Δεν μπόρεσε να τα βάλει με μία ομάδα του Καμπιονάτο. Ο λόγος για τον Ατρόμητο, που έχασε με 2-1 από την Κατάνια, την ομάδα που τερμάτισε στη 13η θέση του τελευταίου ιταλικού πρωταθλήματος. Πάντως, οι παίκτες του Γκιγιέρμο Ογιος έπαιξαν πολύ καλά και θα μπορούσαν να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σικελούς. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό των «κυανόλευκων» στη γειτονική χώρα, αφού τη Δευτέρα επιστρέφουν στην Αθήνα.
Το πρώτο τέταρτο ανήκε στους Ιταλούς, που μπήκαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Μάσκαρα στο 12’. Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν για την ελληνική ομάδα, όταν σε τετ α τετ του Κουτσοσπύρου με τον Μπιτζάντι στο 20', τον νίκησε ο τερματοφύλακας της Κατάνια. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ατρόμητος ανέβασε ρυθμούς και στο 30’ δε δόθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Λουτσιάνο.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ατρόμητο, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία. Οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν στα καρέ τους Ιταλούς και επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους. Έτσι, στο 60’ ο Σίριο σούταρε, αλλά ο Μπιτζάντι έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Στο 73’, όμως, ήρθε η ισοφάριση, όταν από καταπληκτική προσπάθεια του Σάντσεθ και παράλληλη σέντρα, ο Λουτσιάνο με προβολή έκανε το 1-1. Στο 88’ δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή του Ράμος και ο Μοριμότο, που καραδοκούσε, σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Ιταλών. Στο 91’ σουτ του Λουτσιάνο χτύπησε στο δοκάρι, στην επιστροφή ο Ανατολάκης επιχείρησε προβολή και ελάχιστα εκατοστά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή την έδιωξε ένας Ιταλός αμυντικός.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης (46’ Ανδριόλας- 68’ Ράμος), Κατεμής(46’ Μαρίνος), Γελαδάρης(46’ Τρέχο), Γεωργίου( 46’ Ανατολάκης) Ιωάννου(46’ Ρόβας), Μαρτσέλο(65’ Κριπιντήρης), Λουτσιάνο, Ρέγες(70’ Μέζα), Σίριο(80’ Λαζανάς), Κουτσοσπύρος(46’ Σάντσεθ), Κορακάκης(65’ Παγώνης)
ΚΑΤΑΝΙΑ: Μπιτζάντι, Σάρντο(46’ Σότι), Σάμπατο, Στοβίνι(46’ Μιβέσκου), Εντουζέι(46’ Τελκόρε), Μάσκαρα(46’ Ίτσκο), Μπαγιόκο(46’ Μοριμότο), Τεντέσκο(46’ Ουτζόλα), Σιλβέστρι( 46’ Μπιατσιάντι), Σπινέζι(62’ Πλασμάτι), Ναρντίνι.
Αναφερόμενος στο παιχνίδι, ο Γιάννης Κατεμής δήλωσε:«Παρά την κούραση από την προετοιμασία, αλλά και από το ταξίδι διάρκειας τριών ωρών, η απόδοσή μας κυμάνθηκε πάλι σε υψηλά επίπεδα. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί εμείς αντί η Κατάνια, που άνοιξε το σκορ από μια στημένη φάση. Εμείς πιέσαμε, ισορροπήσαμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν εμφανώς καλύτεροι, ισοφαρίσαμε κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε 1-1, δεχθήκαμε δεύτερο γκολ, χωρίς η Κατάνια να έχει κάνει νωρίτερα ευκαιρίες».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης