 με την Καστοριά να παίρνει μια μεγάλη νίκη.

*Τραυματισμό «κληρονόμησε» ο Νέρι Καστίγιο από το ματς. Ο Ουρουγουανός άσος των «ερυθρολεύκων» έχει υποστεί τράβηγμα στην μέση και η σοβαρότητα του θα εκτιμηθεί την Πέμπτη από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Μπορούσαμε περισσότερα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, κυρίως των νέων, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι. «Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε. Ο κακός αγωνιστικός χώρος βοήθησε τους παίκτες της Καστοριάς, που έχουν συνηθίσει να παίζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Η Καστοριά κέρδισε δίκαια και οι ποδοσφαιριστές της αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν την υποτιμήσαμε με την ενδεκάδα που κατέβασα, αλλά η κούραση από τη μία και τα συνεχόμενα παιχνίδια από την άλλη, με ανάγκασαν να παρατάξω αυτή την ενδεκάδα. Έχουν προβάδισμα πρόκρισης, αλλά η ρεβάνς είναι στο γήπεδό μας.

Πασχάλης Δημητρίου: «Πολύ σημαντική η νίκη»

Ο τεχνικός της Καστοριάς, Στόικο Μλαντένοφ, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν μίλησε, αλλά έστειλε το βοηθό του στην συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Δημητρίου στάθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του, αλλά και στην ιστορικής σημασίας νίκη για την ομάδα του. «Κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από μια νίκη εναντίον ενός μεγάλου αντιπάλου. Αν δεν είχαμε αδρανήσει στη φάση της ισοφάρισης, τότε θα έλεγα ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η νίκη αυτή πρέπει να περάσει στην ιστορία γρήγορα, αφού την Κυριακή μας περιμένει ο Πανσερραϊκός, σ’ έναν αγώνα που πολλά θα εξαρτηθούν για τη φετινή μας πορεία στο πρωτάθλημα».


Το φίλμ του αγώνα

90+3' Λήξη αγώνα με την Καστοριά να επικρατεί του Ολυμπιακού με 2-1

3 είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων

88' Εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού, ο Ταραλίδης κάνει την προβολή αλλά ο Συμεωνίδης μπλοκάρει τη μπάλα.

86' Εκτέλεση φάουλ από τον Μενδρινό ο Βάλλας πιάνει τη κεφαλιά η μπάλα λίγο έξω.

85' Κίτρινη κάρτα στον Καφέ

83' Αλλαγή για την Καστοριά. Ο Τέλλος στη θέση του Παντελιάδη

81' Σουτ του Λαζαρίδη έξω από την περιοχή ο Νικοπολίδης μπλοκάρει τη μπάλα.

78' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βλάχος στη θέση του Σούρερ

75' Ένα τέταρτο απομένει για τη λήξη του παιχνιδιού και το πυκνό χιόνι που πέφτει έχει καλύψει τον αγωνιστικό χώρο, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

68' Ο Κουλοχέρης έξω από την περιοχή κάνει το δυνατό σουτ με τον Συμεωνίδη να αποκρούει απομακρύνοντας τον κίδνυνο.

64' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Θανόπουλος στη θέση του Ρέζιτς

58' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μενδρινός στη θέση του Καστίγιο

57' Κίτρινη κάρτα στον Ταραλίδη

56' Ο Μπρίτο από τα δεξιά κάνει την ατομική προσπάθεια μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά λίγο πριν κάνει το σουτ ο Πάντος με σωτήρια προβολή διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ

53' Αλλαγή για την καστοριά. Ο Μπρίτο στη θέση του Άγγου.

52' ΓΚΟΟΟΛ!!! Η Καστοριά κάνει το 2-1. Ο Ντα Σίλβα με πολύ ωραία μπαλιά βρίσκει τον Σουλτανίδη μέσα στην περιοχή, αυτός αποφεύγει τον Νικοπολίδη και από πλάγια θέση με πλασέ κάνει στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των "ερυθρόλευκων" για δεύτερη φορά

49' Ο Ντα Σίλβα με ωραία πάσα στα νώτα της άμυνας του Ολυμπιακού, βγάζει μόνο του τον Παντελιάδη μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.

46' Αλλαγή για την Καστοριά. Ο Γουλέτας στη θέση του Ταξιάρχη

46΄Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Στη σέντρα ο Ολυμπιακός

45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου με το σκορ να είναι 1-1

1 λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος του αγώνα

40' Περίπου πέντε λεπτά απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το ρυθμό να έχει πέσει αισθητά. Ο Ολυμπιακός μετά το τέρμα του Νταγκόλ έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

33' Μακρινό σουτ του Άγγου που προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Νικοπολίδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.

30' Ο Ντα Σίλβα από τα δεξιά κάνει μια επικίνδυνη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Νικοπολίδης δεν πραγματοποιεί σωστή έξοδο, ωστόσο κανείς παίκτης της Καστοριάς δεν μπορεί να κάνει την προβολή σε κενή εστία.

28' ΓΚΟΟΟΛ!!! Ο Ολυμπιακός φτάνει στην ισοφάριση. Ο Ρέζιτς από τα δεξιά επιχειρεί τη σέντρα σουτ, στην πορεία της μπάλας μπαίνει ο Ντακόλ και με καρφωτή κεφαλιά ισοφαρίζει για τους "ερυθρόλευκους"

20' Συμπληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο της συνάντησης με την Καστοριά να συνεχίζει να πιέζει τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" δείχνουν αφνιδιασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν.

16' ΓΚΟΟΟΛ!!! Η Καστοριά ανοίγει το σκορ. Ο Ταξιάρχης μέσα στην περιοχή κάνει το σουτ, ο Νικοπολίδης αποκρούει αρχικά στη δεξιά του γωνία, η μπάλα δεν απομακρύνεται και ο επερχόμενος Σουλτανίδης με κοντινό πλασέ κάνει το 1-0 ανοίγοντας το σκορ για τους "γουναράδες"

13' Ο Νέρι Καστίγιο κάνει την ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή επιχειρεί και το σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Συμεωνίδη

10' Δέκα λεπτά έχουν συμπληρωθεί στο πρώτο ημίχρονο και το σκορ βρίσκεται στο 0-0. Οι γηπεδούχοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά έχουν μια ελαφριά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να έχουν απειλήσει τους "ερυθρόλευκους".

5' Πρώτη καλή στιγμή για την Καστοριά. Ο Άγγος με τον Γιόσιτς συνδυάζονται ωραία έξω από την περιοχή με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα

1' Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με κόκκινες εμφανίσεις (τις δεύτερες), ενώ η Καστοριά με κίτρινες

1΄Έναρξη αγώνα. Στη σέντρα η ομάδα της Καστοριάς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καστοριά: Συμεωνίδης, Καπετανόπουλς, Γιόσιτς, Ταξιάρχης, Λαζαρίδης, Κισκαμπάνης, Άγκος, Σουλτανίδης, Παντελιάδης, Ντα Σίλβα, Μυρωνίδης

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σούρερ, Κουλοχέρης, Βάλλας, Πάντος, Ρέζιτς, Καφές, Ταραλίδης, Φιλιπάκος, Ντακόλ, Καστίγιο

Διαιτητής: Τακίδης (Συνδέσμου Κιλκίς)


Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube