Η Σέλτικ επικράτησε 4-1 της Φόλκερκ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σκωτίας, χάρη σε ένα ξέσπασμα πέντε λεπτών, όπου σημειώθηκαν και τα τρία γκολ των "καθολικών". Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5, με τέρμα του Χίνγκτον.
Οι ποδοσφαιριστές του Γκόρντον Στράχαν αντέδρασαν αμέσως, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Η πίεση αυτή απέδωσε, τελικά, καρπούς για τους πρωταθλητές Σκωτίας λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου όταν, ο Μίλν της Φόλκιρκ, βρέθηκε στη πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σέλτικ, συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Φόλκιρκ, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Τον «γόρδιο δεσμό» για τους «Κέλτες», έλυσε στο 76’ ο Μίλερ, όταν μετά από ωραία κίνηση, σημείωσε το 2-1. Μόλις τρία λεπτά αφού προηγήθηκε η Σέλτικ πήρε «αέρα» δύο γκολ με τον πολύ καλό Νακαμούρα. Το «κερασάκι» στη τούρτα έβαλε ο Βένεγκουρ Οφ Χέσελινιγκ, εννιά λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Σαββάτο 11 Αυγούστου
Φάλκερκ – Σέλτικ 1-4
Χιμπέρνιαν – Γρέτνα 4-2
Μάδεργουελ – Ινβερνές 2-1
Ρέιντζερς – Σεντ Μίρεν 2-0
Κυριακή 12 Αυγούστου
Αμπερντίν – Χαρτς 1-1
Δευτέρα 13 Αυγούστου
Κιλμάρνοκ – Νταντί Γιουνάϊτεντ 21:45
Αποστόλης Γαϊτάνης