Βελτιωμένη πρόταση, ύψους 800.000 ευρώ, κατέθεσε η ΑΕΚ στη Ζίλινα για τον Ντούσαν Κούτσιακ. Αναμονή για την απάντηση του σλοβακικού συλλόγου, που φέρεται να περιμένει κάποια καλύτερη προσφορά μετά το φιλικό Σλοβακίας-Γαλλίας, όπου ο 22χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να αγωνιστεί. Κανένα ενδιαφέρον για τον Στέφαν Βέσελς. Παράπονα από συγκεκριμένους παίκτες στο φιλικό 1-1 με τον Εθνικό Αστέρα από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Ντεμπούτο Μπλάνκο, που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο. Ρεπό για τους «κιτρινόμαυρους» την Κυριακή, ξεκινά τη Δευτέρα η προετοιμασία εν όψει της πρεμιέρας πρωταθλήματος με τη Βέροια.

Νέα πρόταση για Κούτσιακ

Ολική επαναφορά της ΑΕΚ για τον Ντούσαν Κούτσιακ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», η «Ένωση» κατέθεσε στη Ζίλινα νέα και κατά πολύ βελτιωμένη προσφορά, ύψους 800.000 ευρώ, για να αποκτήσει τον 22χρονο τερματοφύλακα. Η αρχική πρόταση ήταν 300.000 ευρώ, ωστόσο ο σλοβακικός σύλλογος είχε καταστήσει σαφές εξ αρχής πως με το παραπάνω ποσό ο παίκτης δεν παραχωρείτο.

Πληροφορίες από τη Σλοβακία αναφέρουν πως η νέα πρόταση της ΑΕΚ ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Ζίλινα, ωστόσο οι διοικούντες την ομάδα προτιμούν να περιμένουν τους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας (21-22/8) με την Γαλλία, όπου ο Κούτσιακ αναμένεται να αγωνιστεί, ελπίζοντας πως θα προσελκύσει τα βλέμματα και άλλων ομάδων και θα έρθει καλύτερη πρόταση. Πάντως οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας δεν φέρονται διατεθειμένοι να περιμένουν και πιθανότατα θα θέσουν τελεσίγραφο στη Ζίλινα.

Όσον αφορά στον Στέφαν Βέσελς, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση από πλευράς ΑΕΚ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Κολωνίας έχει προταθεί στην «Ένωση», ωστόσο δεν φαίνεται να απασχολεί τον Λορένσο Σέρα Φερέρ ούτε ως μία από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που χαλάσει του Κούτσιακ.

Παράπονα από Φερέρ

Προβληματισμένος από την απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του στο φιλικό ματς με τον Εθνικό Αστέρα ήταν ο Λορένσο Σέρα Φερέρ. Η «Ένωση» παραταγμένη ως επί το πλείστον με αναπληρωματικούς παίκτες, ήρθε ισόπαλη 1-1 στο ΟΑΚΑ, με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά να μην μπορεί να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίκτες του. Ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός φορ είναι ίσως ο μόνος με ελαφρυντικό, αφού βρίσκεται μόλις μία εβδομάδα στην ΑΕΚ και είναι λογικό να μην έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε τα παράπονά του σε καθέναν παίκτη ξεχωριστά στέλνοντάς τους ένα σαφές μήνυμα για τη συνέχεια.

Τελευταίο ρεπό

Ημέρα ξεκούρασης είναι για τους παίκτες της ΑΕΚ η Κυριακή. Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία ανάπαυσης, αφού από τη Δευτέρα ξεκινά η προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος, αυτόν απέναντι στη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο. Μάλιστα ο Νίκος Κωστένογλου ήταν το Σάββατο στις εξέδρες του γηπέδου της Ημαθίας και παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι της τοπικής ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο.

Σε ό,τι αφορά στους τραυματίες, ο Περπαρίμ Χετεμάι διανύει το τελευταίο στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης και λίαν συντόμως θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Στο τελικό στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης βρίσκεται ο Περπαρίμ Χετεμάι. Ο 20χρονος Φινλανδός άσος της ΑΕΚ ακολούθησε το Σάββατο δυνατό πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να αισθανθεί κάποιες ενοχλήσεις. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νίκος Γεωργέας, ενώ οι Αλεξόπουλος, Καπετάνος, Λαγός έμειναν στο γυμναστήριο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube