Ένα… θαύμα από τη Μεγαλόχαρη επιζητά η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει απόψε (21:45, Supersport 1 και SuperΣΠΟΡ FM 94,6) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τη Σεβίλλη στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. «Φαβορί οι αντίπαλοι, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο», δήλωσε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, που φαίνεται να καταλήγει στο 4-2-3-1 χωρίς εκπλήξεις στα πρόσωπα. «Είμαστε παθιασμένοι», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός στη «Marca». «Πάμε για το καλύτερο δυνατό», τόνισε με τη σειρά του ο Τραϊανός Δέλλας. Περίπου 1.000 φίλοι της «Ένωσης» στο πλευρό της. Κοντά σε συμφωνία με Ζίλινα για την απόκτηση του Κούτσιακ η «Ένωση».

Έτοιμη για την υπέρβαση…

Ενώπιον μίας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας της θα βρεθεί απόψε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αναμετράται με τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Κι αν τα προγνωστικά είναι σαφώς υπέρ των Ισπανών, που άλλωστε την τελευταία διετία κατέκτησαν ισάριθμες φορές το Κύπελλο UEFA, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θέλουν να ανταπαντήσουν… μολών λαβέ και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να περάσουν εκείνοι στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Η προετοιμασία της «Ένωσης» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης με προπόνηση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δείχνει να έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα, αν και με τον Ισπανό τεχνικό ουδείς μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος, αφού συνηθίζει να εκπλήσσει τους φιλάθλους και τους αντιπάλους. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν φανεί μέχρι στιγμής, επικρατέστερο είναι ένα σχήμα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μαρσέλο Μορέτο, Αρουαμπαρένα και Ράμος θα είναι στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Άλβες και Δέλλας θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ, κεντρικά με ανασταλτικό ρόλο θα κινούνται οι Ζήκος και Ενσαλίβα έχοντας αριστερά τους τον Ζούλιο Σέζαρ και δεξιά τον Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Ριβάλντο θα κινείται σε πιο ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, ενώ θα δίνει και βοήθειες στον Λυμπερόπουλο, που θα είναι και ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Φερέρ ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Σεβίλλης στους παίκτες του μέσω βίντεο το πρωί της Τρίτης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το πρώτο ματς του Σούπερ Καπ Ισπανίας ανάμεσα στην ομάδα της Ανδαλουσίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έγινε το περασμένο Σάββατο (1-0). Ο 54χρονος προπονητής αναφέρθηκε σε κάθε παίκτη των Σεβιγιάνων ξεχωριστά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ασφυκτικό πρεσάρισμα που έκαναν οι παίκτες του Χουάντε Ράμος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Άλλωστε και οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να δεχτούν από το ξεκίνημα του αγώνα μεγάλη πίεση.

«Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, οι παίκτες της αντιπάλου μας τρέχουν ακατάπαυστα. Παίζουν πολύ δυνατά στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Με τη συνεχή τους κίνηση προσπαθούν και καταφέρνουν να ανοίγουν συνέχεια διαδρόμους, όπως φαίνεται και κόντρα στη Ρεάλ. Εμείς πρέπει να παλέψουμε πολύ για να κλείσουμε τους διαδρόμους», είπε ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: «Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, η αξία των οποίων είναι πολύ μεγάλη και μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο. Γι' αυτό και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το οποιοδήποτε λάθος θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά».

Ο Ισπανός προπονητής έκανε ειδική αναφορά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. «Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα στην αρχή του αγώνα. Θα μπουν πολύ δυνατά για να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους δώσει αέρα στο παιχνίδι και παράλληλα θα μας αποσυντονίσει. Εμείς πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σ' αυτό το χρονικό διάστημα. Εμείς πρέπει να παίξουμε γρήγορα. Να μην κάνουμε περιττές ενέργειες και να παίζουμε απλά. Να κοιτάμε όλο το πλάτος του γηπέδου και να είμαστε σίγουροι στις μεταβιβάσεις μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σωστά γι' αυτό το ματς, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και δεν έχουμε κανένα άγχος ή φόβο. Εμείς πρέπει να βγάλουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, το πάθος μας, να τα δώσουμε όλα ώστε στο τέλος να είμαστε σίγουροι ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Αυτό έχει σημασία, να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να βγάλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον αγωνιστικό χώρο».

