Την επιστροφή του Γιακούμπου Αγιεκμπένι επιθυμεί η Πόρτσμουθ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντκναπ, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της καριέρας του στην Αγγλία το 2003, ενώ δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στην Μίντλεσμπρο. Για αυτή τους την επιλογή, φαίνεται πως έχουν μετανιώσει και θέλουν να τον επαναφέρουν στην δύναμη τους.
Ωστόσο, ο μάνατζερ του 24χρονου φορ, Μπάρι Σίλκμαν, εκφράζει τις αμφιβολίες του για το αν η Πόρτσμουθ μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος του Αφρικανού στράικερ. «Ο Γιακούμπου δεν είναι φτηνός παίκτης και δεν πιστεύω ότι η Πόρτσμουθ μπορεί να τον «αντέξει. Ίσως ο κ. Ρέντκναπ πιστεύει ότι η Μίντλεσμπρο θα χαμήλωνε την τιμή του, με το δεδομένο ότι η μεταγραφική περίοδος είναι προς το τέλος της, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Μπόρο εξετάζει τα χρήματα που δαπάνησε η Πόρτσμουθ για να αποκτήσει τους Ουτάκα, Μουνταρί και Νούτζεντ και πιστεύει ότι ο Γιακούμπου αξίζει κάτι περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του παίκτη.
Το ενδιαφέρον των «πόμπεϊς» για τον Νιγηριανό φορ αποτελεί έκπληξη, καθώς έχουν ήδη δαπανήσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψουν τα επιθετικά τους κενά.
Επιμέλεια: Μιχάλης Χατζηνικήτας