Περνά πρώτος ο «Λύμπε»

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναμένεται σήμερα να περάσει μόνος στην πρώτη θέση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών ομάδων σε συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού θα συμπληρώσει 72 έναντι 71 που έχει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

*Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται περίπου 1.000 οπαδοί της ΑΕΚ, τόσο κάτοικοι Ισπανίας, όσο και εκδρομείς από τις γύρω χώρες και την Ελλάδα.

**Οι παίκτες που δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία γυμνάστηκαν κανονικά και μάλιστα δύο φορές την Τρίτη. Μαζί τους ήταν και ο Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος καθημερινά αυξάνει ρυθμούς προπόνησης, προκειμένου να είναι πανέτοιμος σε δέκα μέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς αναμένεται να είναι βασικός στη Βέροια λόγω της τιμωρίας του Νίκου Λυμπερόπουλο («κουβαλά» την ποινή των καρτών από την περασμένη σεζόν).

Κοντά σε Κούτσιακ

Την ώρα που όλοι στην ΑΕΚ περιμένουν με ανυπομονησία τον αποψινό αγώνα, ίσως και εντός της ημέρας ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ντούσαν Κούτσιακ. Οι διαπραγματεύσεις της «Ένωσης» με τη Ζίλινα για τον Σλοβάκο τερματοφύλακα συνεχίστηκαν και την Τρίτη και φαίνεται πως απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να επέλθει οριστική συμφωνία. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πιστεύω μέχρι την Πέμπτη θα έχει τελειώσει το θέμα», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του 22χρονου παίκτη, Γιουράι Βένγκλος.

Νίκη και… σκορ θέλει η Σεβίλλη

Η Σεβίλλη μπορεί να κυριαρχεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Κύπελλο UEFA, ωστόσο ακόμη δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία παρουσία της στο θεσμό καταγράφεται στο μακρινό 1957/58 (!) και θέλει να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων.

Το πιθανότερο σχήμα που θα παρατάξει τη Σεβίλλη ο Χουάντε Ράμος είναι το ακόλουθο (σε 4-4-2): Παλόπ (τερματοφύλακας), Χίνκελ ή Μαρτί (δεξί μπακ), Μπουλαρούζ, Ντραγκουτίνοβιτς (στόπερ), Πουέρτα (αριστερό μπακ), Χεσούς Νάβας (δεξί χαφ), Ντούντα (αριστερό χαφ) Πόουλσεν, Κεϊτά ή Ρενάτο (αμυντικά χαφ), Κερζάκοφ ή Λουίς Φαμπιάνο και Κανουτέ (επιθετικό δίδυμο).

Εκτός αποστολής έμειναν ο Ντάνιελ Άλβες (που οδεύει προς Τσέλσι), ο Γάλλος αμυντικός Ζουλιάν Εσκουντέ, ο αρχηγός της ομάδας, Χάβι Ναβάρο και ο Βραζιλιάνος αριστερός χαφ, Αντριάνο. Ο αποκλεισμός του τελευταίου αποτελεί έκπληξη, αφού είχε ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο και αναμενόταν να αγωνιζόταν ακόμη και στο βασικό σχήμα. Επίσης εκτός μάχης έμεινε και ο νεοαποκτηθείς Ιταλός τερματοφύλακας, Μόργκαν Ντε Σάνκτις, αφού δεν έχει φτάσει η μπλε κάρτα του, αλλά και ο επίσης νεοαποκτηθείς Κολομβιανός αμυντικός Μοσκέρα. Τέλος για λόγους τακτικής έμεινε εκτός και ο Ερνέστο Σεβαντόν. Οι εκλεκτοί του Χουάντε Ράμος είναι οι ακόλουθοι: Πάλοπ, Βάργκας (τερματοφύλακες), Χίνκελ, Μπουλαρούζ, Ντραγκουτίνοβιτς, Πουέρτα, Φάσιο, (αμυντικοί), Μαρτί, Πουέρτα, Μαρέσκα, Ρενάτο, Κεϊτά, Χεσούς Νάβας, Ντούντα (μέσοι), Κανουτέ, Λουίς Φαμπιάνο, Κερζάκοφ (επιθετικοί).

Eπιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει σούπερ γιορτές, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο»